Ebubekir El Nakşi,El Şazeli, El Rufai Hazretleri Körfezde

Üstad Seyyid Ebubekir El Nakşi,El Şazeli, El Rufai Hazretleri Körfez ilçesi Esentepe mahallesi Burak Sokakta bulunan dergahlarına teşrif ettiler.

Ebubekir El Nakşi,El Şazeli, El Rufai Hazretleri Körfezde

Üstad Seyyid Ebubekir El Nakşi,El Şazeli, El Rufai Hazretleri Körfez ilçesi Esentepe mahallesi Burak Sokakta bulunan dergahlarına teşrif ettiler.

18 Aralık 2015 Cuma 15:20
 Ebubekir El Nakşi,El Şazeli,  El Rufai Hazretleri Körfezde
İlçemizdeki vekilleri Abdülhamit Kökçan , Mesut Şimşek ve de kalabalık talebe topluluğu tarafından coşku ve heyecanla karşılanan Şeyh Seyyid Ebubekir hazretleri gündemdeki memleket meseleleri ,ilmi ve tasavvufi sohbetleriyle toplumumuzun her zamankinden daha fazla milli birlik ve beraberlik ile desteğe ihtiyacı olduğu bu günlerde dinleyenlerine adeta manevi ziyafet verdi.
 Üstad Seyyid Ebubekir El Nakşi,El Şazeli, El Rufai Hazretleri  Kimdir?
1939 yılında Kars’ın Kağızman ilçesinde dünyaya gelen Şeyh Seyyid Ebubekir  efendi Hz Hüseyin (R.A)efendimizin evlatlarından olup,1071 Malazgirt savaşında Sultan Alparslanın ordusuna 10 bin askeriyle katılan Seyyid Muhammed Kutbi Zilanın da torunudur.
Seyyid Şeyh Abdulhadi’nin oğlu olan üstad Ebubekir hazretlerinin ailesi Doğu Anadolu yöresinde Şeyh Hasan ailesi olarak tanınır.On iki  İlim(sarh,nahif,siyer,hitabet,fıkıh,hadis,tevsir,fesahat,beleğat,tasavvuf,şiir ve mantık) ilimlerini Anadolunun meşhur ulemalarından alan ve halen bu İslami bilimler üzerine talebe yetiştiren  üstat en son Ağrı’da Seyda Molla Nadir hazretlerinden icazetini almış ve Suudi Arabistan’da asrımızın ülemalarından Seyyid Muhammed alevi Maliki Rahmetullahi Aleyh hazretlerinden kitap tasnif etme ve İslami ilimlerde profesörlük icazeti almıştır.
Nakşibendi tarikatı temsil icazetini Şeyh Muhammed Kasım Küfrevi hazretlerinden,Şazeli tarikatı temsil icazetine Şeyh Muhammed Alevi Maliki hazretlerinden alan üstad Rufai tarikatı mensubiyetiyle birlikte tasavvufi ilim çalışmalarını sürdürmektedir.
1995 yılında rahmetli Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ın  özel ricası üzerine refah partisinden Kars Milletvekili adayı olmuş,bu dönemde milli görüşün partisi ilk defa Kars’ta 1.parti olmuştur.
 

Son Güncelleme: 18.12.2015 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38