Hacet Bayramı 25 Ağustos’ta

Körfez’de uzun yıllara dayanan bir gelenek olan Hacet Bayramı, bu sene de 25 Ağustos Pazar günü Hereke Yaylası’nda gerçekleştirilecek

Hacet Bayramı 25 Ağustos’ta

Körfez’de uzun yıllara dayanan bir gelenek olan Hacet Bayramı, bu sene de 25 Ağustos Pazar günü Hereke Yaylası’nda gerçekleştirilecek

23 Ağustos 2019 Cuma 14:10
Hacet Bayramı 25 Ağustos’ta

Körfez Belediyesi, unutulmaya yüz tutan bir geleneği daha önce canlandıran Körfez Belediyesi, bu geleneği bu yıl da sürdürecek. 25 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan program ile Hacet Bayramı Körfez’de yeniden kutlanacak. Hacet Bayramı programı, Hereke Yaylası’nda Pazar günü saat 12.00’de başlayacak.

UZUN YILLARA DAYANAN BİR GELENEK

Allah’a verdiği hasat için şükretmek, hayırlısı ile hasat yapmak, gelecek yılların daha bereketli olmasını dilemek amacıyla geçmişte gerçekleştirilen ve günümüze kadar devam eden Hacet Bayramı programı kapsamında birçok etkinlik de yer alacak. Hereke Yaylası’ndaki piknik alanında yapılacak program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak.

KUR’AN OKUNACAK, DUALAR EDİLECEK

Öğle namazının kılınması ve duaların edilmesi sonrasında da ikramlarda bulunulacak. Unutulmaya yüz tutan geleneksel yarışmalarla etkinliklerin süreceği Hacet Bayramı’na ulaşım içinde Hereke merkezden araçlar kaldırılacak. “Unutulmaya yüz tutmuş bazı kültürlerimizi unutturmamak adına bu tür mütevazi programları düzenlemeyi ve gelecek nesillere aktarma çabasını sürdüreceğiz”  diyen Başkan Şener Söğüt, herkesi etkinliğe davet etti.

Son Güncelleme: 27.08.2019 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38