banner28
banner23
banner36

Her Bahçeye Bir KİRAZ

Körfez Belediyesi, marka kent çalışmaları kapsamında Körfez’in simgesi olan kirazı canlandırmak için “Her Bahçeye Bir Kiraz” sloganıyla projenin startını verdi.

Her Bahçeye Bir KİRAZ

Körfez Belediyesi, marka kent çalışmaları kapsamında Körfez’in simgesi olan kirazı canlandırmak için “Her Bahçeye Bir Kiraz” sloganıyla projenin startını verdi.

02 Aralık 2015 Çarşamba 14:30
 Her Bahçeye Bir KİRAZ
En Güzel Hediye, İçinde Gelecek Olan Hediyedir; Ağaçtır, Fidandır
Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için her yıl ağaçlandırma sezonunda fidan dağıtımı yapan Körfez Belediyesi, Körfez İlçe Tarım Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde kentin simgesi kirazı yaşatmak ve asıl değerini tekrardan kazandırmak için 50.000 bin Kiraz Fidanını toprakla buluşturuyor. Körfez’in her köşesine ekilecek olan Kiraz Fidanlarının ilk ayağını dün Körfez Kent 2.Etap Emlak Konutlarında yapıldı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran “Geçmiş yıllarda Körfez’in kirazı ile meşhur idi. Bir şehrin marka şehir olabilmesinde o şehrin önde gelen sembollerinin çok büyük önemi var.” diyerek Kiraz Fidanlarını vatandaşlarla birlikte toprakla buluşturdu.
Kiraz Fidanı Başta Olmak Üzere Farklı Türlerde Fidanlarda Toprakla Buluşacak
Körfez’de binlerce vatandaşı ve haneyi kapsayan bu projeye ilgi yoğundu. Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yanı sıra düzenlenen Kiraz Fidanı dikim törenine Belediye Başkan Yardımcıları İsa Taş, Faruk Denli ve Yüksel Özdemir, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve Körfezli vatandaşlar katıldı. Okullar, çeşitli sivil toplum örgütleri ve çok sayıda doğaseverlerle işbirliği içinde 50.000 Kiraz Fidanını toprakla buluşturacak olan Körfez Belediyesi, kiraz fidanı başta olmak üzere farklı türlerde fidanları da toprakla buluşturacak. 
Yeşilden Taviz Vermeyeceğiz
Minik çocukların ve engelli vatandaşlarında katıldığı fidan dikme töreni renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Belediye Başkanı İsmail Baran ile birlikte Kiraz Fidanlarını toprakla buluşturan minik eller, kiraz fidanlarının bir an önce büyüyerek meyve vermelerini arzuladıklarını Başkan Baran’a ifade ettiler. Minik çocuklarla birlikte basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Baran “Yeşilden taviz vermeyeceğiz” dedi. Başkan Baran, “Dinimizin yeşile verdiği değeri, ülkemize gösteriyoruz. İlçemizin simgesi kitaplara konu olan Kiraz’ımızı tekrar canlandırarak ihraç edildiği günleri göreceğiz. Bu kapsamda 50.000 fidanı toprakla buluşturacağız. Bununla birlikte yaptığımız bu etkinlik sadece Kiraz Fidanlarından ibaret değil, çevre bilincini oluşturmak adına önemli bir proje. Çevre bilincini oluşturmak bizim asli görevimizdir. Ağaçların hayatımızdaki yeri çok büyük, bu nedenle uygun alanları ağaçlandırmak ve yeni fidanlar dikmek ülkemiz ve dünyamızın geleceği için oldukça önem taşımaktadır.” Şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 02.12.2015 14:30
Anahtar Kelimeler:
Her Bahçeye Bir KİRAZ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38