banner28

Hereke Turizmi Tarihi Kaleyle Hayat Bulacak

Körfez Belediyesi, tarihi mirasını gün yüzüne çıkarmak için başlatılan Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları kapsamında Bilim heyeti üyeleriyle birlikte incelemelerde bulundu.

Hereke Turizmi Tarihi Kaleyle Hayat Bulacak

Körfez Belediyesi, tarihi mirasını gün yüzüne çıkarmak için başlatılan Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları kapsamında Bilim heyeti üyeleriyle birlikte incelemelerde bulundu.

09 Aralık 2015 Çarşamba 11:40
 Hereke Turizmi Tarihi Kaleyle Hayat Bulacak
Bilim Heyeti Oluşturuldu
Körfez Belediyesi, Bizans İmparatorluğu döneminden kalan, 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'nde restorasyon çalışmaları titizlikle yürütülüyor. Bu kapsamda konularında uzman restoratör mimar, arkeolog  ve sanat tarihçisi üyeleri içeren bilim heyeti oluşturuldu. Kurul üyeleri, Körfez Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu. İncelemeyle ilgili kararın, hazırlanacak raporun değerlendirilmesinin ardından restorasyon çalışmalarına devam edeceği yetkililer tarafından bildirildi. 
Kurul üyeleri bilim heyetinden akademik bir proje doğrultusunda çalışma istendi. İlgili hocaların da bilimsel araştırmalarıyla Bizans İmparatorluğu dönemine ait olan yapıya ilişkin, o dönemden günümüze kadar ulaşmış olan ve restorasyon çalışmaları yapılmış olan yapıların örnekleriyle projede ufak revizyonlar da yapılacak. Bu revizyonların tamamı kurul onayına tabi şekilde gerçekleştirilecek. Projenin revizesini gerektiren hiçbir noktada, uygulamada farklı bir yöntem izlenmediğini, projenin birebir uygulandığı yetkililer tarafından aktarıldı. 
Tarihimizi Gelecek Nesillere En İyi Şekilde Aktaracağız
Kurulun, bilim heyetinin gerekli gördüğü durumlarda uygulamayı durdurarak arkeolojik kazı çalışmaları da yapacağını dile getiren yetkililer, “Bu doğrultuda görüleceği üzere geçmiş dönemden kalan ve tabiat olaylarına maruz kalan yapının, belli bölümleri kırılmış, dökülmüştü, yok olmaya yüz tutmuştu. Körfez Belediyesi olarak tarihi yapıyı koruma amaçlı gerekli kaynakları da üreterek ilgili kurumların destekleriyle yapıyı gelecek nesillere aktarmak üzere bu şekilde restorasyon işlemini başlattık ve değerli hocalarımızın görüşleriyle birlikte restorasyon çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 10.12.2015 12:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38