Hocalı Şehitleri Parkı ve Anıtı dualarla açıldı

26 Şubat 1992 yılında Hocalı’da gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden şehitlerin anısına Körfez’de yapılan Hocalı Şehitleri Anıtı ve Parkı, dualarla açıldı

Hocalı Şehitleri Parkı ve Anıtı dualarla açıldı

26 Şubat 1992 yılında Hocalı’da gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden şehitlerin anısına Körfez’de yapılan Hocalı Şehitleri Anıtı ve Parkı, dualarla açıldı

28 Şubat 2018 Çarşamba 13:01
Hocalı Şehitleri Parkı ve Anıtı dualarla açıldı

26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’da yer alan Hocalı kasabasında Ermeniler tarafında yapılan katliamda hayatını kaybeden şehitlerin anısına Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde Körfez Belediyesi tarafından yapılan Hocalı Şehitleri Parkı ve Anıtı, açıldı. Açılışa; Azerbaycan’dan Milletvekili Ganire Paşayeva, Nesimi Valiliği 1. Yardımcısı Gülara Verdiyeva ve Nesimi Belediye Başkanı Nazım Karahanov ile birlikte kalabalık bir heyet katıldı.

ANIT VE PARK BİRLİKTE AÇILDI

Açılışa ayrıca; AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Cemil Yaman, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, AK Parti İlçe Başkanı Şener Söğüt, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ile Türk ve Azeri vatandaşlar katılım gösterdi.

ÇIKARA DAYALI DEĞİLDİR

Programda ilk olarak konuşan Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar, “Bugün bizim için oldukça ve anlamlı bir gündür. Kocaeli'nin Azerbaycan için önemi çok büyüktür. Ben bu konuda hassasiyetleri için Kocaeli Valiliği'ne ve Büyükşehirimize ve Körfez Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bugün hüzünlü bir açılış gerçekleştiriyoruz. Azerbaycan bağımsızlığını ilan ettikten sonra Hocalı'da Azerbaycan Türkleri katledilmiştir. Soykırıma uğramıştır. Dünyada tek bir örnek vardır. Türkiye Azerbaycan kardeşliği çıkara dayalı değildir” ifadelerinde bulundu.

BÖYLE ACILAR YAŞANMASIN

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise konuşmasında ‘İki devlet, tek millet’ vurgusu yaparak, “Biz her zaman şunun bilincindeyiz; Türk milleti olarak Azerbaycan ile hep aynı noktaları aynı birliktelikleri paylaştık. 1992 yılında Ermeni çetelerin yapmış olduğu katliam sonrasında büyük acılar yaşandı. Bu zalimlikler kaldığı yerden devam ediyor. Rabbim bir daha böyle acılar göstermesin” ifadelerinde bulundu.

ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise konuşmasında, “Azerbaycan ve Türkiye tarih boyunca birlikte yürütmüştür” dedi. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise duygulu ve anlamlı bir konuşma gerçekleştirdi. Paşayeva, “Bugün tüm dünyanın acısının yıl dönümüdür. Orada kefensiz yatan şehitlerimizin acısını derinden hissediyoruz. Tüm Türk milleti adına sizlere teşekkür ediyorum. Hocalı'yı unutmadık. Unutturmayacağız. Bunu yapanların adalet karşısına çıkmaları için mücadelemizi gerçekleştireceğiz” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve İlyas Şeker de birer konuşma gerçekleştirdi. Yaman, “Ermeniler 500 yıl boyunca bizimle beraber yaşadı. Hiçbir şekilde zarar görmediler. Fakat biz biraz zayıflayınca dünya üzerindeki en büyük hainliği yaptılar” dedi. İlyas Şeker de yapıklan anıtlarla birlikte insanların daha da bilinçleneceğini umduğunu belirterek, bu acıların da son bulması temennisinde bulundu. Milletvekili Katırcıoğlu ise bu günlerde insanın yüreğinin sızladığını belirtti, iki ülke arasındaki birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

Son Güncelleme: 06.03.2018 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38