Körfez Belediyesi, Belediyecilik Uygulamalarında Çıta Yükseltiyor

Körfez Belediyesi, köy statüsünden çıkarılarak mahalle olan Sevindikli’de toplu ruhsat verme töreni gerçekleştirdi. Oluşturduğu profesyonel alt yapısıyla hizmeti vatandaşın ayağına kadar götüren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte Körfez’in köylerinde tüm işyerlerine ruhsatlarını teslim ederek vatandaşın yüzünü güldürdü

Körfez Belediyesi, Belediyecilik Uygulamalarında Çıta Yükseltiyor

Körfez Belediyesi, köy statüsünden çıkarılarak mahalle olan Sevindikli’de toplu ruhsat verme töreni gerçekleştirdi. Oluşturduğu profesyonel alt yapısıyla hizmeti vatandaşın ayağına kadar götüren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte Körfez’in köylerinde tüm işyerlerine ruhsatlarını teslim ederek vatandaşın yüzünü güldürdü

14 Aralık 2014 Pazar 13:05
Körfez Belediyesi, Belediyecilik Uygulamalarında Çıta Yükseltiyor

 Körfez Belediyesi Belediyecilik Uygulamalarını En Üst Seviyelere Taşıyor

Yeni yasayla, mahalle statüsüne dönen köylerin ilçe belediyelerine bağlanmasıyla birlikte Körfez Belediyesi, yeni mahalle olan köylere hizmet götürmeyi sürdürüyor. Getirilen yeni yasa ile köylerdeki yaşayan vatandaşların hak mahrumiyetine uğramamaları için bir çalışma başlatan Körfez Belediyesi, kısa bir süre önce vatandaşları bilgilendirerek yeni yasayı anlatmıştı. Bir sıra dâhilinde yeni mahalle olan ve merkez mahallelere, hizmet götüren Körfez Belediyesi, kırsal mahallelerde ilk olarak acil olan işlerin yapımıyla işe başladı.

31 Esnafa Ruhsat Belgeleri Verildi

İlk iş olarak Körfez Belediyesi köylerde bulunan esnaflara ruhsat dağıtımı ile başladı. Sevindikli köyünde düzenlenen program ile 31 esnafa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla ruhsat belgeleri verildi. Düzenlenen programa köy halkı büyük ilgi gösterdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş programa katıldı. Cuma namazının kılınmasının ardından programın yapılacağı yere geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Sevindikli Köy Muhtarı Engin Öztürk tarafından karşılanarak muhtarlık binasına geçildi. 

Başkan Baran, “Hizmet Çıtasını Birlikte Yükselteceğiz”

Programın başlamasıyla birlikte bir konuşma gerçekleştiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Köylerimizi önemsiyoruz, dedi. Başkan Baran, “Siz değerli halkımız belediyemize kadar gelerek yorulmadan, uğraştırmadan ruhsat belgelerinizi çerçeveletip sizlerin ayağına kadar getirelim dedik. Köylerimiz ilçe belediyelerine bağlanmasıyla birlikte Körfez Belediyesi olarak hiç zaman kaybetmeden birçok hizmeti sizlerle buluşturduk. Yeni projelerle köylerimizi merkez mahallelerimiz gibi önemseyeceğiz. Yapacağımız hizmetlerle sınırlı kalmayacak her geçen gün hizmet çıtasını daha yükseklere siz değerli kardeşlerimle birlikte taşıyacağız” dedi. 

Karaosmanoğlu “Sevindikli Köyüne Kültür Merkezi Yapacağız”

Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ardından kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “31 iş yerinin Körfez Belediyesine mi gelmesi kolay, yoksa bir memurun köylere gelmesi mi kolay, işte bu yüzden hizmeti vatandaşın ayağına kadar götürüyoruz” dedi. Öte yandan konuşması sırasında bazı müjdeleri de köy halkına aktaran Karaosmanoğlu, “Sevindikli köyümüze kültür merkezi yapacağız. Plan ve projesini kısa bir süre içerisinde tamamladık. Köyümüz birçok köyleri etrafında topladığı için merkez köy olarak buraya yapacağımız kültür merkezi 2015 yılının sonunda hizmete açılacak” dedi. Ardından vatandaşlarla birlikte soru cevap şeklinde sorulan soruları yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu, köy halkının istek ve taleplerini dinleyerek cevapladı. Hiç zaman kaybetmeden halkın taleplerini değerlendirerek neticelendiren Karaosmanoğlu ve Başkan Baran’a köylüler büyük ilgi gösterdi. Sezai Öztürk, Fikri Yaşar Koşan ve Ali Korucuoğlu’na ruhsat belgelerini Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Öztürk’ten aldı. 31 esnaf adına belgelerini alan esnaflar yapılan hizmet için Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür ettiler.

Vatandaş Hizmetlerden Memnun

Ardından köy halkına öğle yemeği programı da düzenleyen Körfez Belediyesi düzenlediği programdan tam not aldı. Bir vatandaş Karaosmanoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede yapılan hizmetler ve Başkan Baran’ın köylere gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü teşekkür etti. Başkan Baran’ın çiftçinin her zaman yanında olduğunu belediyeye bırakılan istek ve talepleri bizzat  Belediye Başkanı İsmail Baran’ın çözüme kavuşturduğunu dile getirdi.

Son Güncelleme: 14.12.2014 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38