banner28
banner23
banner36

Körfez Belediyesi Ekipleri Arı Gibi Çalışıyor

Çevre kalitesi yüksek yaşanabilir bir kent oluşturmaya yönelik temiz bir çevrede vatandaşların sağlıklı, mutlu ve çağdaş bir şekilde yaşama alanı oluşturmak adına Körfez Belediyesi ekipleri ilçe genelinde ummalı çalışmalar gerçekleştiriyor

Körfez Belediyesi Ekipleri Arı Gibi Çalışıyor

Çevre kalitesi yüksek yaşanabilir bir kent oluşturmaya yönelik temiz bir çevrede vatandaşların sağlıklı, mutlu ve çağdaş bir şekilde yaşama alanı oluşturmak adına Körfez Belediyesi ekipleri ilçe genelinde ummalı çalışmalar gerçekleştiriyor

24 Eylül 2014 Çarşamba 11:29
Körfez Belediyesi Ekipleri Arı Gibi Çalışıyor
 Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, ilçe merkezindeki yatay ve dikey yollarla kaldırımlarda yapılan genel temizlik, kaldırım ve tazyikli su ile yıkama çalışmaları devam ediyor. Yabani otlar ve özellikle boş arsalarda bulunan moloz yığınları da kepçe yardımı ile temizlenerek haşere ve kemirgen canlıların üremeleri engelleniyor. 
Körfez Belediyesi Titizliği Elden Bırakmamaya Gayret Ediyor
Mevsim şartları nedeniyle caddelerde oluşan toz, çamur ve çöplerin temizliği için başlatılan çalışmalarda yetkililer titizliği elden bırakmamaya gayret gösteriyor. Periyodik ve rutin çalışmalar dışında, başlatılan genel temizlik çalışmaları kapsamında koordineli bir şekilde çalışan Körfez Belediyesi temizlik ekipleri, gece-gündüz demeden çalışarak sabah Körfez halkı yeni güne başlarken tertemiz bir Körfezi halka sunuyor.
Caddeler Sabunlu Su ile Temizleniyor
Körfez İlçesi, her gün bir mahalle olmak üzere ekipler tarafından düzenli olarak önce araçlar tarafından, ardından temizlik görevlileri tarafından süpürülüyor. Kaldırım kenarlarında ve boş arazilerde büyüyen otlar biçildikten sonra geniş bir mıntıka temizliği yapılıyor. Her hafta bir caddeyi sabunlu dezenfektan su ile yıkayan belediye ekipleri, ilk etapta şehir içerisindeki büyük cadde, sokak ve meydanlarda başlatılan sabunlu su ile yıkama çalışmalarını tüm ilçe genelinde sürdürüyor. Vatandaşların memnuniyetle karşıladığı çalışmalar kapsamında Ağadere Caddesi sabunlu dezenfektan su ile yıkandı. Körfezin bir diğer işlek caddesi olan Tuğrul caddeside cumartesi günü gece saat: 00:00’da yapılacak olan sabunlu dezenfektan çalışması ile baştan aşağıya temizlenecek. 
Günlük Ortak Yaşam Alanları Program Dahilinde Temizleniyor
Otobüs durakları, üst ve alt geçitler, parklar ve oyun alanları gibi günlük ortak yaşam alanlarını belirli aralıklarla rutin bir şekilde kontrol eden Körfez Belediyesi, çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Körfez halkı için önemli Körfez Belediyesi çevre temizlik ve bakım ekibi tarafından program dahilinde bu alanların düzenli temizliği yapılarak, Körfez halkına yakışır çevre temizliğini Körfezlilere sunuyor. Günlük ve haftalık olarak parklardaki çimlerin bakımıyla ilgili gerekli çalışmalar yine Belediye ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde yapılıyor.
Moloz ve Küller Belediye Ekiplerince Toplanıyor
Körfez Belediyesi bünyesinde oluşturulan ekiplerince mahalleler her gün kontrol edilip taranıyor. İlçe genelinde bulunan boş arsa içerisinde bulunan yabancı otlar ve moloz kalıntıları çevre için bir tehdit unsuru oluşturuyor. Bu kapsamda kurulan ekipler tarafınca vatandaşların başvuruları dikkate alınarak, kepçe ve kamyon ile molozlar ve küller toplanıyor. Ayrıca, ilçenin belli bölgelerine bırakılan bu tür atıklar Körfez Belediyesi ekipleri tarafından 
periyodik olarak toplanarak, halkın yaşam alanlarında kirliliğin en aza indirilmesi konusunda hassasiyetle çalışmalarını ara vermeden gerçekleştiriyor. 
Daha Temiz Bir Körfez İçin Çalışıyoruz
Temiz bir çevrenin bilinçli bir toplumla gerçekleşebileceğini belirten Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Körfez’de başlattığımız hummalı temizlik çalışmalarız hız kesmeden devam ediyor. Biz daha yeşil, daha güzel, daha çağdaş ve daha temiz bir Körfez için gecemizi gündüzüme katarak çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden faktörleri yok etmek amacıyla bütün cadde ve sokaklarda yıkama seferberliği başlattık. Yıkama programımız, en işlek cadde ve sokakların temizlenmesiyle başladı. Bayram demeden tatil demeden temizlik ekiplerimiz, hemşerilerimizin tertemiz bir Körfez’de yaşamaları için çalışıyor.” dedi.
Son Güncelleme: 25.09.2014 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38