Körfez Belediyesi Mahalle İftarları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Körfez Belediyesi’nin mahallelerde uygulamaya koyduğu ‘Körfez’de Mahalleler Ramazanla Şenleniyor’ programı tüm hızıyla devam ediyor.

Körfez Belediyesi Mahalle İftarları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Körfez Belediyesi’nin mahallelerde uygulamaya koyduğu ‘Körfez’de Mahalleler Ramazanla Şenleniyor’ programı tüm hızıyla devam ediyor.

04 Temmuz 2015 Cumartesi 12:32
 Körfez Belediyesi Mahalle İftarları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Unutulmaya yüz tutmuş mahalle kültürünü yeniden yaşatan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren ‘Körfez’de Mahalleler Ramazanla Şenleniyor’ programının devamı Atalar Mahallesi ve Hacı Osman Mahallesi sakinlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Atalar Mahallesi ve Hacı Osman Mahallesinin kesiştiği noktada yapılan iftar programına mahalle sakinlerinin yanı sıra Körfez halkıda büyük ilgi gösterdi.

İftar Sofraları Birbirlerini Tanımayan İnsanları Aynı Sofrada Buluşturdu

İftar programına Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın eşi Bilge Baran, Ak Parti Körfez İlçe Teşkilatı, Ak Parti Körfez İlçe Kadın Kolları, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Belediye Personeli, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurulan iftar sofraları aynı zaman da Körfezli protokol üyelerini değil aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturdu. İftar öncesi masaları tek tek gezerek hoş geldiniz diyen Körfez Belediye Başkanının eşi Bilge Baran, mahalle sakinlerinin Ramazanını tebrik etti.

İftar vaktinde dua ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle oruçlar açıldı. Yemeklerin yenilmesinin ardından bir konuşma yapan Bilge Baran, Ramazan Ayı başta olmak üzere her zaman ihtiyaç sahiplerine, yoksul ve muhtaçlara yardım yapılmasının önemli bir sosyal dayanışma olduğunu ancak bunu incitmeden, kırmadan, teşhir etmeden yapılması gerektiğini ifade etti.

Körfezliler Unutulmayacak Bir Ramazan Ayı Yaşıyor

Yaklaşık 1700 kişinin katıldığı iftar programında Körfez Belediyesi iftar sofralarının yanı sıra vatandaşlara nostaljik ramazan eğlence programları da sunuyor. Hep birlikte iftar yapan mahalle sakinleri, Körfez Belediyesi tarafından iftar alanına kurulan sahnede, Tasavvuf Müziği, Nasrettin Hoca ve Hikayeleri, Aşuk ile Maşuk gibi birbirinden güzel ve eğlenceli gösterileri izlediler. Ayrıca Çocuklarda iftar sofralarında unutulmayarak animatörler tarafından eğlendirildi. İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp havanın serin esintisinde keyifle sohbetlerini gerçekleştirdiler.

Son Güncelleme: 05.07.2015 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38