banner28
banner23
banner36

Körfez Belediyesinin Çalışmaları Göz Dolduruyor

Körfez Belediyesi, hem doğal kaynakları korumak hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Körfez Belediyesinin Çalışmaları Göz Dolduruyor

Körfez Belediyesi, hem doğal kaynakları korumak hem de Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

24 Kasım 2014 Pazartesi 12:35
Körfez Belediyesinin Çalışmaları Göz Dolduruyor
Dünyada hammadde kaynaklarının günden güne azalması, değerlendirilebilir atıkların geri dönüşüm sürecine katılmasını ve böylece doğal kaynakların verimli kullanılmasını daha önemli hale getirdi. Geri dönüşüm çalışmalarına farklı projeler üreterek destek veren Körfez Belediyesi geri dönüşüme dair başlattığı projelerin ardından şimdi de değerlendirilebilir atıkları geri dönüşüme kazandırmak için harekete geçti.
Körfez Belediyesi Geri Dönüşüm Hamlelerini Sürdürüyor
Körfez Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğünce başlatılan çalışmalar kapsamında Körfez’in genelinde atık toplama noktaları belirleniyor. Belirlenen noktalara bırakılan atık toplama kumbaraları Körfez’in geleceği için önemli rol oynuyor. Körfez Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğünün okullarda başlattığı çalışmalar öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Çalışmalar kapsamında geri dönüşüme dair projeleri destekleyen Körfez Belediyesi projeye ilgi gösteren öğrenci ve okullara çeşitli ödüller veriyor.
Okullara Kumbaralar Yerleştiriliyor
Bu kapsamda Körfez’in genelinde başlatılan Cam Atık değildir, kampanyasıyla okullarda başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokuluna cam atık toplama kumbarası yerleştiren Körfez Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü çalışmalarını Körfez’in genelindeki tüm okullara yaymayı hedefliyor. Bu zamana kadar ilçe genelinde yerleştirdiği 40 atık toplama kumbarası ile Körfez Belediyesi aylık ortalama 3-5 ton cam atık topluyor. 
Vatandaşlarımıza Büyük Görevler Düşüyor
Çalışmalar kapsamında tüm Körfez halkını üretilen projelere destek vermesini isteyen Körfez Belediyesi Çevre Kontrol Müdürü Sinem Çetinkaya, “Tüm Körfez’i kapsayacak şekilde yürüttüğümüz bir çalışmalar ara vermeden devam edecek. Vatandaşlarımızdan ayrıştırma işlemini evlerinde yaparak bu atıkları kutularımıza atmalarını istiyoruz. Böylece ülke ekonomimize de katkı yapmış olacağız” dedi. 
Körfez Belediyesi Ülke Ekonomisine Katkı Sağlayacak
Körfez Belediyesinin Geri dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ederken koyduğu hedeflere de birer birer yaklaşıyor. Geri dönüşüm projeleri ile ilçe genelindeki çöp miktarını azaltacak olan Körfez Belediyesi, kendisine yeni hedefler koyarak hem Körfez’e hemde ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak. Ayrıca Körfez Belediyesi Çevre Kontrol Müdürlüğü çalışmalarına devam ederken halkı bilgilendirerek Körfez halkını en iyi şekilde bilinçlendiriyor. 
Cam Geri Dönüşümü ile İlgili Bilgiler
• Geri dönüşmüş camı eritmek için gereken enerji yeni cam şişe yapmak için gereken hammaddeyi eritmekten daha azdır
• Bir şişe geri dönüşümünden sağlanan enerji bir televizyonu bir buçuk saat çalıştırmak için yeterlidir
• Bir cam kumbarasına boşaltılana kadar 3000 şişe konulabilmektedir
• En büyük cam fırınları günde 400 tondan fazla cam üretmektedir. Bu rakam günde bir milyondan fazla şişe ve kavanoz demektir
• Cam kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden %100 geri dönüşür.
Son Güncelleme: 24.11.2014 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38