Körfez, STK’larla birlikte güçlü

İlçedeki STK ve oda temsilcileri ile bir araya gelen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Yapılan her yatırımda sizlerin görüş ve önerisi var. 150 milyon hedefiyle çıktığımız yolda 450 milyon yatırım yaptıysak, sizlerin emeği büyük” dedi.

Körfez, STK’larla birlikte güçlü

İlçedeki STK ve oda temsilcileri ile bir araya gelen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Yapılan her yatırımda sizlerin görüş ve önerisi var. 150 milyon hedefiyle çıktığımız yolda 450 milyon yatırım yaptıysak, sizlerin emeği büyük” dedi.

14 Kasım 2018 Çarşamba 12:11
Körfez, STK’larla birlikte güçlü

Körfez Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliği ile düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Levent Yılmaz ve Sait Acar ile aynı zamanda Körfez Kent Konseyi Başkanı da olan İsa Taş, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yahya Öztürk, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, dernek başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

SEVGİYİ VE KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRDİK

Katılımın yoğun olduğu programda ilk olarak Körfez Kent Konseyi Başkanı İsa Taş konuşma gerçekleştirdi. Kent Konseyi olarak Körfez’de sevgi ve kardeşliği pekiştirdiklerini söyleyen Taş, “Körfez’de Kent Konseyi olarak gerçekten güzel işlere imza attık. STK’larımızın bizlere ilettiği sorun ve önerileri Başkanımıza iletiyoruz ve çözüm noktasında adımlar atıyoruz. Ve çok güzel çözümler üretiyoruz” dedi.

PROJELERE SİZLERLE YÖN VERDİK

Kent Konseyi Başkanı İsa Taş’ın konuşmasının ardından sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran kürsüye çıkarak konuşma gerçekleştirdi.  Körfez’de 4 yılda yapılan rekor yatırımların ve Türkiye’ye örnek olan projelerin hayata geçmesinde STK’ların önemine değinen Başkan İsmail Baran, “Sizler istediniz, halkımız istedi bizler de projeleri talepleriniz sonrası yön verdik ve tek tek hayata geçirdik” dedi.

EKİBİN ÖNEMLİ PARÇASI SİZLERSİNİZ

Körfez’i enlerin belediyesi haline getirdiklerini belirten Başkan İsmai Baran, “İlçesine üniversite binası kazandıran ve aynı zamanda 3 bin 200 öğrenciye burs veren tek belediyeyiz. Kocaeli’nin en kaliteli ve en ucuz halk ekmeğini yine biz halkımıza sunuyoruz. Tabi bunların hepsi bir ekip işi. Bu ekibin en önemli parçası da siz oda ve STK’larımız. Türkiye’nin mozaiği olan bir ilçede yaşıyoruz ve hepimizin ortak gayesi daha güzel bir Körfez hayali dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURDUK

Körfez’in Türkiye’nin en büyük sanayi ilçesi ve bir liman kenti olduğunu belirten Başkan İsmail Baran, “Körfez, sadece bunlarla sınırlı kalmamalıydı. İlim kenti olsun dedik; Fakülte yaptık, tüm okullarımızın tamir ve bakımlarını gerçekleştirdik. Farkındalık oluşturmamız lazımdı. Diğer ilçelerden ayıran özelliklerimiz olması gerekirdi. İkinci kampüs binamızı Hereke’ye yapacağız ve Hukuk Fakültesi’ni getireceğiz. Daha sonra da İlimtepe’ye bir vakıf üniversitesi kurulacak.

KALENİN YÜZDE 90’I TAMAMLANDI

Spor konusunda devam eden 30 milyon liralık tesis yatırımımız var. Tarihi yapılarımızın restorasyonları devam ediyor. Hereke Kalesi’ne 25 milyon liralık bir yatırım yaptık ve şu an itibari ile yüzde 90’ı tamamlanmış durumda. Birçok projemiz devam ediyor. Projeleri tek tek hayata geçirirken, tasarruf tedbirleri kapsamında da kiralık araç dönemini bitirdik ve tamamı kendi öz kaynaklarımızla belediyemize 100 yeni araç kazandırdık” dedi.

SORULARI TEK TEK CEVAPLADI

Körfez’de yatırımlarım tüm hızıyla devam edeceğini belirten Başkan İsmail Baran, “Gelecekte yatırımlar devam edecek. Tabi bunları yapmak için el ve gönül birliği lazım. Kent Konseyimize ve STK’larımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Başkan İsmail Baran’ın konuşmasının ardından birlikte yemek yenildi. Daha sonra ise Başkan Baran tekrar kürsüye çıktı ve kendisine yöneltilen sorulara tek tek cevap verdi.

Son Güncelleme: 15.11.2018 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38