banner28
banner23
banner36

Körfez Ticaret Odası Akredite Oda Belgesini Aldı

Körfez Ticaret Odası, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ nun ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla düzenlenen törenle sertifikasını aldı.

Körfez Ticaret Odası Akredite Oda Belgesini Aldı

Körfez Ticaret Odası, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ nun ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla düzenlenen törenle sertifikasını aldı.

31 Ocak 2015 Cumartesi 20:34
Körfez Ticaret Odası Akredite Oda Belgesini Aldı

 

Körfez Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, Meclis Başkanı Güngör Ayhan, Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Zımba, Recep Öztürk, Ahmet Kırcı, Mustafa Genç, Veli Yıldız, Erkan Çağlayan, Meclis Üyesi İlker Korkmaz ve Oda akredite birim temsilcileri belge ve plaketlerini aldı.

 TOBB  Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, Bakan Işık'a, OSB'lerdeki taban alanı kısıtlamasının kaldırılması ve kamu ihalelerindeki yerli ürüne getirilen avantaj için teşekkür etti.

 

Hisarcıklıoğlu, bugün kendileri için bir gurur günü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

 

"191 oda ve borsamız Türkiye'de 5 yıldızlı oda ve borsa kapsamında, yani akredite oldular. 41'i de hatta girmiş durumda. İnşallah kısa sürede bu 41'ine de bu salonda ödülünü vereceğiz. Gururla övüneceğimiz bir camiamız var. 5 yıldızın manası şudur aslında. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamıyla Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar, üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarla minimum aynı seviyeye gelen 191 oda ve borsamızın başkanları ve tüm çalışanlarını kutluyorum."

 

TOBB Başkanı olduğunda sadece 5 oda ve borsanın profesyonel çalışanlarının İngilizce okuyup yazabildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugün itibarıyla ise 355 oda ve borsanın çalışanlarının İngilizce okuyup yazabilir hale geldiğini ifade etti. Geçen zaman içinde oda ve borsalarda bunun gibi birçok dönüşümü gerçekleştirdiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki süreç çok önemli. Çünkü artık markalaşan ülkeler değil, iller, ilçeler var. Bu noktada, hizmet kalitesini artırmak için üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini toplamamız lazım. Bizden daha fazla ne hizmet bekliyorlar, bunu değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.

 

 

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Faizlerin artık yatırımcımızın önünde engel olmaktan çıkması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak en önemli arzumuz. Bu noktada Merkez Bankamızın da gereken adımları daha cesaretle atacağına inanıyorum" dedi.

 

 

Törenin açılışında konuşan Işık, artık Türkiye'de sadece otellerinin değil, ülkenin geleceğine hizmet eden oda ve borsaların da 5 yıldızlı hizmet verdiğini söyledi. Türkiye'nin son 12-13 yılda çok önemli mesafe kat ettiğini dile getiren Işık, birçok alanda artık 2002 ile kıyaslama yapmadıklarını ifade etti. Işık, bu başarının da özel sektörle yapılan işbirliği sayesinde yakalandığını vurguladı. Sanayicilerle, iş adamlarıyla her konuda istişare yapmaya devam edeceklerini anlatan Işık, oda ve borsalarla her gittikleri ilde mutlaka toplantı yaptıklarını ifade etti.

 

Fikri Işık, oda ve borsalardan destek de beklediklerini belirterek, şöyle devam etti:

 

"Bürokrasinin azaltılmasıyla ilgili çalışmamız için sizlerden görüş bekliyoruz. Sizlere bir çağrı yapmak istiyorum. Ben bakan olarak arkadaşlarıma talimat verdim. Bizim mevzuatımızdaki gereksiz hükümlerin tamamını ayıklayalım. Bürokrasiyi artıran, kırtasiyeciliği artıran, gereksiz zaman ve enerji kaybına neden olan tüm gereksiz mevzuatı ayıklayalım. Bu talimatı verdim. Hedefimiz mart sonuna kadar bunu yapmak. Şu anda Başbakanımızın da böyle bir talimatı var. Ancak şunu da iyi biliyoruz, bizim bürokrasi anlayışımız, kendi yetkisinde olan bazı alanları devretmek istemez. O zaman bu yaptığımız çalışma belki sonuç vermeyebilir. O zaman ne yapalım? Gelin mevzuatımızı birlikte basitleştirelim ve en sade, en yalın bürokrasiye sahip bakanlık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olsun. Bu noktada sizlerden özellikle destek bekliyoruz."

Işık, bunun için önemli birçok düzenlemeyi hayata geçirdiklerini belirterek, bunlardan birinin de yerli ürüne kamu ihalelerinde fiyat avantajı uygulanması olduğunu kaydetti. Bu uygulamada yerlilik oranı hesaplama yöntemini Bakanlık olarak belirlediklerini ve bu yöntemi tüm odalara gönderdiklerini anlatan Işık, "Şimdi bu odalarımız bu yönteme göre kendisine yapılan başvuruları inceliyor ve eğer yüzde 50'nin üzerinde yerlilik oranı varsa, 'bu ürün yerli malıdır' diye belgeyi veriyor. şu ana kadar 509 tane yerli malı belgesi verildi. İnanıyorum ki bu her geçen gün daha da artacak" diye konuştu.

  

Konuşmaların ardından Bakan Işık ve Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların yöneticilerine sertifikalarını verdi. 

Son Güncelleme: 31.01.2015 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38