Körfez Ticaret Odası Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Körfez Ticaret Odası (KTO) Aralık ayı meclis toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe 2015’i değerlendirdi, 2016 yılı beklentilerini aktardı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise yeni yılla ilgili projelerini oda meclisiyle paylaştı

Körfez Ticaret Odası Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Körfez Ticaret Odası (KTO) Aralık ayı meclis toplantısında Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe 2015’i değerlendirdi, 2016 yılı beklentilerini aktardı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise yeni yılla ilgili projelerini oda meclisiyle paylaştı

24 Aralık 2015 Perşembe 11:15
 Körfez Ticaret Odası Aralık Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
 Körfez Ticaret Odası Aralık ayı Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe’nin açılış konuşmasını gerçekleştirdiği meclis toplantısı, gündemin görüşülüp oylanmasının ardından sona erdi. Körfez Ticaret Odası meclisine Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’da davetliydi. Baran, meclis üyeleriyle 2016 projelerini paylaştı. 
RUSYA KRİZİ 
Körfez Ticaret Odası Aralık Ayı Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan oda başkanı Mustafa Efe, birçok konuya değindi. Konuşmasının başında ise Rusya ile yaşanan krizden bahsetti. Efe, “ Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Türk Hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağı nedeniyle, Rusya ile aramızda ekonomik bir kriz yaşanıyor. Yaşanan bu kriz ülke pazarında daralmaya Rusya’ya iş yapan bazı firmaların sıkıntı yaşamasına İhracat yapan firmalarımızın Tırlarının haftalarca bekletilmesine neden oluyor Oda olarak isteğimiz Rusya ile yaşanan gerginliğin masada, diplomatik yollarla çözülmesi” dedi. 
SİYASİ BELİRSİZLİK SONA ERDİ 
Siyasi belirsizlik ortamının 1 Kasım’da sona erdiğini söyleyen Efe, “Biliyorsunuz bu yıl İki büyük seçim yaşadık, 2015 yılında ekonomik anlamda da önemli badireler atlattık. 1 Kasım tarihinde yapılan seçimler neticesinde halkımız tercihini tek başına kurulacak yeni bir hükümetten yana kullandı. Ve siyasi belirsizlik ortadan kalktı.  Bu sonuç, uzun zamandır duraksamış olan ekonominin yeniden ana gündem maddesi haline gelmesi ve yapılması gereken yapısal reformlar açısından da önemli bir fırsat olacaktır” şeklinde görüş bildirdi 
2016 BEKLENTİLERİ 
Efe, konuşmasına şöyle devam etti, “Türkiye ekonomisinde sürpriz büyüme gerçekleşti. Ekonomi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4'le beklentilerin üzerinde büyüdü. Sayın Başbakanımızın açıklamış olduğu ve kısa sürede TBMM’den geçirilmesi planlanan yeni eylem planı tüm halkımız ve iş dünyası adına umut vermiştir. Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren bu paketin çerçevesinin genişletileceğini ve özellikle KOBİ’lerin 2016 yılında yeni bir sürece gireceğini ümit ediyoruz. 2016’da başlayacak paket içerisinde şu maddeler yer alıyor,  Esnaf ve Sanatkarlara Hazine destekli Faizsiz 30 Bin Lira kredi alabilmesi, Gençlere 100 Bin Liraya Kadar Faizsiz Kredi İmkanı sağlanması, Yeni İş Kuran Gençlere 3 yıl boyunca Gelir vergisi muafiyeti getirilmesi.”
FED FAİZLERİ YÜKSELTTİ
FED ile ilgili değerlendirmesinde Mustafa  Efe, “Tüm dünyanın merakla beklediği karar açıklandı. ABD Merkez Bankası (Fed) yüzde 0-0,25 aralığındaki politika faizlerini yüzde 0,25 yükseltti. Fed böylece 10 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitmiş oldu” dedi. 
2016 YILINA BÜYÜK UMUTLARLA GİRİYORUZ 
Mustafa Efe konuşmasının sonunda ise yeni yıl ile ilgili beklenti ve umutlarını dile getirdi. Efe, “2015 yılının son meclis toplantısının iş dünyamıza hayırlar getirmesi temennisiyle, tüm Meclis Üyelerinin, Odamız Üyelerinin ve halkımızın yeni yılını kutluyor, huzur, mutluluk ve esenlikler getirmesini temenni ediyorum. 2016 yılı hem sosyal anlamda, hem ekonomik anlamda Körfez’in, Kocaeli’nin ve ülkemizin yılı olsun diyorum. “ dedi. Efe konuşmasının sonunda, odanın konuğu olan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a bazı projelerin akıbetini sordu 
ÜNİVERSİTE MÜJDESİ 
Efe’nin ardından Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran söz aldı. Baran, “2016 yılında KOÜ’nün bir fakültesi ilçemize  geliyor ve yine ilimtepe bölgesine bir vakıf üniversitesi kurulacak. Bu körfez’in ekonomisine ve sosyal yaşamına direk etki edecek bir gelişme. Böylelikle Körfez ilçesi bir ilim merkezi haline gelecek. 
FENER GÖLÜ 
Başkan İsmail Baran Tütürnçiftlik sahilinde bulunan Fener Gölü’nün halka kazandırılması adanı başlattığımız çalışmalarımız devam etmekte. Çok yakında bu göl bölgesi Körfezlilerin kullanımına açılacak. 
SANAYİ SİTESİ TAŞINACAK 
Baran, Körfez ilçesi sanayi sitesinin yerinin yeterli olmadığını ve aynı zamanda uygunsuz bir bölgede bulunduğunu söyleyerek, buranın 2016 yılı içerisinde farklı bir yere taşınması için çalışma içerisine gireceğiz” dedi. 
TEK TEK KONULARA DEĞİLNİ 
İsmail Baran, konuşmasında 2016 projelerini ayrıntılarıyla açıkladı. Kuzey mahallesindeki ulaşım sorunundan, İlimtepe yoluna, Ağadere Göleti Projesinden d-100 güzergahındaki aydınlatmalara kadar pek çok konuda sunum yapan Baran, konuşmasını tamamladı. Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, katılımından dolayı İsmail Baran’a oda adına bir plaket takdim etti.

Son Güncelleme: 25.12.2015 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38