Körfez, Ulusal Gençlik Parlamentosu Toplantısında Tanıtıldı

Körfez Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Arif Dere İstanbul'da gerçekleştirilen Ulusal Gençlik Parlamentosu Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

Körfez, Ulusal Gençlik Parlamentosu Toplantısında Tanıtıldı

Körfez Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Arif Dere İstanbul'da gerçekleştirilen Ulusal Gençlik Parlamentosu Koordinasyon Toplantısı'na katıldı.

08 Ocak 2016 Cuma 12:00
 Körfez, Ulusal Gençlik Parlamentosu Toplantısında Tanıtıldı

Gençlik Bütünleşiyor

Kentlerinde gençlik alanında çalışmalar yapan gençlik meclisleri, üniversite kulüpleri, gençlik sivil toplum kuruluşları, gençlik platformları, gençlik merkezleri, gençlik kültür evleri olmak üzere farklı kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşan iletişim ağıdır. Ulusal Gençlik Parlamentosu kurulduğu günden bu yana Türkiye’de gençlerin toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine aktif katılımını hedefleyen çalışmaları ile ülkemizde bütüncül bir gençlik politikasının geliştirilmesi sürecine önemli katkılar sağlamayı sürdürüyor.

Yürütülen Projeler STK Temsilcilerine Aktarıldı

Toplantıya üyelik başvurusu kabul edilen Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Arif Dere’nin katıldığı toplantıda 81 ilden gelen STK temsilcilerine Körfez’deki gençlik çalışmaları hakkında ve yürüttükleri projeler hakkında bilgiler verildi. 5-8 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP) Koordinasyon Toplantısı, 11. Genel Kurul çıktılarının sunumuyla başladı. İki farklı tema (Genç Dostu Kentler ve Katılım) kapsamında paralel atölyeler düzenlendi. 6 ve 7 Aralık günlerinde Genç Dostu Kentler teması altında ‘Yaşam Koşulları’, ‘Sosyal Hayat’, ‘İstihdam’, ‘Eğitim’ ve ‘Katılım’ konuları irdelenirken, 7 Aralık günü öğleden sonra gerçekleştirilen Gençlik Katılımı temalı paralel atölyelerde ‘Siyasete Katılım’ ve ‘Ekonomiye Katılım’ konuları çalışıldı.

Körfez Gençliği Bir Bütün Halinde

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın Genç Dostu Kentler projesi kapsamında Körfez genelinde yaptığı çalışmalar ülke geneline örnek teşkil ediyor. Seminerler, eğitimler ve gençlere özel programlarla Körfez’i bir bütün haline getiren Başkan Baran, Körfez’de bütüncül bir gençlik politikasının geliştirilmesi sürecine önemli katkılar sunuyor. Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Arif Dere Başkan Baran’ın katkılarından dolayı teşekkür ederek, “Başkanımız her zaman yanımızda. Gençliğin ufkunun genişlemesi ve açılmasına katkıları çok büyük. Projelerimizi ve çalışmalarımızı takip ediyor bize yapılması gerekenler konusunda fikirlerini sunuyor. Aynı şekilde Körfez Kent Konseyi Başkanımızda çalışmalarımıza destek oluyor bize yön veriyor. Ben her iki başkanımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 08.01.2016 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38