banner28
banner23
banner36

Körfez’de 70 bin fide çiftçiye ulaştırıldı

Körfez Belediyesi, 300 çiftçiye sertifikalı buğday yardımı ve ücretsiz toprak analiz desteğinin ardından dün de 70 bin fideyi de çiftçilere ulaştırdı

Körfez’de 70 bin fide çiftçiye ulaştırıldı

Körfez Belediyesi, 300 çiftçiye sertifikalı buğday yardımı ve ücretsiz toprak analiz desteğinin ardından dün de 70 bin fideyi de çiftçilere ulaştırdı

15 Haziran 2021 Salı 07:41
Körfez’de 70 bin fide çiftçiye ulaştırıldı

Körfez Belediyesi, çiftçilere destek kapsamında geçtiğimiz ay Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 300 çiftçiye sertifikalı buğday yardımı ve isteyen çiftçilere ücretsiz toprak analiz desteği sunmuştu. Bugün de düzenlenen program ile 70 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirildi. Destek kapsamında dağıtılan fideler içerisinde; domates, biber, patlıcan ve salatalık fideleri yer aldı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Sevindikli Köy Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan, Belediye Koordinatörü Selahattin Kabadayıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Meclis Üyesi Eyüp Öztürk, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk ve köy muhtarları katıldı.

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Pandemi dolayısıyla temsilen muhtarlara teslim edilen fideler daha sonra çiftçilere ulaştırıldı. Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, Başkan Şener Söğüt ve ekibine teşekkür ederek, “Verilen destekler bizleri mutlu ediyor. Milletvekillerimize, Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Sebze fidelerini teslim alan muhtarlar da teşekkürlerini ilettiler.

ÇİFTE DESTEK VERİLDİ

Başkan Şener Söğüt de bugün 70 bin fideyi çiftçilere ulaştırdıklarını belirterek,

 “Tarımsal üretimin her kademesinde, her türlü zorluğa rağmen çaba harcayan çiftçilerin üretim zincirinin bel kemiği. Bizler de bu noktada her zaman çiftçilerimizin yanında olduk. Geçen ay ilk destek paketimizi hayata geçirdik. Paket kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 300 çiftçiye sertifikalı buğday yardımı ve isteyen çiftçilere ücretsiz toprak analiz desteği sunduk.

DESTEK BİZDEN ÜRETİM SİZDEN

Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tıbbi ve Aramotik Bitki Yetiştiriciliği projesine katılan Körfezli çiftçilere, 10 dönüm başına her çiftçi için 1.000’er TL’lik mazot desteği vereceğiz. Bu yardım çiftçinin proje kapsamında kullanacağı alana göre 10 ve katları olarak artarak devam edecek. Mesajımız net; destek bizden, üretim sizden” dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38