Körfez’de Çanakkale Konferansında Gözyaşı Vardı

Körfez Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü çeşitli etkinlerle kutladı.

Körfez’de Çanakkale Konferansında Gözyaşı Vardı

Körfez Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü çeşitli etkinlerle kutladı.

17 Mart 2016 Perşembe 16:18
Körfez’de Çanakkale Konferansında Gözyaşı Vardı

 Körfez’de Çanakkale Konferansında Gözyaşı Vardı

Körfez Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü çeşitli etkinlerle kutladı.

Siperlerde İçilen Yağsız, Tuzsuz Su’dan Oluşan Çorba İkram Edildi

Körfez Belediyesi, Mart ayında da birbirinden güzel kültür sanat etkinlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Allahuekber nidalarıyla düşmanı vatan topraklarından def eden şehitlerimizin şanlı mücadelesini hazırladığı programla Körfezlilere sunan Körfez Belediyesi, savaş esnasında siperde içilen çorbayı izleyicilere ikram etti.

Düzenlenen programa Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Özel Kalem Müdürü Emrah Çoban, Başkan Danışmanı Yılmaz Pekmezcan, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Belediye Birim Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konser Verildi

Çanakkale Zaferinin yıldönümünde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programında Yedi düveli def eden Aziz KuvayiMilliye’nin Çanakkale’de tüm tabyalarda içtiği yağsız, tuzsuz, buğday-arpa ve Su’dan oluşan çorba Körfezlilere sunuldu. Daha sonra salona geçen Körfezliler, Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuray Polat’ın o dönemleri hatırlatan türküleri izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Yaşanan FedakarlıklarıProf. Dr. Çelik Ayrıntılı Şekilde Anlattı

Tütünçiftlik Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda Çanakkale Savaşı’nın tarihi sürecini ve dünyaya yansımalarını sıra dışı tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik'in kendine has yorumuyla Körfezlilere aktardı. Kurtuluş Savaşı’nda çeşitli cephelerde yaşanan fedakarlıkları anlatan Çelik, “Çanakkale Zaferi’nde 253 bin şehit verdik. Zaman zaman bu rakamın abartı olduğunu söyleyenler var. Genelkurmay’ın arşivlerinde 57 bin şehit var deniyor. Bu bile az değil. Bu iki rakam da doğru. Karışıklık şuradan ileri geliyor, Bizim askerlik geleneğimizde siperde ruhunu teslim edenleri şehit kaydederken yaralı olarak hastaneye gidip orada ölenleri şehit kaydetmiyorlar. Bir diğer karışıklık da 6-7 senedir cepheden cepheye asker kaydırıyoruz. Ne sayım var, ne tutanak var. Çanakkale’de en son asker yetmedi, tarladan işyerlerinden insanları, futbolcuları oraya götürdük. 1915 yılında Osmanlı coğrafyasında hiçbir lise mezun vermedi.

Prof. Dr. Çelik ve Körfezliler Gözyaşlarını Tutamadı

O dönemleri içtenlikle izleyicilere aktaran Prof. Dr. Mehmet Çelik, yaşanan olayları gözyaşları ile anlattı. Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı zamanda ülkenin içinde bulunduğu durumun iyi analiz edilmesi ve gelecek nesillere aktarılması gerektiği üzerinde duran Prof. Dr. Çelik; “253 bin şehit verdiğimiz, üç kuşağın aynı savaşta şehit olduğu Çanakkale Savaşı, 3 bin yıllık tarihimizin dönüm noktasıdır. Bu nedenle Çanakkale Savaşı’nı her yönüyle evlatlarımıza öğretmeli, böyle savaşların bir daha yaşanmaması için çok çalışmamız gerektiğini onlara anlatmalıyız. ” diyerek, tarihi yazanların, tarihi yapanlara sadık kalmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Salonu dolduran vatandaşların zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadığı konferansın sonunda Belediye Başkanı İsmail Baran, verdiği konferanstan dolayı Prof. Dr. Mehmet Çelik’e teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. 

Son Güncelleme: 17.03.2016 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38