banner28

Körfez’de Demokrasi Nöbetleri Güçlenerek Sürüyor

Körfez'de gün geçtikçe güçlenen demokrasi nöbeti 16. Gününde tanınmış sanatçıların ve binlerce Körfezlinin desteği ile devam ediyor.

Körfez’de Demokrasi Nöbetleri Güçlenerek Sürüyor

Körfez'de gün geçtikçe güçlenen demokrasi nöbeti 16. Gününde tanınmış sanatçıların ve binlerce Körfezlinin desteği ile devam ediyor.

31 Temmuz 2016 Pazar 18:42
 Körfez’de Demokrasi Nöbetleri Güçlenerek Sürüyor

Demokrasi Meydanı Dolup Taştı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 16’üncü gününe giren ‘demokrasi nöbetini vatandaşlarla beraber Demokrasi Meydanında tutmaya devam ediyor. Tutulan demokrasi nöbetine, tanınmış ve sevilen sanatçılar da destek veriyor. 
Darbe girişiminin yankıları devam ederken, Körfezliler ise meydanları bir an olsun boş bırakmıyor. 15 Temmuz gecesinden bu yana Demokrasi Meydanı’nda binlerce vatandaş demokrasi nöbetini güçlenerek sürdürüyor.
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Av. Osman Badem,  Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık ve Yönetimi, AK Parti Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Özbek ve Yönetimi, Belediye Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sanatçılar, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Körfez Belediyesi Spor Okulları Hocaları ve öğrencileri de katılarak, Körfezli vatandaşlara destek verdi. 

Başkan Baran : “ Biz Ancak Allah’ın Huzurunda Eğiliriz “  

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, darbe girişimine karşı tutulan demokrasi nöbetinin 16. gününde de Körfezli vatandaşları yalnız bırakmayarak, şu açıklamalarda bulundu, “ Sevgili Körfezliler, demokrasi bayramımıza hoş geldiniz şeref verdiniz. Ne yorulmak, ne yılmak var. Hepinizi yürekten tebrik ediyorum. Bu akşam hep birlikte Dünya Liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan’ı canlı yayında izledik. Cumhurbaşkanımıza buradan selam olsun. Darbeyi ölümüne önleyeceğiz diyen Başbakanımıza selam olsun. Darbenin karşısındayız diyen Devlet Bahçeliye selam olsun. Darbenin karşısında duran Kılıçdaroğluna ve Aziz Türk Milletine selam olsun. Bu akşam burada çok değerli sanatçılarımız sizlerle beraber olacak. Tutulan şerefli demokrasi nöbetinde, bütün Körfez burada, bütün halkımız burada. Allah sizlerden razı olsun değerli hemşerilerim. Bizim başımız yalnızca Allah’ın huzurunda, rükûda eğilir.  Onun dışında hiçbir kulun, hiçbir gücün önünde eğilmeyiz. Cenabı Hakk’ın HUD Suresi 112. Ayet-i Kerime’de buyurduğu gibi, “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol”.  15 Temmuz’da nasıl eğilmedik, bükülmedik, yine eğilmeyeceğiz ve bükülmeyeceğiz. Milletçe biz bu birliğimizi, beraberliğimizi devam ettirdiğimiz müddetçe, o zalimler hesaplarına, emmelerine kavuşamayacaklar. Pensilvanyada’ki o papaz, emellerine, hayallerine kavuşamayacak. Hepinizi yürekten kutluyor, tebrik ediyorum. Büyüklerimizin, analarımızın, babalarımızın ellerinden öpüyorum. Saygılar sunuyorum, hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün Körfezlileri Yalnız Bırakmadı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın konuşmalarının ardından, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün Körfezli vatandaşları selamlayarak alana girdi. Zeki Aygün, “ Sizleri selamların en güzeli ile Allah’ın selamı ile yürekten selamlıyorum. Değerli dostlar, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan birçok şey dinledik. Olayları fiilen ve en ahlaksız şekilde yaşadık. Mazlumların, ümmetin umudu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Dünya Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’dır.  FETÖ terör örgütünün gerçekleştirmeye çalıştı hain darbe girişimi, bu milletin, bu gönül coğrafyamızın daha çok uyanışına sebep oldu. Bu uyanış öyle bir şey sağladı ki, sağcısı solcusu kalmadı ve herkes tek yürek olarak Vatanına sahip çıktı.  Allah'tan başka hiçbir güç bu milletin birliğini, dirliğini ve beraberliğini bozamaz. Cumhurbaşkanımıza hitaben “ Dik dur eğilme, bu millet seninle “ dediniz ve bunu tüm dünyaya gösterdiniz. Allah bu aziz milletten razı olsun. Hepinizi saygı, sevgi, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Demokrasi nöbetiniz, geceniz hayr olsun.” açıklamalarında bulundu.

Kuran-ı Kerim Okundu

Demokrasiye sahip çıkmak için verilen mücadelede şehit düşen vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okutuldu. Körfez İlçe Müftülüğünde görevli personel ve Körfezli imamlar tarafından ilahiler okuyarak dualar yapıldı. Yapılan dua esnasında Körfezliler duygu dolu anlar yaşadı.

 

Son Güncelleme: 02.08.2016 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38