Körfez'de festival coşkusu

Körfez'in yaz günlerine neşe saçan Altın Kiraz Festivalinin ikinci gününde doludizgin bir program gerçekleştirildi.

Körfez'de festival coşkusu

Körfez'in yaz günlerine neşe saçan Altın Kiraz Festivalinin ikinci gününde doludizgin bir program gerçekleştirildi.

05 Haziran 2016 Pazar 21:36
Körfez'de festival coşkusu

 Altın Kiraz Festivali Tüm Körfez’i Sardı

Körfez'in yaz günlerine neşe saçan Altın Kiraz Festivalinin ikinci gününde doludizgin bir program gerçekleştirildi.
Uçurtmalar Gökyüzünü Şenlendirdi
43. Altın Kiraz Festivalinin ikinci günü yarımca sahilinde öğlen saatlerinde Uçurtma Şenliği kapsamında Körfez Belediyesi Mehteran Bölüğü’nün mini konseri ile startını verdi. Körfez Belediyesi halk oyunları topluluğu gösteri gerçekleştirdi.  Akabinde Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediyesi tarafından çocuklara ücretsiz uçurtma dağıttı. 7’den 70’e herkesin eğlendiği uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Alanda 700 çocuk, mavi gökyüzünde kırmızı Türk bayraklı uçurtmalarla şölen havası estirdi.
Kiraz Turnuvasında Şampiyon Yonca Kebap
İlimizin marka futbol turnuvası Körfez Altın Kiraz Dostluk Futbol Turnuvası bu yıl 5. Kez kapılarını Körfezlilere açtı. Birbirinden güzel karşılaşmalara sahne olan turnuvanın finali Kızılkaya Restoran ile Yonca Kebap arasında geçti. Final karşılaşması öncesi kentin önde gelen isimleri Şöhretler Takımı adı altında forma giydiler. Güzel ve eğlenceli anlara sahne olan karşılaşma 7-7 berabere biterken karşılaşmada Belediye Başkanı İsmail Baran 50 dakika forma giyerek güzel oyununu 2 gol ile süsledi.
Bir birinden zorlu maçların ardından rakiplerini saf dışı bırakan Yonca Kebap ile Kızılkaya Restoran final karşılaşmasında birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. İlk devreyi Kızılkaya Restoran 3-1 önde kapatsa da ikinci yarı bu avantajı iyi bir şekilde kullanamadı ve sahadan 7-3 mağlup ayrıldı. Turnuvada şampiyon olarak büyük bir sevinç yaşayan Yonca Kebabın kupalarını Belediye Başkanı İsmail Baran ve Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can verdi.
Protokol Büyük İlgi Gösterdi
43. Altın Kiraz Festivalinin ikinci gününde Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve eşi Şengül Can, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan ve eşi Hatice Kaplan, Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, birim müdürleri ve daire amirleri katıldı.
Konser Öncesi En İyi Kiraz Üreticileri Seçildi
Yapılan değerlendirmeler sonucu 43. Altın Kiraz Festivalinde 4 dalda en iyi kiraz üreticisi ve en iyi kiraz bağı olan 15 üreticiye ödül töreni düzenlendi. Karabodur Dalında İlyas Bilgin, Cemalettin Kurt, Rıfat Avcı ve mansiyon sıralamasında Mustafa Gündoğdu ödüle layık görüldü. Napolyon Dalında Hüseyin Gülşan, Nurettin Doğan, Muharrem Temel ve mansiyon sıralamasında Ahmet Mızrak ödüle layık görüldü. Ziraat 900 Dalında Nurettin Şahin, İbrahim Çelik, Zeki Temel ve mansiyon sıralamasında Mahmut Temel ödüle layık görüldü. Van Dalında Nurettin Yıldırım, Cevdet Açıkgöz, Ali Korucuoğlu ödüle layık görüldü. Yapılan ödül töreninde kiraz yetiştiricilerinin ödüllerini Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Kaplan ve Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş takdim etti.
Işılak Büyük Coşku İle Sevenleriyle Buluştu
Yıllardır Körfez’de yetiştirilen Kirazlarda büyük emekleri olan kiraz yetiştiricilerini Körfezliler ayakta alkışladı. Daha sonra Körfezlilerin heyecanla beklediği o an geldi. Ülkemizin son zamanlarda yetiştirdiği ender seslerinden biri olan Uğur Işılak büyük bir coşku ile sevenleriyle buluştu. Alanı dolduran binlerce kişiye en sevilen şarkılarını seslendiren Uğur Işılak, gördüğü ilgiden dolayı bir hayli memnun kaldığını ifade etti. Uğur Işılak, “Bugün muhteşem bir atmosferde beni sizlerle buluşturan Belediye Başkanımız İsmail Baran’a teşekkür ederim” dedi. Muhteşem sahte performansı ve harika bir atmosferde sahte alan Işılak, şarkılarını alanı dolduran hayranlarıyla birlikte söyledi. 
Konserin sona ermesinin ardından atılan havai fişekler güzel bir görsel şova sahne oldu. Yapılan 43. Altın Kiraz Festivalinin final akşamında güzel bir sonla nokta koyan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a Körfezliler teşekkür ederek bol bol fotoğraf çektirdi.

Son Güncelleme: 06.06.2016 15:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38