Körfez’de iki proje için Başkan Söğüt’e yetki

Körfez Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Hereke’de hayata geçirilecek Hukuk Fakültesi kampüsü ve kent kütüphanesi için Başkan Söğüt’e protokol yetkisi verildi

Körfez’de iki proje için Başkan Söğüt’e yetki

Körfez Belediyesi’nin ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Hereke’de hayata geçirilecek Hukuk Fakültesi kampüsü ve kent kütüphanesi için Başkan Söğüt’e protokol yetkisi verildi

06 Ocak 2021 Çarşamba 09:55
Körfez’de iki proje için  Başkan Söğüt’e yetki

Körfez Belediyesi’nde 2021 yılının ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü. Sözleşmeli personel çalıştırılması ve memur dolu kadro değişikliği maddeleri oy birliği ile gerçekleştirilirken, denetim komisyonu seçimleri de yapıldı. Yapılan oylamada denetim kuruluna; Cengiz Öztürk, Mete Bilgin ve Reşat Sarı seçildi.

HUKUK FAKÜLTESİ İÇİN YETKİ

Bir diğer gündem maddesi Hereke’de yapılacak olan alanın Kocaeli Üniversitesi’ne tahsis edilmesiydi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Şener Söğüt, “Hereke bölgesinde 4,5 dönümlük alanımız var. Burada Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu için bina yapacağız. Binayı Nuh Çimento ve Diler Demir Çelik’in katkısıyla yapacağız. Bize çok fazla bir yükü olmayacak. Gerekli protokolleri imzalayıp, hızlı bir şekilde ihale sürecini başlatacağız” dedi.

“KÜTÜPHANE KAZANDIRACAĞIZ”

Bir diğer yetki maddesi ise Körfez’e kazandırılacak olan kütüphane içindi. “Körfez’de kütüphane eksikliği var” diyen Başkan Söğüt, “Sarnıç Han’ın en üst kısmında bin metrekarelik kapalı, bin 200 metrekarelik açık alanı olan mülkiyeti bize ait yer var. İlk Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile görüştük. Hem mekânın tahsisini hem de oranın düzenlenmesini alt yapısını hazırlayacağız. Tefrişatı onlar halledecek. Körfez’de büyük bir eksikliği gidermiş olacağız” dedi.

6 AY KİRA ALINMAYACAK

Başkan Söğüt’e iki proje için de protokol imzalama yetkisi verilirken, diğer gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda ayrıca belediye kiracıları için de yeni bir arar alındı. Başkan Söğüt, “Pandemi dolayısıyla 1 Aralık – 31 Mayıs tarihleri arasını kapsayan 6 aylık dönemde kapatılan veya kısıtlanan iş yerlerimizden kira almayacağız. Kirayı peşin ödeyen kiracılarımız için de sözleşmesinin sonuna ilave edeceğiz” dedi. Meclis toplantısında diğer gündem maddeleri de görüşülüp karara bağlanırken, dilek ve temenniler kısmında da meclis üyeleri tek tek söz aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38