Körfez'de kutlu doğum coşkusu yaşanıyor

Körfez’de İmam Hatip Okullarının ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum programı Tütünçiftlik kültür merkezinde yapıldı.

Körfez'de kutlu doğum coşkusu yaşanıyor

Körfez’de İmam Hatip Okullarının ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum programı Tütünçiftlik kültür merkezinde yapıldı.

14 Nisan 2016 Perşembe 13:38
Körfez'de kutlu doğum coşkusu yaşanıyor

 Kutlu Doğum Haftası Körfez’de Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Körfez’de İmam Hatip Okullarının ortaklaşa düzenlediği Kutlu Doğum programı Tütünçiftlik kültür merkezinde yapıldı.

Hz. Âdem’den Hz. İbrahim’e, Hz. Musa’dan Hz. İsa’ya bütün rahmet elçilerine ve “Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik” hitabının büyük muhatabı Peygamberimiz, Hz. Muhammet Mustafa’nın doğum gününü Körfez’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Körfez’de faaliyet gösteren İmam Hatip Okullarının ortaklaşa düzenlediği programa Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İl Milli Eğitim Müdür Yarımcısı Muhterem Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın yapılacağı salona gelen misafirleri öğrenciler güzel sürprizlerle karşıladı. Efendimiz için misafirlere gül dağıtılırken, Alemlere Rahmet Peygamberimizin hayatını ele alan kitap katılımcılara hediye edildi.

İlahi, Semazen ve Tiyatro Gösterisi Yapıldı

İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Hereke Sümer İmam Hatip Orta Okulunun ilahi gösterisi ile devam etti. Körfez İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin İslamiyet’in yayılmasında o dönemlere ait zorlukları anlatan tiyatro gösterisi izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Birbirinden güzel gösterilerin hazırlandığı program dolu dolu içeriklerle devam etti. Körfez İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinden oluşan semazen gösterisi programa damga vurdu.

Körfez Belediyesinin destekleriyle kurulan mehteran bölüğü Körfez Emlak Konut Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri gösterilerini alkışlar eşliğinde izleyiciye sundular. Büyük beğeni toplayan mehteran takımını Körfezliler ayakta alkışladı.

Gül Deyince Akla Hz. Muhammed Gelir

İl Milli Eğitim Müdür Yarımcısı Muhterem Aktaş, Hz. Peygamber’in, doğumunun dünyanın her yerinde coşkuyla kutlandığını belirterek, Kutlu Doğum Haftası’nın sevgi, barış ve diyalogu devam ettirmesi dileklerinde bulundu. Genç” Gül deyince akla Hz. Muhammed gelir, Hz Muhammed deyince akla gül gelir.” dedi.

 

 

Başkan Baran, “Hz. Peygamberimizin Aynı Zaman Da Hayatın Her Alanında Kendimize Örnek Almalıyız”

Belediye Başkanı İsmail Baran, “Hz. Muhammed Mustafa’nın doğumunun 1445. yılı dolayısıyla öğrencilerimizin hazırladığı programda bir araya geldik. Sizlerle aynı çatı altında bulunmaktan dolayı mutluyum. Allah sizlerden razı olsun. Evet, efendimiz için toplandık ve o’nu andık, o’na Selam olsun. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) doğumunun Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanması çok güzel bir duygunun yanı sıra ayrı bir heyecan. Bu heyecanı birlikte yaşıyoruz. Ancak efendimizin doğumunu kutlamak yetmez. Onun doğumunu kutlamak güzel olmakla beraber Hz. Peygamberimizin aynı zaman da hayatın her alanında kendimize örnek almalıyız” dedi.

Son Güncelleme: 15.04.2016 10:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38