banner28

Körfez’de Kutlu Doğum Haftası Çeşitli Programlarla Kutlanıyor

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Yukarı Hereke Birlik ve Beraberlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği kutlu doğum programına katıldı.

Körfez’de Kutlu Doğum Haftası Çeşitli Programlarla Kutlanıyor

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Yukarı Hereke Birlik ve Beraberlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği kutlu doğum programına katıldı.

17 Nisan 2015 Cuma 11:42
Körfez’de Kutlu Doğum Haftası Çeşitli Programlarla Kutlanıyor

Yukarı Hereke Emre Düğün Salonunda gerçekleştirilen programa, Hereke halkı yoğun ilgi gösterdi. Düzenlenen programa Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli’nin yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti Temsilcileri, Yukarı Hereke Birlik ve Beraberlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrah Öztürk ve Muhtarlar katıldı. Açılış konuşması ve Kuran tilavetiyle başlayan program naat okuma, ilahi ve şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Dünya yazarlarının Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V) için yazdığı güzel sözlerin yazıldığı sinevizyon izleyicilerin büyük beğenisi topladı. Sümeyra Korgan ve Tuana Polat’ın efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V) için okuduğu şiir ise salondakilere duygusal anlar yaşattı.

Peygamberimiz Bütün Güzel Ahlakları Ve Güzellikleri Toplamış, Örnek Bir Kişidir

İzleyicilere efendimiz hakkında kısa bir sohbet veren Mustafa Sağlam, Hz. Muhammet Mustafa (S.A.V)’in güzel ahlakından bahsetti. Sağlam, “Peygamberimizin en güzel özelliği, başkaları için önerdiği öğütleri ve kuralları ilk önce kendi yaşamında uygulamasıdır. Kendini başkalarından üstün görmemesi, Kuran'ın öğüt ve yasaklarını yaşamından uygulaması onun ne kadar üstün bir insan oluşuna en güzel örnektir. Peygamberimiz bütün güzel ahlakları ve güzellikleri toplamış, örnek bir kişidir. Onun ahlakını kelimelere sığdırmak çok zordur. Onun ahlakı Kuran ahlakıdır” ifadelerini kullandı.

Denli, “O’nu Anma Değil, Anlama Programlarıdır”

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Hz. Muhammed'in bütün âleme rahmet olarak gönderildiğini dile getirerek, şöyle konuştu “Gül deyince akla Hz. Muhammed gelir, Hz. Muhammed deyince akla gül gelir. Âlemlere Rahmet, Merhamet Peygamberi Hz. Muhammed’in doğumunun 1444.’inci yılında sizlerle olmaktan çok mutluyum. Kutlu Doğum haftasına dair yapılan etkinlikler aslında O’nu anma değil, anlama programlarıdır. O’nun getirmiş olduğu evrensel mesajları çok iyi anlamalı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize asla zarar vermemeliyiz. Allah milletimizin birliğini, dirliğini bozmasın. Kutlu Doğum Haftası, İslam Âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirsin” dedi.

Son Güncelleme: 17.04.2015 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38