Körfez’de Saat Kuleleri Yükselecek

Körfez’deki görselliği artırmak ve estetik mimariyi geliştirmek için yatırımlarında görsel estetiğe büyük önem veren Körfez Belediyesi, her mahalleye saat kuleleri kazandıracak.

Körfez’de Saat Kuleleri Yükselecek

Körfez’deki görselliği artırmak ve estetik mimariyi geliştirmek için yatırımlarında görsel estetiğe büyük önem veren Körfez Belediyesi, her mahalleye saat kuleleri kazandıracak.

23 Mayıs 2016 Pazartesi 13:42
 Körfez’de Saat Kuleleri Yükselecek
 Körfez’de Saat Kuleleri Yükselecek

Kentte Değer Katacak

Kentte değer katacak bu anlamlı eseri ilçeye kazandırmak için kolları sıvayan Körfez Belediyesi, kenttin yeni simgelerinden biri haline gelecek olan saat kulesinin temeli Yeniyalı Mahallesinde attı. Körfez’in hem tarihi hem de genel görünümüne ayrı bir hava katacak saat kuleleri, gündüz olduğu kadar ışıklandırma sistemiyle de gece de göz kamaştıracak.

Dönemin yaşayanlarına zamanı gösterdiği gibi  yıllar geçtikçe o şehrin  simgesi haline dönüşen saat kuleleleri,  dünyanın dört bir yanında şehirlere kültür ve estetik katıyor.  Saat kuleleri Osmanlı kültüründe de özellikle II. Abdülhamit Han döneminde yaygınlaştı. Onun döneminde 144 saat kulesi yaptırılmış, bunlardan 72’si sınırlarımız dışında kalmış, 20 tanesi zamana yenik düşmüş, yalnızca 52’si ayakta kalabilmiş.  Anadolu'nun pek çok şehrinde Osmanlı saat kulesine rastlamak bu yüzden hala mümkün. Bulunduğu şehirlerin simgesi haline gelen bu eserler,  zamana inat görkemli duruşunu ziyaretçilerine sergilemeye devam ediyor.

Selçuklu Mimarisinden Oluşacak

10 metre yüksekliğindeki saat, Selçuklu mimarisinden oluşuyor. Selçuklu mimarisi tekniklerinin ve sanat çizgisinin izlerini taşıyacak olan saat kulesi zarif, ince ve estetik bir görünüme sahip olacak.

Dört Ana Parçadan Oluşuyor

Kule dört ana parçadan oluşuyor. Alt kaide yükseltilerek zarif ve ince bir gövdeye zemin oluşturularak yapılacak olan saat kulesi her türlü hava koşullarına uygun olarak yapılacak. Gövde üzerinde ise dört yönde zamanın simgesi saatler yer alıyor. Son olarak eserin üst noktası ise külahla tamamlanacak.

Teknolojik Saat

Dört tarafı saat olacak olan kule son derece teknolojik şekilde inşa edilecek. 100 cm çapında dört cephesi açık olan saat sistemi her türlü hava koşullarına uygun bir şekilde tasarlandı. Yaz, kış zaman ayarlı olan saat sistemi uzun süreli elektrik kesintilerinden de etkilenmeyecek.

Son Güncelleme: 24.05.2016 09:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38