banner28
banner23
banner36

Körfez’de Tarihe Yolculuk Büyüledi

Düzenlediği Kültür Sanat Etkinlikleri ile tarihine sahip çıkan bir belediye olan Körfez Belediyesi, bu kapsamda Asil Sultan Abdülhamit Han konulu tiyatro gösterisini Körfezlilerle buluşturdu.

Körfez’de Tarihe Yolculuk Büyüledi

Düzenlediği Kültür Sanat Etkinlikleri ile tarihine sahip çıkan bir belediye olan Körfez Belediyesi, bu kapsamda Asil Sultan Abdülhamit Han konulu tiyatro gösterisini Körfezlilerle buluşturdu.

01 Mart 2015 Pazar 13:06
Körfez’de Tarihe Yolculuk Büyüledi
 Gösteriye İlgi Üst Seviyedeydi

Vatandaşları hem eğlendirmek hem de bilinçlendirmek için çalışmalarını bu yönde sürdüren Körfez Belediyesi, Asil Sultan Abdülhamit Han konulu tiyatro gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş düzenlenen tiyatro gösterisine katıldı.

Oyunda Abdülhamid Han’ın Onurlu Duruşu İzleyiciye Aktarıldı

İki perdeden oluşan oyunda Osmanlı Devleti’nin kudretli yönetiminin saygınlığını yitirerek her türlü etkiye maruz kaldığı bir dönem ince detaylarla izleyiciye aktaran tiyatro oyuncuları zaman zaman duygulandırdı zaman zaman da onurlandırdı. Balkanlarda ve ülke içinde ayaklanan birçok unsura karşı İkinci Abdülhamid’in onurlu duruşu da izleyicilere en ince ayrıntısına kadar aktarıldı.

Özellikle oyunun son bölümünde yer alan Sultanın hoşgörüsünün, asil duruşunun aktarıldığı ve Siyonistlerin, İngilizlerin Osmanlı ve Sultan Abdülhamid üzerine kurduğu tuzakların anlatıldığı sahnelerde izleyiciler gözyaşlarını tutamadı. Abdülhamid Han’ın kendisine muhalefet edenlere karşı ‘Muhalefet etsinler fakat onurlarını yitirmesinler’ diyerek nasıl bir gönül taşıdığı da izleyicilere aktarıldı.

Körfezliler Tiyatro Oyuncularını Ayakta Alkışladı

Daha sonra tiyatro gösterisi Sultan Abdülhamid Han’ın vatan ve millete ettiği dua ile son buldu. Sahnelenen Asil Sultan Abdülhamit Han konulu tiyatro gösterisini biter bitmez izleyiciler tiyatro oyuncularını bir süre ayakta alkışladı. Teker teker sahneye gelerek izleyicilere teşekkür eden tiyatro oyuncularına ödüllerini ve çiçeklerini Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş takdim etti.

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, “Halkımızın bu oyunu izlerken Sultan Abdülhamid Han’a yapılan haksızlıkları gördükçe gözyaşlarını tutamadıklarına şahit olduk. Ağladıkça düşündüren, izledikçe ve öğrendikçe daha iyi anlamamızı sağlayan bu oyunu halkımızla buluşturduk. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 01.03.2015 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38