banner28
banner23
banner36

Körfez’deki ağır hasarlı bina yıkıldı

Körfez ilçesindeki 5 katlı ağır hasarlı bina Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi ekiplerince tıkıldı.

Körfez’deki ağır hasarlı bina yıkıldı

Körfez ilçesindeki 5 katlı ağır hasarlı bina Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi ekiplerince tıkıldı.

18 Ocak 2021 Pazartesi 12:17
Körfez’deki ağır hasarlı bina yıkıldı

Kocaeli’de ağır ve orta hasarlı binaların yıkımına devam ediliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nca  (AFAD) belirlenen yıkımlar kapsamında Körfez ilçesi Güney Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bina yıkıldı. Kasım ayı Büyükşehir Meclisi’nde deprem çalışmaları için 50 milyon TL ayrılmasının ardından yıkım çalışmaları başlamıştı.

 

YIKIM HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANDI

Saatçi Sokak’ta Körfez Belediyesi ile beraber gerçekleştirilen yıkıma Kocaeli Büyükşehir Belediyesi araç gereç desteği sağladı. 1999 Marmara Depremi sonrası ağır hasar gören yapının yıkımı hızlı bir şekilde tamamlandı. İnşaat yıkıntı atıklarının düzenli depolama alanlarına taşınması için ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Önümüzdeki günlerde de Kocaeli’nin tamamında ağır ve orta hasarlı binaların yıkımına devam edilecek.

 

2021 YILI SONU HEDEFLENİYOR

Büyükşehir öncülüğünde gerçekleştirilen yıkım çalışmaları hızlı bir şekilde yapılacak. Hasar listesinde olan metruk binaların yıkımı 6 ay içerisinde tamamlanacak. İçerisinde ikamet edilen hasarlı binalar için dönüşüm çalışmalarına başlanılacak olup 2021 yılı sonuna kadar çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.

 

50 MİLYONLUK BÜTÇE AYRILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kasım ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmasında olası deprem senaryolarına hazırlandıklarını belirtmişti. Kocaeli’nin depreme en dayanıklı şehir haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Büyükakın, deprem çalışmaları için 50 milyon TL’lik bütçe ayıracaklarını dile getirmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38