Körfez’deki Değişim Göz Kamaştırıyor

Hayata geçirdiği birbirinden başarılı projelerle Körfez’i Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri haline getiren Körfez Belediyesi, kentin önemli doğal güzellikleri ortaya çıkartıyor.

Körfez’deki Değişim Göz Kamaştırıyor

Hayata geçirdiği birbirinden başarılı projelerle Körfez’i Türkiye'nin en güzel kentlerinden biri haline getiren Körfez Belediyesi, kentin önemli doğal güzellikleri ortaya çıkartıyor.

22 Eylül 2016 Perşembe 14:18
Körfez’deki Değişim Göz Kamaştırıyor

 Kentin ve Kentlisinin Gözbebeği “KÖRFEZ

Eşsiz doğal güzellikleriyle dolu Körfez; konumu ve yeşil dokusuyla kentin ve kentlisinin gözbebeği olmaya devam ediyor. Kent merkezine Körfezlilerin rahat, huzurlu bir şekilde streslerini atabileceği kenti gelecek nesillere taşıyacak modern, yeşilin ve ağaçlandırmanın hâkim olduğu, sportif faaliyetlerin yapılabildiği, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veren yaşam kalitesini yükseltecek, Şehir Estetiğine farklılık kazandıran yeni yaşam alanlarını Körfezlilerin hizmetine sunuyor.

Şehit Başçavuş Ömer Halisdemir Parkı

17 dönüm alana sahip Ömer Halisdemir Parkı piknik yapmak isteyen Körfezlilerin yeni durağı oldu. Parkta çocuk oyun alanları, kondisyon aletleri, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alanlar, otomatik sulama sistemleri, çocuk macera alanı, yürüyüş yolları, ateşli piknik üniteleri, ahşap oturma alanları, seyir terasları bulunuyor.

Hereke Seyir Tepesi

7’den 70’e tüm Körfez halkını yemyeşil bir kentte yaşatmak için yeşil alan miktarlarını bir önceki yılın iki katı oranında artıran Körfez Belediyesi, büyük parkların yanı sıra seyir parkları ve seyir terasları oluşturuyor. Hereke’nin eşsiz manzarası ve doğasını iç içe bir mekan haline gelen Seyir Tepesi, bir dönüm alana kuruldu. Seyir tepesinde oyun grupları, spor aletleri, yürüyüş yolu, dinlenme alanı bulunuyor. Bunların yanı sıra rengarenk ışıklandırmaları ile Hereke’ye ayrı bir hava katan seyir tepesi, çocukların vazgeçilmez durağı haline geldi.

Hereke Şirinyalı Sahili

1,5 kilometrelik alanda yapılan çalışmalar sonucu Hereke-Şirinyalı sahili yeni yüzüne kavuştu. Yeşil alan düzenlemeleriyle, kamelyaları ve piknik alanlarıyla Körfezliler huzurla birlikte yeşilin maviyle buluşma imkanını yakaladı. Sahil düzenlenmeleriyle Körfez’de yaşanılabilir bir kent oluşturan Körfez Belediyesi, 1. Etap çalışmaların ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Hereke-Şirinyalı sahili 2. Etap çalışmalarına kısa bir süre içerisinde başlayacak.

 

Ağadere Göleti Mesire Alanı

Ülkenin parlayan yıldızı haline gelen Körfez, yeni yaşam alanlarıyla göz kamaştırıyor. 500 dönümlük bir alana planlanan Ağadere Mesire alanı konum itibari özel bir alana sahip. İnsanların spor yapabileceği, piknik yapabileceği, aileleriyle birlikte doğa ile bütünlük sağlayan ve stresten uzak zaman geçirebileceği, gölet alanına sahip bisiklet yolu ile ulaşımı sağlanan alan olan Ağadere Mesire alanı kente kazandırılacak.

Son Güncelleme: 22.09.2016 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38