Körfez’den İznik’e Uzanan Dostluk Köprüsü

Birbirinden çarpıcı kültürel projeleri hayata geçirmeye devam eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kent Konseyi üyeleri ile birlikte farklı kültüre ev sahipliği yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’nı ziyaret etti.

Körfez’den İznik’e Uzanan Dostluk Köprüsü

Birbirinden çarpıcı kültürel projeleri hayata geçirmeye devam eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kent Konseyi üyeleri ile birlikte farklı kültüre ev sahipliği yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’nı ziyaret etti.

29 Temmuz 2015 Çarşamba 11:54
 Körfez’den İznik’e Uzanan Dostluk Köprüsü

İznik Kent Konseyi üyeleri geçtiğimiz mayıs ayında Körfez Belediyesine gerçekleştirdiği ziyaretlerinden dolayı İznik Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı Osman Sargın’a iadeyi ziyarette bulunurken kültürel çalışmaları da yerinde inceledi. Gerçekleşen ziyaretin heyetinde Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı ve Kent Konseyi Başkanı İsa Taş, Körfez Belediye Meclis Üyeleri Pınar Uysal ve Nigar Yağız, Körfez Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Bahar Baykal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aslı Kuş ve Körfez Kent Konseyi üyeleri bulundu.

Sıcak Karşılanma

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve eşi Hacer Sargın, İznik Belediye Başkan yardımcısı Necati Tosun, İznik Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Serkan Acar, İznik Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve beraberindekileri kapıda karşıladı. Sıcak ve samimi geçen ziyarette Belediye Başkanı Osman Sargın’nın makamına geçen Başkan Baran, gösterilen ilgi ve alakadan ötürü Başkan Sargın’a teşekkür etti.

Başkanlar İznik’i Kuş Bakışı İzlediler

İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi'nde kahvaltı sonrasında Belediye ve Kent Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alış verişinde bulundular. Ardından heyet İznik Abdulvahap Tepesine çıkarak dua ve niyaz'da bulunan başkanlar ve heyet ardından İznik'i kuş bakışı seyrederek, fotoğraf çekimi yaptılar. İznik bölgesine hakim bir tepe olan Abdulvahap Tepesinde çeşitli incelemelerin yanına bölgeye yapılacak projelerin hakkında Başkan Baran’a çeşitli bilgiler aktarıldı.

Sargın, “El Ele Vererek Birlikte Daha Güzel İşler Yapacağız”

Başkanlar ve heyet ardından Süleyman Paşa Medresesi Çini çarşısını gezerek İznik çinisi ve İlçemizin Tarihi yerleri Yeşil Camii, 1. Murat Hamamı, Ayasofya Camii ve Hanım Eller Çarşılarını tek tek gezerek bilgi aldılar. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkan Sargın, İznik Kent Konseyi ile birlikte güzel projelere imza atıyoruz. Başkan Sargın, "Gençlerimizi güzel uğraşlara ve etkinliklere yönlendiren Kent Konseyimiz varlığını her zaman hissettirmiştir. Birlikte el ele vererek geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi hayata kazandırarak geleceğimizi garanti altına almak istiyoruz. Bu çerçevede birlikte güzel işlere imza atıyor ve atmaya devam ediyoruz. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve beraberindeki heyeti yapmış oldukları bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Baran, “Huzur Dolu Bir Kent”

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan ötürü teşekkürlerini sunarken, “Medeniyetler Başkenti İznik'i yakında görmek ve İznikli Gönül Adamı Eşrefoğlu Rumi, Abdulvahap Hazretlerini, Davudi El Kayseri ve Şeyh Kutbeddin İznik'i gibi değerli şahsiyetlerin yattığı evliyalar şehrini görmek bizleri çok mutlu etti. Onların feyz ve manevi atmosferi İznik'e ayrı bir huzur katıyor olsa gerek. İznik, Tarihi yapıları, Gölü, İznik Çinisi ve yemyeşil ovası ile adeta insanlığı huzur sunuyor" dedi.Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran günün anısına Başkan Sargın’a çeşitli hediyeler sunarken İznik Belediye Başkanı Sargın Çini Sürahi takdim etti. Başkan Baran ise Körfez'in sembolü olan Kiraz plaketi ve hediyeler sundu.

Son Güncelleme: 29.07.2015 18:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38