Körfez’e Vizyon Kazandıracak Projenin Temeli Atıldı

Körfez’i marka kent yapacak projeler bir bir hayata geçiriliyor. Körfez Belediyesi tarafından planlanan vizyon projeler arasında yer alan Sarnıç Han İş Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Körfez’e Vizyon Kazandıracak Projenin Temeli Atıldı

Körfez’i marka kent yapacak projeler bir bir hayata geçiriliyor. Körfez Belediyesi tarafından planlanan vizyon projeler arasında yer alan Sarnıç Han İş Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

16 Ekim 2016 Pazar 12:54
 Körfez’e Vizyon Kazandıracak Projenin Temeli Atıldı

 Körfez’e Vizyon Kazandıracak Projenin Temeli Atıldı

Körfez’i marka kent yapacak projeler bir bir hayata geçiriliyor. Körfez Belediyesi tarafından planlanan vizyon projeler arasında yer alan Sarnıç Han İş Merkezinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’i yaşam kalitesi yüksek bir ilçe konumuna getirmek için altyapıdan çevreye, kültürden sosyal doku projelerine kadar pek çok alanda yatırım yapıldığına dikkat çekti.

Gerçekleşen temel atma törenine Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri ile çok sayıda protokol davetlisi katıldı.

Körfez’e Ayrı Bir Özgürlük Katacak

Kentin marka değerini yükseltecek Sarnıç Han projesi Tütünçiftlik merkeze inşa edilecek. Mardin taşı kullanılarak inşa edilecek yapıda ayrıca el işçiliği taş oymaları da kullanılacak. Binlerce yıldan beri kullanılan, doğal gözeneklerinden dolayı izolasyon görevi yaparak ısıyı muhafaza eden Mardin Midyat taşı bulunduğu ortamı yazın serin kışın sıcak tutuyor. Ayrıca; ocaktan çıktığında yumuşak olan Mardin Midyat taşı güneşi ve suyu aldıkça sertleşirken antik görüntü veren özelliğinden dolayı kente ayrı bir özgünlük katacak.

Çevreci Bir Bina Olacak

Körfez’in vizyon projelerinin gözbebeği olan Sarnıç Han İş Merkezi kamu binaları arasında ilk yeşil bina sertifikası alması hedeflenen bir yapıdır. Yeşil bina olması için yer altı suları drenaj kuyularında toplanıp çevre sulama da kullanılacaktır. İş merkezinin çevre aydınlatması yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerji panelleri ile sağlanacak. İç bahçe ve çevre peyzaj alanları az su ihtiyacı olan bitkilerle çevrelenecek. Bununla birlikte iş merkezinin ortak alanları ve çevre aydınlatması az enerji tüketen LED aydınlatmalarla donatılacak.

Her Katın Önemli İşlevleri Var

Sarnıç Han İş Merkezi modern mimarinin sentezinden oluşacak. Toplam inşaat alanının 13.565,60 metre kare olduğu Sarnıç Han İş Merkezi 1 bodrum + 5 kat + 1 çatı katı toplam 7 kat oluşuyor. Sarnıç Han İş Merkezinde bulunan her katın önemli işlevleri bulunuyor. Bodrum kat kısmında sığınak, otopark, banka kasa mahalleri, elektrik ve mekanik bölümler bulunacak. Zemin kat kısmında 5 adet banka ve personel soyunma odaları olacak. Diğer katlarda ise 5 adet banka, mescit, 4 adet büyük mağaza, 56 adet ofis ve çatı katında bulunacak olan restoran kısmı dikkat çekiyor.

Temel atma törenine katılım sağlayarak halkı selamlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman ve Mehmet Akif Yılmaz, Körfez’in marka bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirttiler. Hayata geçirilen Sarnıç Han İş Merkezinin Körfez’e çok yakışacağını belirten konuşmacılar temeli atılacak olan Sarnıç Han İş Merkezinin Körfez’e hayırlı olmasını temenni ettiler.

Başkan Baran, “Durmak Yok Yola Devam Ediyoruz”

Körfez’de imar ve fen işlerinin ötesinde, kentin estetiğini ve kimliğini ortaya çıkaracak projeleri hayata geçirmek için tüm imkanların seferber edildiğini ifade eden Başkan Baran şunları söyledi: “Körfezimizin geleceğini dikkate alarak projelendirdiğimiz onlarca yatırım, ilçemizin aydınlık yarınlarının temel taşları olacak. Yaptığımız yatırımlarla ilçemiz adete bir şantiye haline dönüştü. Durmak yok yola devam ediyoruz. Aziz milletimiz hizmetlerin en güzeline layıktır. Necmettin Erbakan adını verdiğimiz Kapalı Pazar ve Kültür Merkezimizi bir yıl içerisinde açarak halkımızın hizmetine sunduk. Yine aynı özverili çalışma içerisinde yüklenici firmamızdan da bu İş Merkezimizi bir yıl gibi bir sürede bitime sözü aldık.” Dedi.

1 ay gibi kısa bir süre zarfında Körfezlilerin hayalini kurduğu üniversite binasının da temelini atacaklarını konuşmasında belirten Başkan Baran, “Söz verdik yapıyoruz. Siz değerli halkımıza ne yapsak azdır. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz gecesi gösterdiniz. Bizde vatanımıza aşık olan yöneticiler olarak sizlere hizmet etmeyi şiar edindik. Bu kapsamda 1 ay gibi bir sürede eski belediye binamızın olduğu alana üniversite inşaatımızın temelini atıyoruz. İlçemize ve halkımıza şimdiden hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

Başkan Baran Müjdeyi Verdi

Geçtiğimiz günlerde İl Sağlık Müdürü için yer tahsisi konusunda bir araya gelen Belediye Başkanı İsmail Baran, konuşmasında Körfezlilere müjde verdi. 3 bin 600 metre kare alana Körfez Devlet Hastanesine ek bina yapacaklarını belirten Başkan Baran, “Bu yönde devam eden planlama çalışmalarımızı sonuçlandırdık. Hayırlı olsun. Kısa bir süre içerisinde burada da temel atma töreni ile bir araya geleceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 16.10.2016 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38