Körfez’i birlikte güzelleştireceğiz

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ikincisi gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’nda, ‘birlik ve beraberlik mesajı’ verdi; “Körfez’i 2023 Türkiye’sine birlikte hazırlayacağız” dedi

Körfez’i birlikte güzelleştireceğiz

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ikincisi gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’nda, ‘birlik ve beraberlik mesajı’ verdi; “Körfez’i 2023 Türkiye’sine birlikte hazırlayacağız” dedi

09 Ocak 2017 Pazartesi 13:17
 Körfez’i birlikte güzelleştireceğiz

 Körfez’i birlikte güzelleştireceğiz

 

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ikincisi gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’nda, ‘birlik ve beraberlik mesajı’ verdi; “Körfez’i 2023 Türkiye’sine birlikte hazırlayacağız” dedi

 

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde ilçedeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri, meclis üyeleri ve muhtarlarla bir araya geldi. Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’na ayrıca Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Selattin Kabadayıoğlu, Faruk Denli ve İsa Taş, Körfez Ticaret Odası Başkanı Sibel Moralı, AKPartiKörfez İlçe Başkanı Osman Badem ve çok sayıda davetli katıldı.

FİKİRLERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Programın açılışında konuşan Başkan İsmail Baran, “Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile ikinci buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. ‘Körfezi hak ettiği yere birlikte getirelim’ diyerek çıktığımız yolda sizlerin fikir ve önerileri bizler için önemli. İlçemiz çok daha iyi yatırımları hak ediyor. Eksikliklerimiz tabii ki oluyor. Bu konuda da sizler devreye girmelisiniz. Bizim 2023 hedefimiz var. Ve bu hedefe ulaşmak için inanın tüm gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ

Körfez’i daha huzurlu, daha güvenli ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmek adına yola koyulduklarının altını çizen Başkan İsmail Baran, “Bu çok zor bir olay değil. El ele verirsek Körfez’i güzelleştirebiliriz. Kenti beraber yönetelim anlayışında halkın vereceği fikirler bizim için çok önemlidir. İlçemizde her şey tamamlandı demiyoruz. Ama çok büyük sorunları çözdük. Çözmeye de devam ediyoruz. Körfez’in üst kesimlerinde yoğun bir kar yağışı var. Ekiplerimiz ilçemizin kuzey bölgelerinde hummalı çalışmalar gerçekleştiriyor. Elektrik nedeniyle yaşanan aksaklıklar birkaç gün içerisinde giderilecek.” Dedi.

SABOTAJ İHTİMALİ VAR

Bu kadar çok kar yağışını daha önce görmedim. Özellikle İlimtepe’de çok var. Geçen hafta Enerji Bakanımı Berat Albayrak ile sıkıntının yaşandığı hatların olduğu bölgeyi inceledik. Bir anda bu kadar büyük arızanın oluşması mümkün değil. Sabotaj ihtimali olduğunu işaret etti. Ana halterlerde kablolarının kesildiğini biliyoruz. Ekipler gece gündüz çalışıyor. Problemin kısa sürede çözüleceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

NİFAK SOKAMAYACAKLAR

Birlik ve beraberlik mesajları da veren Başkan İsmail Baran, “Bizim huzurumuzu istemeyenler hem içeride hem de dışarıda çeşitli oyunlar oynuyor. Ama binlerce yıl kardeş kardeş yaşayan bu millet kıyamete kadar kardeş kalacaktır. Aramıza nifak sokmak isteyenler, başarısız olacak. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra ülkemize dış güçlerin açık saldırı yaptığını görmekteyiz. Ülkemize saldıranlar açık açık ortada. Düşmanımız daha fazla. Vatanımıza çok daha sıkı sıkı sarılmalıyız” dedi.

120 MİLYON LİRALIK BÜTÇE

2017 yılının Körfez’de ‘yatırım yılı’ olduğunu belirten Başkan Baran, “32 aylık süreyi geride bıraktık. Birçok projeyi hayata geçirdik, birçoğuna da başladık. İlçemizin kronikleşmiş bazı sorunlar vardı. Mesela devlet hastanesinin yetersizliği. Şimdi biz kendi bütçemiz ile bir devlet hastanesi yapacağız. İlçemizde bir fakülte yoktu. O da yapılıyor. İlimtepe’deki kültür merkezimiz ve spor salonunun temelinin 2017’de atacağız. 2017 yılında yapılacak yatırımlar için 120 milyonluk bütçe ayırdık" dedi.

İLÇEDEKİ BİRLİK HAVASI GÜZEL

Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can da ilçedeki birlik havasına değinerek, “Bu tablo gerçekten çok güzel. Herkes aynı siyasi partiye oy vermek ve aynı düşünmek zorunda değil. Önemli olan birbirimizi sevip, güvenmemiz. Bunu yaptığımız takdirde ekonomimize ve milli birliğimize yapılan saldırılar def edilir. Belediyemiz istediğimiz tüm kamu hizmetlerine gerekli desteği veriyor. Bu kapasitesinin yüksek olmasını gösteriyor. Enerji kaynaklarımızda yaklaşık birkaç haftadır sıkıntı var.

ÖNERİLERDE BULUNDULAR

Ancak ne olursa olsun vatandaşımıza enerji ulaştırmak zorundayız. Bugün veya yarın şartlar düzeldiğinde Körfez’in bütün mahallerine elektrik verilecek. 130 elektrik direği yıkıldı. Gerekli çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı. Daha sonra toplantıya katılan STK temsilcileri, görüş ve önerilerini aktardı. Başkan Baran ise katılanlara teşekkür ederken, program sonrasında günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

 

Son Güncelleme: 10.01.2017 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38