banner28

Körfez’in Denizi ve Kıyıları Ter Temiz

Devreye soktuğu yeni projeler ve sloganlarla Körfez’in dört bir tarafını temizleyen Körfez Belediyesi, Körfez’in denizini ve kıyılarını da aynı özenle temizliyor

Körfez’in Denizi ve Kıyıları Ter Temiz

Devreye soktuğu yeni projeler ve sloganlarla Körfez’in dört bir tarafını temizleyen Körfez Belediyesi, Körfez’in denizini ve kıyılarını da aynı özenle temizliyor

15 Aralık 2014 Pazartesi 10:34
Körfez’in Denizi ve Kıyıları Ter Temiz

 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın en çok üzerinde durduğu konuların başında gelen temizlik çalışmaları Körfezin genelinde hız kesmeden devam ediyor. Körfez Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma şube müdürlüğü ekipleri ile birlikte Körfez sahil şeridinde kıyıdan denize vuran ambalaj, çöp vb atıkları deniz süpürgesi ile tarayarak temizledi. 

Başaran 1’in Başarıları Büyük

2007 yılı Ağustos ayından itibaren Büyükşehir Çevre Koruma Şube Müdürlüğü tarafından çalışmalarına başlayan Başaran 1 Deniz Süpürgesi, bünyesinde bulundurduğu teçhizatlarla denizde bulunan atıklar toplanıyor. Oil skimmer adı verilen cihaz, denizdeki canlıların yaşamını etkileyen petrol ve petrol türü maddelerin emilmesini sağlıyor. Saatte 20 metreküp kapasite ile petrol türü maddeleri deniz yüzeyinden alan skimmer, sudaki oksijen miktarının artırılmasını sağlayarak Körfez’in yaşanabilirliğini artırıyor. Ayrıca Körfez sahilinde deniz süpürgesiyle temizlenen atıklar bertaraf edilmek üzere izaydaş’a gönderilip imha ediliyor. Körfez sahilini daha temiz daha elverişli hale getirebilmek için deniz süpürgesi ile temizleme çalışmalarına devam eden Körfez Belediyesi, deniz uçağı ve deniz denetim gemileriyle rutin kontrol ve çalışmalarını da sürdürüyor.

Yarımca, Kirazlıyalı, Hereke, Tütünçiftlik Sahillerinde İşlem Tamam

Karasının temiz olduğu gibi denizi ve kıyıları da pırıl pırıl olan Körfez örnek bir ilçe olmaya devam ediyor. Körfez sahilinden temizleme çalışmalarına başlayan deniz yüzey temizleme teknesi, yarımca kirazlıyalı hereke sahillerini ve deniz iç kısımlarını tarayarak iç kısımlarda bulunan atıkları topladı. Yapılan çalışmaları yerinde takip eden Körfez Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sinem Çetinkaya, “Çeşitli katı atıkların yanı sıra her türlü pisliği temizleyen bu teknemiz gerekli temizliği yaparak Körfez’in denizinin kirlenmesini korumaktadır. Körfezimiz bir sahil kenti, uzun bir sahil kordonu bulunmaktadır. Körfez Belediye Başkanımızın da talimatlarıyla bu güzel sahil şeridimizi en iyi şekilde koruyor ve temizliyoruz. Başlattığımız bu çalışma belirli periyotlarla devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 15.12.2014 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38