Körfez’in Görüntüsüne Estetik Dokunuş

Körfez’de gerçekleştirdiği uygulamalar ile peyzaj ve yeşil alan anlamında büyük bir değişime imza atan Körfez Belediyesi, kentin park ve bahçelerini yaşayan mekânlara dönüştürüyor.

Körfez’in Görüntüsüne Estetik Dokunuş

Körfez’de gerçekleştirdiği uygulamalar ile peyzaj ve yeşil alan anlamında büyük bir değişime imza atan Körfez Belediyesi, kentin park ve bahçelerini yaşayan mekânlara dönüştürüyor.

25 Şubat 2015 Çarşamba 11:43
Körfez’in Görüntüsüne Estetik Dokunuş
 

Körfez Belediyesi, bu kapsamda köprülü kavşaklarda gerçekleştirilen dik bahçe uygulamaları ile Körfez’in beton duvarlarına görsel güzellik katıyor. Körfez’deki yaşam kalitesini artırmak için birbirinden farklı kentsel ve çevresel tasarımlara imza atan Körfez Belediyesi, kent estetiğine katkı koymaya devam ediyor.

Körfez Her Geçen Gün Yeni Güzelliklerle Buluşuyor

Türkiye'de birçok yerel yönetim tarafından örnek alınan bu uygulama vatandaşlar tarafından da büyük beğeni topluyor. Rengârenk mevsim çiçeklerinin dikey olarak dizildiği uygulamayla Körfez adeta kendini yeniden keşfediyor. ‘Daha yeşil Körfez’ anlayışı ile çalışan Körfez Belediyesi her geçen gün Körfezlileri yepyeni güzelliklerle buluşturmayı sürdürüyor. Profesyonel hizmet alt yapısıyla Körfez’de park düzenleme çalışmalarıyla birlikte yeni ağaç ve mevsimlik çiçek dikimin yanı sıra kuruyan fidanların yenilenmesi, fidan diplerinin temizlenmesi, yeşil alanların bakımı ve budama çalışmaları yapılıyor.

Yeni oluşturulan yeşil alanlar ve yeni yapılan parklarla Körfezli vatandaşlar tarafından büyük övgüler alan Körfez Belediyesi, daha önceki yıllarda da olduğu gibi bu yılda binlerce fidanı toprakla buluşturdu. Körfez’i yeşillendirmek amacıyla İlimtepe ve Hereke bölgesinde hatıra ormanları oluşturan Körfez Belediyesi, şehit madenciler içinde ayrı bir hatıra ormanı meydana getirdi.

Park ve Bahçeler İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ummalı çalışmaları ile Körfez’i baştan aşağı yenileyen Körfez Belediyesi, vatandaşlarının istek ve taleplerini de göz ardı etmiyor. Körfez’i yaşanabilir ve çevreci bir kent haline getirmek için tüm ekipmanlarını seferber eden Körfez Belediyesi, hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Son Güncelleme: 27.02.2015 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38