Körfez’in pırıl pırıl sularında ödüle kulaç atacaklar

Büyükşehir’in ödüllü açık su yüzme yarışmasında kulaçlar, İzmit Körfezi’nin tertemiz sularında ve Mavi Bayraklı plajında atılacak

Körfez’in pırıl pırıl sularında ödüle kulaç atacaklar

Büyükşehir’in ödüllü açık su yüzme yarışmasında kulaçlar, İzmit Körfezi’nin tertemiz sularında ve Mavi Bayraklı plajında atılacak

31 Temmuz 2014 Perşembe 12:18
Körfez’in pırıl pırıl sularında ödüle kulaç atacaklar
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 16, 23 ve 30 Ağustos tarihlerinde Kocaeli Açıksu Yüzme Şampiyonası düzenleyecek. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Yüzme İl Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilecek olan şampiyona, Kocaeli’nin Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer Halk Plajı ile Kandıra’nın Kerpe ve Darıca Bayramoğlu halk plajlarında yapılacak. Şampiyonanın ilk etabı 16 Ağustos Cumartesi günü Kandıra Kerpe Halk Plajı’nda, ikinci etabı 23 Ağustos Cumartesi günü Darıca Bayramoğlu Halk Plajı’nda yapılacak. Şampiyonanın son etabı ise 30 Ağustos Cumartesi günü Mavi Bayraklı Karamürsel Altınkemer Halk Plajı’nda yüzülecek. Yarışlara Kocaeli’den ve Türkiye’nin her köşesinden ve her yaş grubundaki yüzücüler katılabilecek. Yarışmada dereceye girenlere, madalya ve nakdi ödül verilecek.
MAVİ BAYRAKLI PLAJDA 
Yüzme Şampiyonası’nın ilk etabı Büyükşehir’in yaptığı düzenlemeyle bambaşka bir görünüm kazanan ve Kandıra’nın turizmine ayrı bir katkı sağlayan Kerpe Halk Plajı’nda 16 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da yüzülecek. İkinci etabın adresi 23 Ağustos Cumartesi günü saat 10,00’da Büyükşehir Belediyesi’nin hem Kocaeli hem de İstanbul halkına kazandırdığı halk plajı olan Bayramoğlu olacak. Yarışmanın son etabında İzmit Körfezi’nde üç yıldır Mavi Bayrağın sallandığı Karamürsel Altınkemer Plajı’nda saat 12.00’de kulaçlar atılacak.  Yarışlar tüm kategoriler için 2 bin metre mesafede yüzülecek.
12 KATEGORİDE YAPILACAK
Yarışlara, 12-14; 15-18; 19-25; 26-35; 36-45 ve 46 yaş üstü yüzücüler katılacak. Bu 6 farklı yaş kategorisi kadın-erkek grupları eklendiğinde 12 olarak belirlenecek. Tüm kategorilerde kadın-erkek gruplarında birinci olanlara 400 TL, ikinci olanlara 300 TL, üçüncü olanlara ise 200 TL ödül ve madalyaları verilecek.
YARIŞ GÜVENLİĞİNE TİTİZ ÖNLEM
Yarışlar boyunca KOSKEM (Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi)denizdeki yarış güvenliğini sağlayacak. Yarışlar süresince ayrıca Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler de görev başında olacak. Yüzücülerin güvenliği, bot, cankurtaran ve dalgıçlar ile zodyak botlar tarafından sağlanacak. Yarış parkurları da yine Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi tarafından kurulacak.
BAŞVURU SÜRESİ BAŞLADI
Yarışlara katılmak isteyen vatandaşlar için başvuru süresi başladı. Vatandaşlar yarışma için gerekli başvuru formuna Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden erişebilecek. Yüzücülerin başvuru formunu eksiksiz olarak doldurup ilgili bölümlerini imzaladıktan sonra belgeyi yeniden taratarak, [email protected] adresine e-posta göndermeleri gerekiyor. Kesin kayıtlar; katılım için gerekli tüm belgelerin tamamlanmasından sonra, her yarış için ayrı ayrı belirtilen son başvuru tarihlerine kadar Yüzme İl Temsilcisi’ne elden yapılacak. Kayıt yaptıran yüzücüler yarışma günü 09.00’da Yüzme İl Temsilcisine elden kesin kayıt yaptırabilecek.
YARIŞLAR VE SON BAŞVURU TARİHLERİ
Yarışmaya katılmak isteyen yüzücüler için son başvuru tarihleri ise şöyle:Kandıra Kerpe Halk Plajı’nda 16 Ağustos Cumartesi günü yapılacak yarış için son başvuru tarihi 15 Ağustos Cuma saat 17.00, 23 Ağustos Cumartesi günü Darıca Bayramoğlu Halk Plajı’nda yapılacak yarış için son başvuru tarihi 22 Ağustos Cuma saat 17.00 ve 30 Ağustos Cumartesi günü Karamürsel Altınkemer Halk Plajı’nda yapılacak yarış için son başvuru tarihi ise 29 Ağustos Cuma saat 17.00 olarak belirlendi.
DETAYLI BİLGİ İÇİN
Vatandaşlar; Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi ile Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün 335 0 223 numaralı telefonundan başvurular ve yarışlarla ilgili detaylı bilgi edinebilir. Ayrıca Yüzme İl Temsilciliği’nden konuyla ilgi bilgi alınabilir.

YARIŞMA KURALLARI VE KATILIM ŞARTLARI
Yarışma kuralları ve katılım şartları ise şöyle:Katılımcıların; Kocaeli Açık Su Yüzme Şampiyonası Başvuru Formunu (fotoğraflı) doldurup imzaladıktan sonra, başvuru formu üzerindeki sağlık raporunu imzalatıp onaylatması gerekmektedir.18 Yaş altı yüzücülerin Başvuru Formu üzerindeki veli izin belgesini imzalatması gerekmektedir.

§  Yüzücüye ait nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi,

§  Varsa yüzme lisansı ve fotokopisi (Yüzme lisansı bulunanların 2014– 2015 sezonuna ait vizesinin de bulunması gerekmektedir),

§  Kesin kayıt yapılırken tüm yüzücülerin (18 yaş altı yüzücüler hariç) muvafakatname İmzalaması gerekmektedir.

§  Kandıra Kerpe, Darıca Bayramoğlu ve Karamürsel Altınkemer Yarışları tüm kategoriler için 2000 metre mesafede yüzülecektir.

§  Start, tüm kategoriler için aynı anda deniz içinden verilecektir.

§  Değerlendirme; yaş kategorilerine göre bayan – erkek olarak ayrı ayrı yapılacaktır.

§  Yarışmada Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yarışma Talimatları uygulanacaktır.

§  Bu şartları yerine getirmeyen ve kurallara uymayanlar yarışlara katılamazlar.

Son Güncelleme: 31.07.2014 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38