banner28
banner23
banner36

Körfez’li Minikler Satranç Turnuvasında Buluştu

Sporun ve sanatın her dalını bünyesinde toplayan Körfez Belediyesi, bu kez çocukların yeteneklerini konuşturacağı bir turnuvaya imza attı.

Körfez’li Minikler Satranç Turnuvasında Buluştu

Sporun ve sanatın her dalını bünyesinde toplayan Körfez Belediyesi, bu kez çocukların yeteneklerini konuşturacağı bir turnuvaya imza attı.

17 Mart 2015 Salı 00:43
 Körfez’li Minikler Satranç Turnuvasında Buluştu

Körfez Belediyesi ile Körfez Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği Satranç Turnuvası Körfez Yarımca Kültür Merkezinde gerçekleşti. Profesyonel hizmet alt yapısıyla Körfez’de birçok etkinliği yapan ve kültürel anlamda en etkin belediye olan Körfez Belediyesi, tarihinde bir ilki başararak 570 minik öğrenciyi bir araya getirdi. Düzenlenen turnuvaya öğrencilerin yanı sıra veliler ve öğretmenlerde büyük ilgi gösterdi. Ayrıca turnuvanın hakemliğine de Satranç Federasyonu hakemleri atandı.

Minikler Kıyasıya Yarıştı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş düzenlenen Satranç Turnuvasına Katıldı. 6 kategoriden oluşan gruplarda minikler kıyasıya birbirleriyle yarıştı. Satranç turnuvasında hünerlerini sergileyen minikler, yaptıkları hamleler ile aldıkları eğitimin hakkını verdiler. Birbirleriyle kıyasıya rekabet eden miniklerin heyecanına aileleri de ortak oldu. Turnuva öncesi centilmenlik örneği sergileyerek el sıkışıp birbirlerine başarı dileyen minikler, büyük takdir topladı. Altışarlı gruplar halinde yarışan ve hamlelerini dikkatle yapan minikler, şimdiden birer satranç ustası olacaklarının sinyalini verdi.

Turnuva 2 Gün Boyunca Büyük Heyecana Sahne Oldu

2 gün boyunca büyük heyecana sahne olan satranç turnuvası bir hayli renkli görüntülere sahne oldu. Turnuvanın başlamasıyla birlikte dolu dolu geçen Satranç Turnuvasında foklor ekibi sahne aldı. Tur şeklinde düzenlenen turnuvanın final gününde ise Belediye Başkanı İsmail Baran minik öğrencilerle bir araya geldi. Masaları gezerek minik usta ellere başarı dileyen Başkan Baran, minik öğrencilerin hamlelerini izledi. Minik Satranç ustalarının aileleri ile de sohbet eden Başkan Baran, çocukların sosyal ve kültürel yönden tam donanımlı olarak yetişebilmeleri için bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

Turnuvada Birinci Olanlar Şu Şekilde Oluştu,

Turnuvanın sonunda grupların birincileri şu şekilde oluştu, Minikler Kızlar (2005 – 2008) grubunun birincisi Tuana Kuru, Küçükler Kızlar (2003 – 2004) Betül Cansız, Yıldızlar Kızlar (2001 - 2002) Rabia Dost, Minikler Erkekler (2005 – 2008) Utku Öztürk, Küçükler Erkekler (2003 – 2008) Bora Baykal, Yıldızlar Erkekler (2001-2002) Yağız Ensar Gönenç, turnuvaya katılan 570 minik öğrencilerin arasından birinci olarak ödüllerini Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Körfezli Protokol üyelerinden aldılar.

 Başkan Baran, “Bu Tür Etkinliklerimizin Sayıları Artarak Devam Edecek”

Sırasıyla isimleri okunarak kürsüye gelen minik öğrencilere çeşitli ödüller takdim edildi. Bunların yanı sıra birinci olanlara öğrencilere kupa takdim eden Başkan Baran bir konuşma yaparak turnuvanın önemine dikkat çekti. Başkan Baran, “Amacımız, belediye olarak, ilçemizde öğrencilerimiz arasında tanışma ve kaynaşmayı sağlamak, satranç sporuna olan ilgiyi artırmak ve ilçemizdeki sosyal, kültürel ve sportif yaşamı geliştirmek. Bu kapsamda, benzer etkinliklerimizin sayısını artırarak devam ettireceğiz. “Körfez’de satranç kesinlikle elit haline gelecek. Bu yönde de çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Satranç insanları düşünmeye ve doğru karar vermeye yönlendiren bir spor. Böyle bir sporu öğrencilerimize benimsetmek ve yaşam felsefeleri haline getiriyor. Öğrencilerin düşünme becerilerini zeka oyunları ile geliştirmek, onları hayatın beklenmedik hamlelerine hazırlayan öğretmenlerine ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Bugünde satranç turnuvasında dereceye giren sporculara hak ettikleri ödüllerini veriyoruz. Turnuvada emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 17.03.2015 00:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38