Körfezli Şevval’den bir gümüş , bir bronz

Türkiye, Peru’da düzenlenen 10. Dünya Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda 16 madalya ile genel sıralamada dünya ikincisi oldu.

Körfezli Şevval’den bir gümüş , bir bronz

Türkiye, Peru’da düzenlenen 10. Dünya Taekwondo Poomse Şampiyonası’nda 16 madalya ile genel sıralamada dünya ikincisi oldu.

04 Ekim 2016 Salı 18:30
 Körfezli Şevval’den bir gümüş , bir bronz

  Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Peru’nun başkenti Lima’da düzenlenen şampiyonaya 55 ülkeden 760 sporcu katıldı. Rekor sayıda sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye’yi 20’si erkek 16’sı bayan olmak üzere 36 sporcu temsil etti. Türkiye, dünya şampiyonasının son gününde 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

   ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRDI

Körfez ilçede ikamet eden Şevval Yarar da bu önemli turnuvada büyük bir başarı elde etti. Turnuvanın ilk günlerde tek bayanlarda tatemiye çıkan Körfezli Şevval, 8,30 puan alan Koreli ve 8,18 puan alan Çinli rakiplerinin ardından üçüncü oldu. Şampiyonada zirveyi son anda kaçıran başarılı sporcumuz 8,06 puan aldı. Birinci sıradaki sporcunun sadece 0,24 puan gerisinde kalan Yarar şimdi gözünü zirveye dikti.

 İKİNCİ MADALYA GÜMÜŞ

  Çıktığı ilk müsabakalarından dünya üçüncülüğü ve bronz madalya ile dönen ve Körfez ve Kocaeli’nin gururu olan Şevval, Sude Yener ve Şeyda Nur Yavuz ile birlikte, 12-14 Yaş Bayan Takım kategorisinde yeniden tatemiye çıktı. Müsabakaların ardından dünya takım halinde dünya ikinciliği elde eden Şevval Yarar, genç yaşta elde ettiği kariyerine bir de gümüş madalya eklemiş oldu.

 MİLLİ TAKIM BAŞARILI

  Öte yandan Türkiye, son gün elde ettiği madalyalarla birlikte 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalyaya ile genel sıralamada Güney Kore’nin ardından dünya ikincisi oldu. Şampiyonanın ardından yapılan değerlendirmede milli takım antrenörlerinden Nesibe Altun, ‘En İyi Bayan Antrenör’, milli sporcu Elif Aybüke Yılmaz da ‘En Değerli Bayan Sporcu’ ödüllerine layık görüldü.

 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

  Dünya ikincisi olarak tarihi bir başarıya imza atan Taekwondo Poomse Milli Takımı, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini de unutmadı. Üzerinde Şehit Kıdemlı Başçavuş Ömer Halisdemir’in resminin ve şehitlerimizin isimlerinin bulunduğu ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle Anıyoruz’ yazılı pankartı açan milli takımımız Peru’da vatan uğruna şehit olan kahramanlarımızı andı.

 

 

 

Son Güncelleme: 04.10.2016 18:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38