KTO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Körfez Ticaret Odası (KTO) Kasım ayı meclis toplantısı meclis başkanı Güngör Ayhan’ın başkanlığında yapıldı.

KTO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Körfez Ticaret Odası (KTO) Kasım ayı meclis toplantısı meclis başkanı Güngör Ayhan’ın başkanlığında yapıldı.

25 Kasım 2015 Çarşamba 14:17
 KTO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Kasım ayı meclis toplantısı açılış konuşmasında ay içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, meclis ve meslek komiteleri üyelerine bilgi verdi. Seçimlerinin ülkemiz adına hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, “Öncelikle 1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yüksek bir katılım oranı ile gerçekleştirilen genel seçimlerde milletimiz, büyük bir olgunlukla iradesini sandıkta göstermiştir. Böylece Türkiye güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir defa daha ortaya koymuştur. Seçimlerde büyük bir başarı göstererek milletimizin teveccühünü kazanan AK Parti’yi de tebrik ediyorum. Ülkemiz son 2 yılda 4 farklı seçim süreci yaşadı. Artık seçim sürecini geride bıraktık. Yeniden ve güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmış olması, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye şimdi bu fırsatı kullanmalı, ekonomiye ve reforma odaklanmalıdır.” açıklamalarında bulundu. 
Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe, özel sektörün 64.hükümetten beklerine de değinerek, “Ekonomide güven artırıcı adımlar ve ekonomi yönetimi alanında; Kamu-özel sektör istişareleri artırılmalı, ekonomi politikalarına etkinlik kazandırmak için ekonomi ile ilgili bakanlıklar yeniden düzenlenmeli, meslek liselerini cazibe merkezi yapmak için meslek lisesi öğrencilerine destek verilmelidir, asgari ücret artışı, istihdam üzerindeki vergi yükleri, kıdem tazminatı ve zorunlu istihdam uygulamaları birlikte ele alınarak işgücü piyasası reformlarının tamamı ile birlikte hayata geçirilmelidir, KDV oranları değiştirilmemelidir, damga vergisi kaldırılmalıdır. Hukuk, rekabet, KOBİ’lerin finansman erişimi gibi alanlarda da değişikliklere gidilmeli. Bu konular, TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından da Başbakanımıza sunuldu. Bizlerin, özel sektörün sorunlarını dile getirdiği için kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi. 
64.Hükümmette yine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı görevini yürütecek olan Fikri Işık’ı da tebrik eden Efe, bunun ilimiz için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. KTO Üye Bilgi Güncelleme ve Üye Memnuniyeti Anketlerine BaşlayacakAkredite Oda olduktan sonra çalışmalarına aynı hızla devam eden Körfez Ticaret Odası, başlatacağı üye memnuniyet ve bilgi güncelleme anketi ile de 2016 çalışma ve eğitim programını oluşturacak. 
Toplantı sonrasında komite üyeleri söz alarak asgari ücrette yapılacak değişiklikler hakkında işçi ve iş veren açısından görüş ve önerilerini dile getirdi.

Son Güncelleme: 25.11.2015 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38