KTO tarihinin en gergin toplantısını gerçekleştirdi

Körfez Ticaret Odası’nda toplantılara katılmadığı için yönetimdeki görevi düşürülen Ethem Karanhacı’nın ardından tepki olarak 5 yönetim kurulu üyesi istifa etmişti.

KTO tarihinin en gergin toplantısını gerçekleştirdi

Körfez Ticaret Odası’nda toplantılara katılmadığı için yönetimdeki görevi düşürülen Ethem Karanhacı’nın ardından tepki olarak 5 yönetim kurulu üyesi istifa etmişti.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 23:00
KTO tarihinin en gergin toplantısını gerçekleştirdi
 KTO tarihinin en gergin toplantısı

 Körfez Ticaret Odası’nda toplantılara katılmadığı için yönetimdeki görevi düşürülen Ethem Karanhacı’nın ardından tepki olarak 5 yönetim kurulu üyesi istifa etmişti.

Bu gelişmelerin ardından KTO’nun tarihinin en gergin meclisi yaşandı

KTO Haziran ayı meclisi Meclis Başkanı Güngör Ayhan başkanlığında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Haziran ayı gelir gider oylaması kabul edildikten sonra Haziran ayı sonu ile  KTO’nun üye sayısı 2.353 kişinin olduğu açıklandı. Faaliyet raporu ve başkan Mustafa Efe’nin konuşmasının ardından konu toplantılara katılmadığı gerekçesiyle görevden alınan Ethem Karahancı ve buna tepki olarak yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Mustafa Gülcan, Mehmet Gümüş, Recep Öztürk, Ahmet Kırıcı ve Erkan Çağlayan’a geldi. Toplantıda oldukça gergin olduğu gözüken Mustafa Gülcan’ın konuşmalarının ardından başkan Mustafa Efe kendisine “Efe ayrıca 12 yıldır başkanlık yaptığını en gergin meclisin bugün yaşandığını belirtti.

 

 KTO TEMMUZ AYI MECLİSİ GERÇEKLEŞTİ 

KTO Haziran ayı meclisi, Meclis Başkanı Güngör Ayhan başkanlığında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Haziran ayı gelir gider oylaması kabul edildikten sonra Haziran ayı sonu ile  KTO’nun üye sayısı 2.353 kişinin olduğu açıklandı. Faaliyet raporu ve başkan Mustafa Efe’nin konuşmasının ardından konu Yönetim Kurulu toplantılarına 3 kez gelmediği için yönetimden düşen Hetem Karahancı ve buna tepki olarak yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Mustafa Gülcan, Mehmet Gümüş, Recep Öztürk, Ahmet Kırıcı ve Erkan Çağlayan’a geldi.

 

 UÇURUMUN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Mecliste ilk olarak konuşan Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, “15 Temmuz akşamı ülkemizde önemli gelişmeler yaşandı. 15 Temmuz gecesi önce bir karanlık gördük. Daha sonra ortaya konan büyük bir inanç ile aydınlığa geçtik. Tabiri caizse direkten döndük. Halkımızın iradesinin sayesinde ülkemiz uçurumun eşiğinden döndü. Kazanan demokrasi olmuştur. Bize bu rezilliği yaşatan kişileri TSK mensubu olarak görmüyoruz. Bu kişilerin Türk adaleti önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Adaletimiz bu teröristlere en ağır cezayı verecektir” ifadelerinde bulundu.

 

HÜKÜMETİZİN YANINDAYIZ

Konuşmalarına devam eden Efe, “Demokrasi dışı güçlerin müdahalelerinin en başta ekonomimize en büyük zararı vereceğini biliyoruz.  Bu sebeble anti demokratik her türlü girişimin karşısında duruyoruz. İlk olarak olumsuzluk hissetsekte ülkemizin kısa sürede bu olumsuzlukları bertaraf edeceğini görüyoruz. Bütün piyasa süratle normal seyrine dönmüştür. Güçlü milliet iradesi her türlü zorluklarla mücadele edeceğimizi ülkemizin uluslar arası arenada kat ve kat gösterilmiştir. Bizler Körfez Ticaret Odası olarak hükümetimizin yanındayız. Her türlü darbeye ve darbeciye lanet ediyoruz” diye konuştu. 

 

BAŞARILAR DİLEDİ

Düzenlenen yönetim kurulu toplantılarına 3 kez katılmadığı için Hetem Karahancı’nın yönetimden düşürülmesi sonrası, Mustafa Gülcan, Mehmet Gümüş, Recep Öztürk, Ahmet Kırıcı ve Erkan Çağlayan’da yönetim kurulu üyeliklerinden istifa etmişti. Dün düzenlenen meclis toplantısına katılan bu grup adına konuşan eski yönetici Mustafa Gülçan’ın konuşması salonda gerginliğe neden oldu. Gerginliği yatıştırmak ise yine oda başkanı Mustafa Efe’ye düştü. Efe kendisine yöneltilen eleştirileri cevapladı ve “Önümüzdeki yıl seçim var. Seçim olur ve biter önemli olan sonrasında birbirimizin yüzüne bakabiliyor olmamızdır. Gereksiz yere gerginlik yaratıp odamızın huzurunu bozmamamız gerekir” dedi. 

 

BU ODANIN HUZURUNU BOZMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Daha sonra söz alan Meclis Üyesi Erdoğan Bozkurt ise , “Şimdi burada bana söz hakkı doğdu. Mustafa Efe başkanımızla bizim hiç bir sıkıntımız olmadı. Bizim dönemimizde Mustafa Efe başkanımızla güzel bir çalışma yaptık. Biliyorsunuz önümüzde ki sene oda seçimi var. Herkes bu konuda çok acele ediyor. Seçim olsun aday olacağız gibi söylemlerle odanın huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok.

 

Söylenenlere cevap vermek için konuşan tekrar kürsüye gelen başkan Mustafa Efe, 3 dönemdir burada başkanlık yapıyorum. Ben bu konudan hiç bahsetmedim. Birilileri mutlaka başkanlığa aday olabilir istifa eden arkadaşlarımızın bu konuda çok acele ettiğini düşünüyorum. Seçim dönemi gelsin gereği neyse zaten yapılır bu sıkıntılar 2 yıldır devam ediyor. Biz daha önceki seçimlerde hep birlik beraberlik içinde odayı yıpratmadan seçimler  yaptık. Seçime kısa bir süre kalınca hemen arkamızdan kulisler yapılmaya başlanıyor. Bu hiç önemli değil. Burası bir kurum ortamı bu kadar germeye gerek yok” şeklinde konuştu.

 

Konuşmalarına devam eden Mustafa Efe, verdiğimiz iftar yemeği için rahatsızlık duyulması beni son derece üzdü “Bu yemeğinin verilmesi yönetim kurulu kararıyla gerçekleşti. Yönetim kurulu ve komite üyelerini, protokolü çağıracağız dedik. Eski yöneticilerimizi de çağırmak istedik.  Bu saydığımız kişilere davetiye gönderdik. Biz hiçbir üyeye davet göndermedik.  İftar yemeğimiz çok güzel şekilde gerçekleşti. Kocaeli ve Körfez Protokolü geldi. Bununla iftihar etmemiz gerekir.  Ben şahsen verdiğimiz iftar yemeğiyle iftihar ediyorum.

 

BÖYLE BİR DÖNEMDE ODA YALNIZ BIRAKILDI

Efe, konuşmasının bir bölümünde “Darbe girişiminin ardından yaşadığımız bu hassas dönemde daha kenetli bir şekilde çalışmamız gerekirken oda toplantılarına 2 hafta katılmayıp yönetimi zor duruma düşürüp sonrasında istifa edip yurtdışı gezisine gitmek  bence hoş görülecek bir davranış değil. “Bu oda bu zamana kadar ne iş yaptı” diye soranlar, bu oda 15’unci yılında Akredite oldu ve Akredite odalar arasına girdi. Daha 8 ay önce Türkiye’de sadece 20 odada bulunan ISO 10002 Kalite Belgesini aldı. Bu oda bu zamana kadar ne iş yaptı diyenler aday olmak için oda da yapılanları görmezlikten gelmemeli şeklinde konuştu

 

12 senedir yapılan meclislerden en gergin meclisin bu olduğunu belirten Mustafa Efe, “Ortamı germeye gereksiz şeylerle uğraşmaya hiç gerek yok. Önümüzdeki sene seçim olacak. Bir seçim daha gelip geçecek. Bizler hep karşılaşacağız. Yolda, sokakta, düğünde, cenazede, odada karşılaşacağız. Birbirimize selam veremeyecek durumda olmamalıyız. 12 seneden beri ilk kez bu kadar gergin bir meclis yaşıyorum. Bundan sonra Körfez Ticaret Odası’nı yıpratma politikasına hiç bir arkadaşımız girmesin. Konuşma yetkisi olmayanlar gelip kürsüye çıkıp konuştu. Odamızın huzurunu bozmayalım” ifadelerinde bulundu.

 

Son Güncelleme: 28.07.2016 00:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38