KTO’dan ‘Çöp fabrikası’ açıklaması

Körfez Ticaret odası başkanı Mustafa Efe, yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez İlimtepe’ye yapmayı planladığı çöp fabrikasını ilçeye istemediklerini söyledi.

KTO’dan ‘Çöp fabrikası’ açıklaması

Körfez Ticaret odası başkanı Mustafa Efe, yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez İlimtepe’ye yapmayı planladığı çöp fabrikasını ilçeye istemediklerini söyledi.

05 Ocak 2016 Salı 11:10
 KTO’dan  ‘Çöp fabrikası’ açıklaması

Körfez Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Efe,  ilçeye yapılması düşünülen  çöp fabrikasına karşı olduklarını duyurmak için basın açıklaması yaptı. Körfez Ticaret Odası’nda yapılan açıklamada Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez İlimtepe’ye kurmayı planladığı entegre katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi projesinin ilçeye getireceği zararlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu tesisin yapılması Körfez’e dair umutları yok eder

Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe ‘Yerleşim açısından Körfez için son şans olan İlimtepe bölgesine böyle bir tesisi yapılması, Körfez’in geleceğine dair umutların yok edilmesidir. Söz konusu tesis yeri; en ufak bir endüstriyel tesis dahi  bulunmayan, bitki örtüsü ve diğer canlı varlıkları ile bakir ormanlık bir alanın tam ortasındadır. Ayrıca Kocaeli’nin markası haline gelen Çenesuyu su kaynağının üzerindedir’ Bu tesisin yapılmasına karşıyız. Kurulması planlanan çöp tesisi, düşük yoğunluklu konut projelerinin bulunduğu bu yerleşim alanının 2 km kuzey doğusundadır. Bizler KTO, Körfez Esnaf Odası, Şoförler Odası, Körfez İlçesinin tüm muhtarları ve dernekleri olarak; doğal hayatın tahribine yol açacak,ilçeye gayri adil bir şekilde külfet yükleyecek, yerleşim açısından Körfez için son şans olan İlimtepe ile birlikte Körfez’in geleceğine dair umutların yok olmasına ve 150 bin vatandaşın hayatını çekilmez hale getirerek çok büyük sosyal sıkıntılara sebep olacak tesisin bu alana yapılmamasını istiyoruz.’

Son Güncelleme: 05.01.2016 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38