Minik Öğrenciler Atık Getirme Merkezini İnceledi

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Atık Getirme Merkezini, Körfez Hedise Evyap İlkokulu öğrencileri ziyaret ederek yetkililerden çeşitli bilgiler aldılar.

Minik Öğrenciler Atık Getirme Merkezini İnceledi

Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Atık Getirme Merkezini, Körfez Hedise Evyap İlkokulu öğrencileri ziyaret ederek yetkililerden çeşitli bilgiler aldılar.

27 Mart 2015 Cuma 09:33
 Minik Öğrenciler Atık Getirme Merkezini İnceledi

Atık Getirme Merkezinin Konukları Minik Öğrencilerdi

Evsel nitelikli katı atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar yapan Körfez Belediyesi, 2 bin 280 metrekarelik Atık Toplama Merkezi ile diğer belediyelere örnek oluyor. Bu kapsamda öğrencilere çevre bilincini ve geri dönüşüm çalışmalarını aktarmak amacıyla düzenlenen gezi programına öğrencilerin yanı sıra veliler ve okul idarecileri büyük ilgi gösterdi.

Öğrenciler Yetkilileri Pür Dikkat Dinledi

Belediye yetkilileri Atık Getirme Merkezini minik öğrencilere gezdirmenin yanı sıra çeşitli bilgilerde verdiler. Öğrenciler yetkilileri pür dikkat dinlerken çeşitli sorularda sormayı ihmal etmediler. Ziyaret boyunca merkezin çalışma sistemi hakkında ziyaretçilere bilgi aktaran yetkililer, bırakılan atıkların çevreye verdiği zararlarından bahsettiler. Ziyaretçilere çevrenin korunması ve kamuoyunda çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla Körfez Belediyesinin bu alanda yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlatarak konuklarının sorularını yanıtladı.

Tesisteki Birimler Tek Tek Gezildi

Öğrenciler ve veliler Atık Merkezindeki atıkların alındığı ve işlendiği tüm birimleri tek tek gezme fırsatı buldular. Aldıkları bilgilerle beraber, tesiste gerçekleştirilen, evsel atıkların işlenmesi, kompostlaştırma, ara depolama faaliyetleri, ambalaj atıklarının ayrı toplanması, geri kazanımı, ekonomiye tekrar kazandırılması, florasan lambaların bertarafı, elektronik geri kazanım faaliyetlerinin gerçekleştiği birimleri de gezen öğrenciler, ‘atık yönetimi’ konusunda geniş bilgi sahibi oldular.

Ziyaretçiler, Belediye Yetkililerine Teşekkür Ettiler

Türkiye’ye örnek olan Atık Getirme Merkezini gezen öğrenciler, veliler ve okul idarecileri Atık Merkezini çok beğendiklerini ifade ettiler. Geleceği korumak adına çok önemli bir tesis olduğunu vurgulayan misafirler kendilerine bu fırsatı veren başta Belediye Başkanı İsmail Baran ve belediye yetkililerine teşekkür ettiler.

Son Güncelleme: 27.03.2015 09:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38