Mustafa Efe son yolculuğuna uğurlandı

Dün İstanbul’da hayatını kaybeden Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, bugün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Efe’nin Doğantepe Köyü’ndeki cenazesine binlerce kişi katıldı

Mustafa Efe son yolculuğuna uğurlandı

Dün İstanbul’da hayatını kaybeden Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, bugün sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Efe’nin Doğantepe Köyü’ndeki cenazesine binlerce kişi katıldı

04 Ekim 2016 Salı 17:28
Mustafa Efe son yolculuğuna uğurlandı

 Körfez Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mustafa Efe hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde oda binasında düzenlenen bir bilgilendirme toplantısı sırasında rahatsızlanan ve kontrol için İstanbul’daki özel bir hastanede tedavi altına alınan Efe’ye böbrek yetmezliği ve zatüre teşhisi konulmuştu. Hemen ilaç tedavisine başlanan Efe, önceki gün fenalaştı ve doktorların tüm müdahalelerine rağmen böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

 

SAĞLIK SORUNLARI VARDI

Kısa zamanda kente bomba gibi düşen Efe’nin vefat haberi sevenlerini yasa boğdu. Kocaeli’nin ticaret hayatında önemli bir yere sahip olan, üç dönemdir Körfez Ticaret Odası’nın başkanlığını yürüten Efe’nin son günlerde bazı sağlık sorunlarının olduğu biliniyordu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait araç ile İstanbul’dan getirilen KTO Başkanı Mustafa Efe’nin cenazesi ilk olarak sahibi olduğu iş yerinde alınan helalliğin ardından Efe’nin cenazesi daha sonra İzmit Yahya Kaptan Mahallesi Ayçiçeği Sokak tan Sitesi’ndeki bulunan evinin önüne getirildi. Burada da komşularından helallik alındıktan sonra cenaze bu kez kılınacak namaz için Başiskele’ye bağlı Kullar Doğantepe’ye getirildi.

Aziz Ağa Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Mustafa Efe Doğantepe Köy Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı. Efe'nin mezarına ilk toprağı Rifat Hisarcıklıoğlu attı. Mustafa Efe, babası Rıfat Efe'nin yanına defnedildi. Cenaze törenine binlerce kişi katıldı. 1968 yılından beri Körfez’de ticaretle uğraşan ve mobilya üzerine birçok mağazası bulunan Mustafa Efe, Efe İletişimi de kurmuş ve iletişim sektöründe de faaliyet göstermekteydi. Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde de bir benzinliği bulunan Efe, evli ve 5 çocuk babasıydı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, SP Milletvekili Aday Adayı Recep Sarıdoğan, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, KOÜ Genel Sekreteri Fatih Akbulut, eski Körfez belediye başkanı Yunus Pehlivan, Körfez Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Denli, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, MHP eski Milletvekili Cumali Durmuş, VM Medical Park Genel Müdürü Doç. Dr. Soner Şahin, Vergi Dairesi Başkanı Erhan Coşkun, eski Vergi Dairesi Başkanı Yasef Pehlivan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraç, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul, KOTO Başkanı Sami Çakır, KTO Meclis Başkanı Güngör Ayhan, Baro Başkanı Sertif Gökçe, KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, KOTSİAD Başkanı Mehmet Allak, İMO Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, KSMMMO Körfez Temsilcisi Orhan Bozkurt, Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Yanar, Körfez Şoförler Odası Başkanı Ali Karadeniz, Derince Nüfus Müdürü Suat Demir,

11 yıldır Körfez Ticaret Odası’nın başkanlığını yürüten ve rahatsızlığı nedeniyle zaman zaman tedavi gören Başkan Efe, yaklaşık iki hafta önce kontrol için gittiği İstanbul’daki özel bir hastaneye gitti. Burada hemen tedavi altına alınan Efe, bir süredir yoğum bakım servisinde tutuluyor ve kimseyle görüştürülmüyordu.

YOĞUN BAKIMDA TUTULUYORDU

Yoğun bakım servisinde tutulan önceki gece saat 22.00 sıralarında kalbi duran Mustafa Efe, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 64 yaşında hayata gözlerini yuman Efe, Körfez ve Kocaeli ticaretinde bilinen ve sevilen bir isimdi. Uzun bir dönem Anavatan Partisi’nde siyaset yapan Efe, bir dönemde milletvekili adayı olmuştu. Efe’nin cenazesi Doğantepe Aziz Ağa Cami’nde kılınan ikindi namazının ardından köy mezarlığında defnedildi.

Cenaze ilk olarak işyerine getirildi

Mustafa Efe’nin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait araç ile İstanbul’dan getirilen cenazesi, ilk olarak Körfez Tütünçiftlik’te bulunan İstikbal Mobilya Mağazası’na getirildi. Burada yüzlerce kişi Efe için bir araya geldi. Dostları ve sevenleri ile aile fertleri, burada Efe’ye son kez haklarını helal ettiler. Cenazenin getirilişi sırasında Kur’an okundu, ve dualar edildi. Burada alınan helalliğin ardından cenazesi Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki evine götürüldü. Burada helallik alındıktan sonra Mustafa Efe’nin cenazesi merasim için Başiskele Kullan Doğantepe Köyü’ne götürüldü.

Efe, renkli bir simaydı

Vefat eden Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe’nin en belirgin özelliklerinden birisi Kocaeli ve ülke siyasetinde etkin bir isim olmasıydı. Sık sık Kocaeli dışındaki toplantılara katılan ve birçoğunda devlet kademesinin önemli isimleri ile bir araya gelme şansı bulan Efe, her defasında Kocaeli ve özellikle de Körfez ilçenin sorunlarının çözümü için destek ister, bu konuları gündemde tutmak için çaba gösterirdi.

Körfez Ticaret Odası’nın Başkanı Mustafa Efe ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun arası çok iyiydi. İkili sık sık bir araya gelir, odaların sorunlarını ve gündemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirirdi. Mustafa Efe’ye büyük saygı duyan TOB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Efe’nin kızının nikahında da şahit olmuştu.

 

Mustafa Efe kimdir?

Aslen Rize kökenli olan Mustafa Efe 1952 yılında Karatepe Köyü’nde dünyaya geldi. Ortaokul tahsilinin ardından genç yaşta ticarete başladı. 1968 yılında Körfez ilçesi Ağadere Caddesi’ne bir bakkal dükkanı açtı. Henüz 16 yaşında iken esnaf oldu. Kurduğu bakkalı 1972 yılına kadar işletti. Daha sonra ilk iş yerini satarak vatan borcunu ödemek üzere askere gitti.

 

HER EVE BİR EŞYA SATTI

Askerlik dönüşünde Sakarya Caddesi’nde 2+1 ev büyüklüğünde, yaklaşık 90 metrekarelik bir dükkanda mobilya mağazası açtı. Bu mağaza onun gelecekteki işi, mesleği olacaktı. İşiyle ilgili hayal ettiği her şeyi başaran Efe, ilçede saygın bir iş adamı oldu. Efe, 1985 yılında şimdiki merkez mağazasının bulunduğu yere geçti. Ardından Körfez’in birçok bölgesine ve il merkezine yeni mağazalar açtı. Efe Mobilya’nın dışında Efe İletişim firmasını da kurdu. Körfez’de hemen her eve bir eşya satmayı başardı.

 

SİYASETTE DE OLDU

Spor ve sporcuya değer veren Efe, 1985 ve 1990 yılları arasında Körfez Esenspor Kulübü Başkanlığı’nı yürüttü. 1977 yılında bir dönem belediye meclis üyeliği, 1988 yılında Anavatan Partisi’nin kurucu başkanı olarak 1991 yılına kadar aktif siyasetin içinde kaldı. 1991’de ilçe başkanlığından ayrılarak aynı partiden milletvekili adayı oldu ve siyasete kaldığı yerden devam etti. Efe, 1994 yılında tekrar ilçe başkanı olarak sürdürdüğü siyesi hayatını 1999’a kadar noktaladı.

 

TİCARET ODASI BAŞKANLIĞI

2005 yılına o çok sevdiği kendi iş yeri gibi gördüğü Körfez Ticaret Odası’nın başkanı oldu. Efe o tarihten beri 11 yıl, yani yaklaşık 3 dönem odanın başkanlığını yürüttü. Mustafa Efe’nin Efe Mobilya, Efe İletişim gibi onun üzerinde iş yeri ve bir benzinliği bulunuyordu. Fatma Efe ile evli olan Mustafa Efe’nin Hülya, Neşe, Yasemin, Ömer ve Serap isminde 5 çocuğu bulunuyordu

Son Güncelleme: 05.10.2016 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38