Ramazan Ayının Güzellikleri Körfez’de Yaşanıyor

Körfez Belediyesi ‘Paylaşma Kültürünü Yaygınlaştırmak’ amacıyla kentin çeşitli mahallelerinde vaat ettiği Ramazan Programlarını dolu dolu geçirmeye devam ediyor.

Ramazan Ayının Güzellikleri Körfez’de Yaşanıyor

Körfez Belediyesi ‘Paylaşma Kültürünü Yaygınlaştırmak’ amacıyla kentin çeşitli mahallelerinde vaat ettiği Ramazan Programlarını dolu dolu geçirmeye devam ediyor.

06 Temmuz 2015 Pazartesi 12:14
 Ramazan Ayının Güzellikleri Körfez’de Yaşanıyor

Körfez’de Ramazan, düzenlenen Ramazan etkinlikleri ve iftar buluşmalarıyla dopdolu geçiyor. 2000 kişinin buluştuğu iftar programına Mimarsinan Mahalle sakinlerinin yanı sıra Körfezli vatandaşlar ve çevre mahalleden gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Düzenlenen iftar programların amacının şimdiye kadar bire bir tuttuğu Ramazan etkinlikleri, iftar sofralarında bu kutlu ayın bereketini paylaşmak adına düzenlenen iftar buluşmaları coşkunun kaynağı oluyor.

Ekipler Saatler Öncesi Hazırlıklara Başladı

Sabahın erken saatlerinde başlayan program hazırlıklarında, programın yapılacağı alanda yetkililer her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması adına çeşitli incelemelerde bulundular. Daha sonra belediye ekipleri büyük bir titizlikle binlerce vatandaşın katılacağı iftar masalarını yerleştirdi. İftar yemeğine Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Ak Parti Körfez İlçe Teşkilatı, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 2000 kişinin katıldığı iftar programında Belediye Başkanı İsmail Baran, vatandaşları selamlarken, çocukları da severek onlarla fotoğraf çektirdi.

Mahallelerde Paylaşmanın Güzellikleri Yaşanıyor

Körfez Belediyesi iftar sofralarının yanı sıra vatandaşlara nostaljik ramazan eğlence programlarını da sunuyor. Hep birlikte iftar eden mahalle sakinleri, Körfez Belediyesi tarafından iftar alanına kurulan sahnede, Tasavvuf müziği, Hacivat Karagöz orta oyunu, Nasrettin Hoca, Aşuk ile Maşuk gösterilerini izleme fırsatı buluyor. Düzenlenen bu iftar programı sayesinde mahallede, aynı sokakta ya da aynı binada oturanlar, komşularıyla aynı sofrada iftar yapmanın ve uzun uzun sohbet etmenin hazzını yaşadı. Daha sonra okunan Kuran tilavetinin ardından oruçlar açıldı.

Ülkemize Bayram Geliyor

Başkan Baran, “Ramazanın başlaması güzel olurken, ortalarına doğru gelindiğinde inanç dolu yüreklerimizi bir hüzün kaplıyor. Çünkü Ramazan’ın gelmesiyle birlikte bir taraftan oruçlarımız, sahurlarımız, iftar sofralarımız, diğer bir taraftan da teravih namazlarımız ile adeta bütün ülkeye, vatana ve İslam coğrafyasına bayram geliyor. Ramazan Bayramı geliyor, İşte böyle güzel ve mübarek günlerde sizlerle birlikte aynı sofrada buluşuyoruz. Rabbime ne kadar hamd etsek azdır” dedi.İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp hoş sohbetler gerçekleştirdiler.

Son Güncelleme: 06.07.2015 12:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38