Sarıkamış Destanı Körfez KO-MEK’te canlandı

Sezon sonu ilçe sergilerini bir bir açan KO-MEK, Doğu Anadolu Bölgesi konseptiyle Körfez sergisini açtı

Sarıkamış Destanı Körfez KO-MEK’te canlandı

Sezon sonu ilçe sergilerini bir bir açan KO-MEK, Doğu Anadolu Bölgesi konseptiyle Körfez sergisini açtı

05 Mayıs 2016 Perşembe 17:45
Sarıkamış Destanı Körfez KO-MEK’te canlandı

 Sarıkamış Destanı Körfez KO-MEK’te canlandı

 

7 coğrafi bölgenin kültürel, ekonomik ve fiziksel özelliklerini ilçe sergilerinde yansıtan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) bu kez Doğu Anadolu Bölgesi konseptiyle Körfez ilçe sergisini açtı. Doğu Anadolu Bölgesi’nin tüm kültürel, fiziksel, gelenek ve göreneklerini sergilendiği sergide birbirinden güzel sürprizler vardı. Körfez Kültür Merkezi’nde açılan sergide Doğu Anadolu Bölgesi’ne yönelik el işlemesinden iğne oyasına, resimden yöresel yemek kültürüne, yerel kıyafetlerden takı ve tasarımlara kadar birçok branşta çalışmalar yer aldı. Oldukça renkli geçen açılışa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Körfez Halk Eğitim Müdürü Ufuk Gökhan’ın yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SAVAŞTAN KAÇTI KÖRFEZ KO-MEK’TE DİL EĞİTİMİ GÖRÜYOR

Sergi açılışı öncesinde KO-MEK müzik usta öğreticileri açılışa katılan vatandaşlara müzik dinletisi sundu. Açılışta kursiyerler adına konuşan Suriyeli kursiyer Yazan Zahra, yabancılar için açılan Türkçe branşında eğitim aldığını aktardı. KO-MEK’te 5 aydır kardeşiyle birlikte Türkçe eğitimi aldığını ifade eden Suriyeli Zahra, bu sayede günlük yaşamda daha rahat olduklarını ve KO-MEK’ın diğer kurslarına da devam etmeyi düşündüklerini belirtti.

 

BARAN: BÜYÜKŞEHİR BİZE İLHAM KAYNAĞI OLUYOR

KO-MEK projesinin bir aile okulu projesi olduğunu ifade eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran konuşmasında, “Zaman zaman kursları ziyaret etme fırsatım oluyor. Bu güzel çalışmalar bize ilham veriyor. Biz de bu tarz etkinlikler ve çalışmaları artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”  dedi. Belediyeciliğin sadece yol yapmak olmadığını ifade eden Baran, Büyükşehir Belediyesi’nin gençler ve bayanlara yönelik çalışmalarının kendilerine ilham kaynağı olduğunu ifade etti.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU: TARİH BİLİNCİ HERKESTE OLMALI

Programda son olarak konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, annelerin çocuklarına önem vermesi gerektiğini ifade ederek, ‘’Çocuklarınıza sahip çıkın, çocuklarınıza neyi doğru biliyorsanız onu öğretin” dedi. Tarihten iyi ders almamız gerektiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Tarih bilinci herkeste olmalı, geçmişte yaptığımız hataları gelecekte yapmamamız gerekir’’ dedi. Aile içinde her iki tarafında sabırlı ve anlayışlı olması gerektiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Ahlaklı insan eşine karşı şiddete başvurmaz” açıklamasını yaptı. Başkan Karaosmanoğlu, KO-MEK'te eğitimler ile birlikte Değerler Eğitimi, Aile Okulu, KO-MEK Bohçası, Kur'an-ı Kerim Okuma, Her Sınıfın bir Yetim Kardeşi var gibi sosyal projelerin uygulanmasına ve bu sosyal projelere kursiyerlerden yoğun katılım olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, eğitimlere katılan tüm kursiyerlerimizi tebrik etti. Konuşmasının sonunda Başkan Karaosmanoğlu artık geleneksel hale gelen ve KO-MEK’te paylaşma ve birlikteliğin sembolü olan KO-MEK Bohçası bu yıl evlenecek nişanlı bir kızımıza hediye etti.

 

SARIKAMIŞ DESTANI KÖRFEZ’DE CANLANDI

Serginin açılışını protokol ve kursiyerler hep birlikte kurdele keserek gerçekleştirdi. Doğu Anadolu Bölgesi konseptiyle hazırlanan sergi daha sonra tüm katılımcılarla birlikte gezildi. ‪‎Körfez ilçe sergisinde el sanatları, motifleri, yemekleri, fotoğrafları, giyimi, resimleri ve müzikleri ile tam bir ‪‎Doğu Anadolu Bölgesi rüzgarı hakimdi. Yörenin geleneklerinin, ‪Sarıkamış destanından ‎Kara Fatma'sına kadar birçok kültürel değerlerinin canlandırıldığı sergiye kültürel etkinlikler ayrıca renk kattı.

 

KÖRFEZ SERGİSİ 5 MAYIS’A KADAR AÇIK

KO-MEK’te bu yıl, 43 Kurs Merkezimizde 24 farklı meslek alanındaki 204 branşta 42.180 kursiyer ile eğitimlere devam etmektedir. Sergi açılışı gerçekleştirilen Körfez İlçemizdeki 4 Kurs Merkezimizde, 3.984 kişi ile eğitim devam etmektedir ve bu sayı ile Körfez ilçemizde bugüne kadar 38.404 kursiyer KO-MEK’te eğitim almış olacaktır. Körfez ilçesinde 78 farklı branşta eğitim alan kursiyerlerimizin el emeği göz nuru 850 seçilmiş ürünü ile açılan Körfez İlçe Sergisi; 3-4-5 Mayıs 2016 tarihlerinde 08.30- 20.00 saatlerinde Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezinde ziyarete açılmıştır.

Son Güncelleme: 05.05.2016 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38