Şehitler Körfez’de Anıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup cuntacının 15 Temmuz günü düzenlediği darbe girişiminde şehit ve gazi olanlar Körfez Kent sakinlerinin düzenlemiş olduğu programla anıldı.

Şehitler Körfez’de Anıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup cuntacının 15 Temmuz günü düzenlediği darbe girişiminde şehit ve gazi olanlar Körfez Kent sakinlerinin düzenlemiş olduğu programla anıldı.

16 Ağustos 2016 Salı 12:49
 Şehitler Körfez’de Anıldı

15 Temmuz günü TSK içerisindeki FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca darbe girişiminde şehit düşen 240 vatandaş, 7'den 70’e toplumun tüm kesimleri tarafından düzenlenen çeşitli programlar ile anılıyor. Bu kapsamda Körfez’de 26 gün boyunca demokrasi nöbeti tutan Körfezliler, vatan için canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha unutmadı.

Körfezliler Şehitler ve Gaziler İçin Toplandı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kent sakinlerinin düzenlemiş olduğu 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri anma programına katılım sağladı. Programa İsmail Baran’ın yanı sıra, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, AK Parti ilçe Başkan Vekili Şaban Aydın, MHP İlçe Başkanı Zeki Gürsu, Şehit Edip Zengin ve Yaşafettin Açıksöz’ün yakınları, 3. Etap Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saman, Site Müdürü Mahmut Aydoğdu ve İdari Personel aynı zamanda yazar Mehmet Sedat Kurt, Başbakanlık Engelliler Eski Danışmanı Site Sakini Mustafa Yılmaz ve Körfez Kent sakinleri katılım sağladı.

15 Temmuz Türk Siyasi Tarihinin Yeniden Yazıldığı Bir Gündür

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program şehitlerimize ithafen ilahilerin okunmasıyla devam etti. Sunucu aynı zamanda TRT Haber Muhabiri Halit Yılmaz, programda demokrasi şehitlerimizi, gazilerimizi tanıtmasıyla ve hikâyelerini katılımcılara aktarmasıyla duygu dolu anlar yaşattı. Daha sonra AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan şehit aileleri ve gazilerin yanlarına giderek bir süre sohbet etti. Ceyhan, “15 Temmuz Türk siyasi tarihinin yeniden yazıldığı bir gündür, bir direniş günüdür. Bu işin asıl mimarı, kahramanı aziz milletimizdir. Bu milletimiz resmen alenen gösterdi ki, bu ülkeyi bizler sokakta bulmadık.  Bu ülkenin asıl sahibi millet olarak biziz. Kimseye kolay kolay bu ülkemizi teslim edemeyiz. Gördük ki bu millet her şeyin en güzelini, en son sözü söyler” dedi.

Sizlere Minnettarız

Düzenlenen programda sahneye çıkan Belediye Başkanı İsmail Baran, al bayraklarıyla adeta gövde gösterisi yapan Körfezlilere hitap etti. Başkan Baran, “15 Temmuz 2016’yı biz hiçbir zaman unutamayacağız. Genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla her kesimin unutamayacağı bir gündür 15 Temmuz. İl Başkanımız Şemsettin Ceyhan’ında belirttiği gibi 15 Temmuz Türk siyasi tarihinin yeniden yazıldığı bir gündür. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmeye çalıştığı hain darbe girişiminde, birçok vatandaşımız şehit ve gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim gani gani rahmet eylesin. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim gaziliklerini kabul eylesin. Bu vatan’ın evlatları olarak bizler size minnettarız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen vatandaşlarımız, 26 gece boyunca demokrasi nöbetini sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdü. Allah bu aziz milletten, bu şanlı ümmetten razı olsun. Geceniz hayır olsun. “ dedi.

Anı Defteri Oluşturuldu

Şanlı tarihi nice destanlarla dolu olan bu millet 15 Temmuz’da bir destan yazdı. Bu destanı Körfez Kent sakinleri oluşturulan platformdaki anı defterine 7’den 70’ kadar herkes darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazdı.

Anı defterindeki paylaşımlarında, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşadıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgisini dile getiren Körfezliler "dehşet verici" diye nitelendirdiği 15 Temmuz gecesini hiç kimsenin unutamayacağını vurguladı.

Son Güncelleme: 18.08.2016 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38