Söğüt, “En büyük gücümüz STK’larımız”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, STK temsilcileri ile bir araya geldi. Daha güzel bir Körfez için her gün yeni bir adım attıklarını belirtti

Söğüt, “En büyük gücümüz STK’larımız”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, STK temsilcileri ile bir araya geldi. Daha güzel bir Körfez için her gün yeni bir adım attıklarını belirtti

12 Temmuz 2021 Pazartesi 14:57
Söğüt, “En büyük gücümüz STK’larımız”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, STK temsilcileri ile bir araya geldi. Daha güzel bir Körfez için her gün yeni bir adım attıklarını belirten Başkan Söğüt, “Hepimizin ortak paydası Körfez. Ve bu ortak payda için verilen hizmet yarışında en büyük gücümüz siz STK’larımız” dedi

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Kent Konseyi tarafından düzenlenen programda Tütünçiftlik Nazende Kafe ve Restoran’da ilçedeki STK temsilcileri ile bir araya geldi. Başkan Şener Söğüt dışında İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. Toplantıda ilk olarak konuşan Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, “Birlikte hareket etmek, çözümler üretmek önemli” dedi.

BENLİĞİMİZE GERİ DÖNDÜK

Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Şener Söğüt de konuşmasında, “Bir birimizi özledik, bir araya gelmeyi, sohbet etmeyi özledik” dedi. 15 Temmuz’un yaklaştığını belirten Başkan Söğüt, “Hainlerin yapmaya çalıştığı darbe teşebbüsü, bizde bir de uyanışa sebebiyet verdi. Tekrar kendi ruhumuza, benliğimize geri döndük. Şunu anladık; Herkes kendi işini yapacak. Bunun ne kadar doğru bir adım olduğunu anladık” dedi.

ORTAK PAYDAMIZ KÖRFEZ

Körfez ilçesinde 126 tane STK bulunduğunu belirten Başkan Söğüt, “Cami dernekleri ve okul aile birliktelerimiz bu sayıya dahil değil. Nüfusa göre hesaplarsak 1.500 kişiye 1 STK düşüyor. Bu da önemli bir sayı aslında. STK’larımız bizler için önemli. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklarda dostluğu, birlik ve beraberliğin tohumunu atan önemli bir göreve imza atıyorsunuz” dedi.

1 KURUŞ ÖDEMEDEN BORCU SIFIRLADIK

Görev süresinde 2,5 yılı geride bıraktıklarını belirten Başkan Söğüt, “Bu dönem içerisinde imkânlarımız ölçüsünde elimizden geldiği kadar ekibimizle hizmet için çalıştık. İhtiyaçlar sonsuz, kaynaklar sınırlı. Bizler de sınırlı kaynaklarla en üst seviyede çalışmak için gayret gösterdik. Kasamızdan 1 kuruş çıkmadan borcumuzu sıfırladık. İlçenin geleceğini kurtardık. 3-5 yıl sonra bu borç milyarları bulacaktı.

20 MAHALLEDE ALTYAPI YENİLENİYOR

Altyapı noktasında Büyükşehir Belediyemiz ve İSU ile birlikte 20 mahallenin tamamında yenileme çalışması başlattık. 2022 sonuna kadar da tamamlanacak. STK’larımızdan altyapı çalışmalarında bizlere destek olmasını rica ediyorum. Zor çalışma gerçekten. Zahmetli ve sıkıntılı. Ama bunun yapılması lazım. 400 milyon TL’lik bir yatırım yapılıyor Körfez’de.

ÖNEMLİ BİR SORUNU ÇÖZDÜK

Altyapı ile birlikte üst yapı da tamamlanıyor. Güney Mahallesi hemen hemen bitmiş üzere. Bu bittikten sonra alt ve üst yapı ile tertemiz bir mahalle haline geliyor” dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini de belirten Başkan Söğüt, “Kabakoz Barbaros Mahallesi ile ilgili kentin en önemli problemlerinden biriydi bu. Bu yıl içerisinde inşallah konutların ihalesi yapılır ve vatandaşlarla birebir görüşmeler başlar. Bu sorunu da çözmüş olacağız” ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇESİ’NDE SONA GELDİK

Çevre anlamında ilçeye büyük bir millet bahçesi kazandıracaklarını belirten Başkan söğüt, “İlimtepe’de 400 dönümlük projemiz TOKİ’de onaylanmak üzere. İlçenin bir diğer önemli eksiği seyircili bir spor salonuydu. 35 milyon TL’lik bir yatırımla Güney Mahallesi’nde bunu da hayata geçiriyoruz. Aynı şekilde ilçenin 5 farklı noktasında da gençlerimiz ve çocuklarımız için spor tesisleri yapacağız” dedi. Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38