SP Körfez'de Coşkun başkan

Saadet Partisi Körfez ilçe teşkilatının 6.olağan Genel Kuruluna katılan SP Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kamalak mecliste bulunan partileri sert sözlerle eleştirerek, “Beraber aynı masaya oturup çorba bile içemezler” dedi.

SP Körfez'de Coşkun başkan

Saadet Partisi Körfez ilçe teşkilatının 6.olağan Genel Kuruluna katılan SP Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kamalak mecliste bulunan partileri sert sözlerle eleştirerek, “Beraber aynı masaya oturup çorba bile içemezler” dedi.

22 Şubat 2016 Pazartesi 17:35
SP Körfez'de Coşkun başkan
 
Saadet Partisi Körfez ilçe teşkilatının 6.olağan Genel Kuruluna katılan SP Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kamalak mecliste bulunan partileri sert sözlerle eleştirerek, “Beraber aynı masaya oturup çorba bile içemezler” dedi.

Saadet Partisi Körfez İlçe Teşkilatı’nın 6. Olağan Genel Kurulu dün Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Mevcut ilçe başkanı Ömer Faruk Coşkun’un tek aday olarak girdiği kongrede katılım ise oldukça yoğun oldu.  Kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkan ve yöneticileri, Gençlik ve Kadın Kolları başkan ve yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı.

HİZMET AŞKI

Saadet Partisi Körfez ilçe yönetimi tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başlayan kongrenin divan başkanlığına Nurettin Çelik seçilirken divan üyeliklerine ise Cemal Erdoğan,  Harun Sarıdoğan ve İsmail Aydın seçildi. Divan seçiminin ardından kongrenin açılış konuşmasın da SP Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, “Bugün buraya bizi genciyle yaşlısıyla toplayan hizmet aşkıdır. Ne mutlu bize. Biz Saadet Partisi Körfez İlçe Teşkilatı olarak her zaman sahada ve tüm mahallerde teşkilatlanmış olan çok büyük bir teşkilatız. Biz SP Körfez ilçe teşkilatı olarak insanı odak noktasına koyan projeler üreteceğiz. Bundan önce nasıl çalıştıysak bundan sonra da aşkla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kongremiz hayırlara vesile olsun” dedi.

‘YENİ DÜNYA DÜZENİ KURULACAK’

Körfez İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun’un ardından İl Başkanı Sinan Ejderoğlu ülkemizde yaşanan olaylara değinerek, “Bugün ülkemizde gün geçmiyor ki yenir bir ölüm haberi yeni bir kaos olmasın. Ama biz sadece gözyaşlarının akmasının çözüm olmasını bekleyen bir siyasi parti değiliz. Ondan önce yapmamız gerekenler vardır diye düşünüyoruz. ABD, İsrail ve hatta BM’nin oluşturduğu bu zulümkarlık son bulacak ve yeni bir dünya düzeni kurulacak. Ama yeni bir Türkiye olmadan yeni bir dünya düzeni kurulamayacağını da biliyoruz. Buradan net bir şekilde haykırmak istiyorum. Yeniden büyük Türkiye ancak ve ancak Saadet Partisi ile kurulacaktır. Başka bir siyasi oluşumla olmayacağını bugün net bir şekilde görüyoruz” açıklamasında bulundu.

‘ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’

Konuşmasında Kocaeli teşkilatlarının iktidar yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirten SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, “Milletimiz ABD’nin İsrail’in ve onun yardakçılarından kurtulacaktır. Biz şimdi kongrelerimizle yeni Türkiye’yi ortaya çıkarmak ve yeni dünya düzenini kurmak için durmadan çok çalışacağız. Biz Kocaeli teşkilatları olarak da bu yeni dünya düzenini kurmak için üstümüze düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

‘SİYASİ ÇIKAR İÇİNDE DEĞİLİZ’

Ejderoğlu’nun ardından SP Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Kamalak selamlama konuşmasının ardından, “Biz SP olarak siyasi bir kazanç içinde değiliz. Biz yeni bir Türkiye, yeni bir dünya düzeni kurmak istiyoruz. Bu anlamda bizleri doğru bulan ama başka taraflara savrulmuş olanlara sesleniyorum; eğer benim dediklerim yanlış ise Saadet Partisi’ne sırtınızı dönün ama eğer dediklerim doğru ise hakkım kalır üstünüzde” dedi.

‘YAZIK Kİ HAKLI ÇIKTIK’

Yaşanan terör olaylarını değerlendiren Kamalak,“Bizler mili görüşten ne gibi bir kötülük gördük ki başka taraflara savrulurum. Bugün Türkiye çok büyük bir sıkıntı içindedir. Bundan 10 yıl önce kardeşlik hukukumuz şimdikinden daha iyiydi. Dış komşularımızla ilişkilerimiz 10 yıl önce daha iyiydi. Bu durumun neden yaşandığını zamanın başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a söyledim. O dönemde bu çözüm süreci Türkiye’yi bölünmeye götürür dediğimizde bizleri dinlemediler. Yazık ki hep haklı çıktık” sözlerini kullandı.

MÜLTECİ SORUNU

Türkiye’nin yaşanan mülteci sorununa da dikkat çeken Kamalak “Suriye’de savaş çıktıktan sonra Türkiye bölgede yaşayan Suriyeli’lere kapılarını açtı. Biz kapıların açılmasına karşı değiliz. Ancak eğer aylan bebekler gibi sahil kıyısına vuran bebek cesetleri olursa, ülkenin her yerinde dilencilik yapmak zorunda kalan Suriyeliler olursa biz buna karşıyız. Biz bunları Suriye de savaş sinyalleri verilirken söylemiştik ama bizi dinleyen olmadı. Yine, maalesef haklı çıktık” dedi.

‘ÇORBA BİLE İÇEMEZLER’

Anayasa tartışmaları ile ilgilide değerlendirmelerde bulunan Kamalak, “Adalet herkese lazımdır. Zulmün olduğu yerde adalet bulamazsınız. Anayasa elbette değiştirilebilir ama komisyon oluşturularak yapılması gerekiyor. Öyle birilerinin tekelinde anayasa değişikliği yapılmaz. Öte yandan mecliste bulunan partiler beraber anayasa yapmayı bırakın bir masaya oturup çorba bile içemezler” ifadelerini kullandı.

‘DARBE ÜRÜNÜ MADDELER’

Mecliste bulunan partilerin Türkiye’yi yönetme yetkinlileri olmadığını dile getiren Kamalak, “Anayasanın belli maddeleri üzerinde tartışılmayacağını dile getiriyorlar. Birbirleri ile bir türlü anlaşamıyorlar. Neden biliyor musunuz? Çünkü birisi çıkıyor bu darbe anayasasıdır, değiştirilmeli diyor, diğeri ise ilk 4 madde değiştirilemez diyor. Peki, bu ilk 4 madde de darbe ürünü değil mi?” dedi.

‘BUNLAR BİR ŞEY ÇÖZEMEZ’

Başkanlık sistemi tartışmalara da değinen Kamalak, “Şimdi tutturmuşlar başkanlık sistemi diye. Ancak konu ile ilgili ayrıntılı bir bilgi veren yok. Başkanlık sistemini zamanında ilk dile getiren SP olmuştu. Ancak biz soruyoruz başkanlık sitemini neye göre belirliyorsunuz? İslam’a göre mi yoksa İslam dışına göre mi? Velhasıl bunların bir şey yapacağı yok. Bunlar ülkedeki gelir dağılımındaki adaletsizliği örtbas etmek için bu gibi gündemler üretiyorlar. Bunların bir şey çözeceği yok” dedi.

‘VERGİ YÜKÜ KALKMALI’

Türkiye’de yaşayan vatandaşların üzerinde en büyük külfetin vergi olduğunu dile getiren Kamalak, “Biz vatandaşın sırtından vergi yükünü kaldırmaya talibiz. Yoksa bunu yapmadığımız zamandan haktan hukuktan bahsetmemiz mümkün değil. Gelir adaletsizliğe o kadar hat safhaya ulaşmışken bir de vergi ile boğuşan vatandaşlarımız var. Ama bu düzeni değiştireceğiz. Onun için SP bu ülkenin umududur” diyoruz. 

ÖMER FARUK COŞKUN’UN YÖNETİM LİSTESİ

ASİL ÜYELER

Mehmet Ali Tahtalı, Süleyman Duman, Hikmet Aydın, Cevat Beytekin, Fatih Sarıdoğan, İlhan Güneş, Memet Kars, Fikri Özdemir, Abdülkadir Kaymak, Hayati Doğan, Ömer Umutlu, İsmail Ünlü, İsmail Yıldız, Sezai Yoldaş

YEDEK ÜYELER

Recep Karabay, Hacı Murat Savur, İlhan Yıldırım, Davut Koca, Fehim Aydemir, Ersin Irak, Bayram Aslan, Kenan Kırbıyık, Okan Erol, İbrahim Özkan, Yalçın Tunç, İsmail Özalan, Osman Tahtalı, Fikret Aktaş, Mahir Çoşkun

İL KONGRE DELEGELERİ

Ömer Faruk Çoşkun, Mehmet Ali Tahtalı, Hikmet Aydın, Fatih Sarıdoğan, İlhan Güneş, Fikri Özdemir, Abdülkadir Kaymak, Ömer Mutlu, İsmail Ünlü, İsmail Yıldız, Recep Karabay, Sezai Yoldaş, İlhan Yıldırım, Osman Tahtalı, Mehmet Kaymak, Recep Bekleyen, Mehmet Yavuz, Ayşegül Aktaş, Firdevs Kalkan, Nihal Sever, Süleyman Duman, Ünal Aktaş, Bayram Aslan, Recep Sarıdoğan, Halit Çantı, Cevat Beytekin, Memet Kars, RahmetullahKaruk, Hayati Doğan, Hacı Murat Savur, Davut Koca, İslam Bakdemir, Ahmet Bakdemir, Kenan Kırbıyık, Okan Erol, İbrahim Özkan, Bülent Yıldız, Süleyman Sever, Ahmet Özbay, Mustafa Kalkan, Ayşe Sarıdoğan, Elif Aydın, Şengül Doğan, Emine Yoldaş, Sabire Karabay, Nurlan Örgüt, Aysel Beytekin, Ömer Cömert, Faik Demirtaş, Mehmet Fevzi Yılmaz, İlhan Yıldırım

Son Güncelleme: 22.02.2016 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38