banner28

Spor Okulları, Körfez’de fırtına gibi esiyor

Büyükşehir Belediyesi’nin 12 ilçe ve 52 spor tesisindeki Spor Okulları, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor

Spor Okulları, Körfez’de fırtına gibi esiyor

Büyükşehir Belediyesi’nin 12 ilçe ve 52 spor tesisindeki Spor Okulları, faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor

16 Şubat 2014 Pazar 17:17
Spor Okulları, Körfez’de fırtına gibi esiyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik spor alanındaki en önemli projesi olan Spor Okulları, bir yandan Türkiye’ye örnek gösterilirken diğer yandan faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. 8-9 yaş çocuklarını kapsayan ve 1,5 yıl içinde 7 bin 500 çocuğa ulaşan Spor Okulları, 12 ilçede ve 52 spor tesisinde geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Spor Okulları’nda eğlenceli atletizm, jimnastik, masa tenisi, futbol, satranç, hentbol, voleybol ve basketbol olmak üzere toplam 8 ayrı branşta eğitim veriliyor.

KÖRFEZ’DE  7 TESİSTE

Spor Okulları’nın önemli merkezlerinden birini Körfez ilçesi oluşturuyor. Spor Okulları, Körfez’de 7 spor tesisinde çalışmalarını sürdürüyor. Körfez Spor Okulları; Atatürk Anadolu Lisesi Spor Salonu, Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu, Körfez Kent Emlak Konut Ortaokulu Spor Salonu, Oruç Reis Anadolu Lisesi Spor Salonu, Hereke Nuh Çimento E.M.L Spor Salonu, Petkim Petrokimyo Ortaokulu Spor Salonu ve Tüpraş 50. Yıl Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda faaliyet gösteriyor.

ÇOCUKLAR SPOR OKULLARI’NDA

Körfez’deki Spor Okulları’nda diğer tüm ilçelerde olduğu gibi, haftanın iki günü eğitim veriliyor. Her ay farklı bir branşın işlendiği Spor Okulları’nın bu ayki ilgili branşı ise voleybol oldu. Körfez ilçede çocuklar uzman spor eğitmenleri gözetiminde haftanın iki günü, branşın temel bilgilerinin yanı sıra uygulamalı eğitim alıyor. Spor Okulları öğrencileri, yılbaşından bu yana atletizm, masa tenisi ve jimnastik branşlarında temel eğitim alarak egzersiz faaliyetlerinde bulundu.

ÇOCUKLARIN İKİNCİ EVİ

Çocuklar Spor Okulları’nı adeta ikinci evleri gibi görüyor. Bu okulun öğrencisi olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden öğrenciler, sporun derslerine olumlu katkı sunduğunda hem fikir. Spor tesislerinde ücretsiz olarak verilen temel eğitimler, velilerden de büyük destek görüyor. Veliler Spor Okulları’yla ilgili düşüncelerini, “Bize düşen sadece çocuğumuzu buraya getirmek. Büyükşehir, spor malzemesi, tesis, eğitmen ve araç gereç konusunda tüm gereksinimleri sağlıyor. Çocuklarımız hem spor yapıyor, hem de eğleniyor. Spor alışkanlığı kazanmaları ise son derece önemli. Bu önemli proje ve hizmet için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyoruz”  sözleriyle dile getiriyor.

DİĞER MERKEZLER

Spor Okulları, Körfez ilçenin yanı sıra İzmit, Derince, Gölcük, Kartepe, Başiskele, Karamürsel, Kandıra, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’ndaki spor tesislerinde sürüyor. Büyükşehir, Başkan Karaosmanoğlu’nun projesi olan Spor Okulları faaliyetlerini; Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürütüyor.

 

im yuvası olması lazım şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 16.02.2014 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38