banner28
banner23
banner36

Tuğman Kayalı; Suçlamaları kabul etmiyorum

Kamu görevlilerine hakaret etmekle suçlanan ve hakkında dava açılan CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı savunmasını yaptı.

Tuğman Kayalı; Suçlamaları kabul etmiyorum

Kamu görevlilerine hakaret etmekle suçlanan ve hakkında dava açılan CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı savunmasını yaptı.

08 Temmuz 2015 Çarşamba 00:49
Tuğman Kayalı; Suçlamaları  kabul etmiyorum

 

  Tuğman Kayalı, asılan pankarttan sonradan haberi olduğunu ve kimlerin astığını da bilmediğini söyledi. Avukatlar da, olayın olduğu tarihte 4 eski bakanın kamu görevlisi olmadığını ve bu iddianın yapılamayacağını söylediler.

4 eski Bakan Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar, Mehmet Zafer Çağlayan ve Muammer Güler’in müşteki olduğu, kamu görevlisine hakaret iddiasıyla açılan dava, Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Duruşmaya, sanık konumunda olan CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı katılırken, CHP İl Başkanı Cihat Altunyuva, İl Başkan Yardımcısı Dursun Yaman, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Körfez Belediye Meclis Üyeleri Nilgün Solakoğlu, Tayfun Balıkçı, il ilçe yöneticileri ve partili gurup destekçi olarak katıldı. Tuğman Kayalı’yı, avukatlar Emrah Toker ve Arzu Türkkal savundular.

Duruşmaya çıkan Tuğman Kayalı’ya, Aralık 2015’te ilçe binasına asılan yüzleri maskeli 4 bakan ile ilgili pankart hatırlatılarak, bu konunun kamu görevlilerine hakaret içerdiği ve bu nedenle de hakaret iddiası ile dava açıldığı söylendi.

Kayalı savunmasında, pankarttan sonradan haberi olduğunu söyleyerek, ‘’Adını bilmediğim bir partilim beni aradı ve balkona pankart asıldığını söyledi. Pankartta ne var dediğimde de, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası olsun yazıldığını söyledi. Ben de bunda bir suç unsuru görmedim. Daha sonra poli memuru aradı ve pankartın suç unsuru oluşturduğunu, 4 eski bakanın resmi olduğunu, indireceklerini söylediler, indirin dedim. Pankart asılmasından daha sonra bilgim oldu, CHP Körfez ilçe 17 yönetim kurulu, 2100 üyesi olan bir siyasi parti teşkilatı. Halka açık bir partidir, dışarıdan da biri gelip asmış olabilir. Binada da güvenlik kamerası yoktur, kimin astığını bilmiyorum, tahminim de yoktur, suçlamaları kabul etmiyorum’’ dedi.

Kayalı avukatları da savunmada, söz konusu tarihte, 4 eski bakanın görevlerinden ayrıldıkları hatırlatılarak, ‘’Bu tarihte yalnızca Milletvekili kimlikleri vardı, bakan olmadıkları için kamu görevlisi sıfatı taşımıyorlar. Bu nedenle de kamu görevlisine hakaret suçu oluşmamıştır. Müvekkilimiz böyle bir suç işlememiştir, bunun olduğunu var saysak ta, 4 eski bakan bu tarihte kamu görevlisi değillerdi. Kaldı ki, aynı pankart İl de de asıldı ama soruşturma dahi tamamlanmadı. Olayın faili belli olmadığı gibi dahili arama kararı verilmiştir ve İl Başkanına dava açılmamıştır. Burada da fail belli değildir.   Yasalara göre de siyasilerle uğraşan kişiler eleştirilere açık olması gerekmektedir, bu da işlense dahi suçu ortadan kaldırır. Yine, Kayseri’de benzeri davalar açılmış ve beraat kararları verilmiştir. Burada da müvekkilimizin beraatini istiyoruz’’ dediler.

Mahkeme, müştekilere yazılan yazıların cevaplarının beklenmesi için 12 Kasım 2015 tarihine ertelendi. Çıkışta, Kayalı’yı desteğe gelen gurup ilçe başkanını savunması nedeniyle kutlarken, benzeri davalarla ilgili Yargıtay’ca onaylanmış 5 emsal beraat kararı olduğu söylendi.

Son Güncelleme: 10.07.2015 13:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38