Van'da gönül köprüleri kurduk

Kocaeli'den Van'a uzanan Lezzet Köprüsü programı kapsamında Körfezli heyet Van'a gitti. Lezzetlerin yarıştığı programda, gönül köprüleri de kuruldu. Pişmaniye çekilirken de renkli görüntüler oluştu

Van'da gönül köprüleri kurduk

Kocaeli'den Van'a uzanan Lezzet Köprüsü programı kapsamında Körfezli heyet Van'a gitti. Lezzetlerin yarıştığı programda, gönül köprüleri de kuruldu. Pişmaniye çekilirken de renkli görüntüler oluştu

29 Ekim 2019 Salı 12:33
Van'da gönül köprüleri kurduk

Körfez Belediyesi'nin de paydaşları arasında yer aldığı "Kocaeli'den Van'a Uzanan Lezzet Köprüsü ve Yemek Şöleni" etkinliği için; Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve eşi Hatice Söğüt, Başkan Yardımcısı Osman Yurt, Körfez Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın, belediye meclis üyeleri, Kocaeli Ticaret Odası yetkilileri, kadın girişimciler, Körfez Vanlılar Derneği Başkanı Abdurrahman Kurulu ve Körfez Van Çaldıran Dernek Başkanı Metin Anik Van'a gitti.

VAN'DA PİŞMANİYE ÇEKİLDİ

Sıcak ve samimi bir karşılama sonrasında öncelikle kurumlar ziyaret eden Başkan Şener Söğüt, daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte birbirinden farklı yöresel tatların yer aldığı Lezzet Şöleni’ne katıldı. Burada ilk olarak Kocaeli'nin yöresel yemekleri tanıtıldı. Körfezli heyet ve Van protokolü daha sonra hep birlikte pişmaniye çekti. Ortaya renkli görüntüler de çıkarken, daha sonra ödül töreni gerçekleştirildi. Jüri, 200 yemek arasında birincileri seçerken oldukça zorlandı.

JÜRİ OLDUKÇA ZORLANDI

Ana yemekte; Zeycan Fırat Van Otlu Böreği ile birinci olurken, Nalan Fırat ikinci, Canan Alkan üçüncü oldu. Tatlı kategorisinde de Demir Tatlısı ile Filiz Uysal birinci olurken, Zehra Ayğen ikinci, Sakine Asman da üçüncü oldu. Yöresel yemekte Sultan Eriaslan birinci olurken,çorbalarda Hilal Gülü Doğava birinci, Nefiye Yaman ikinci, Oya Kentaç da üçüncü oldu.Güçlü Kadın ödülü ise Hediye Yaman'a takdim edildi. Yöresel yemekler arasında Çiriş Pilavı da vardı, Sengeser Yemeği de, Keledoş da vardı, Kurut Aşı da..

SPONSORLARA TEŞEKKÜR

Programın ana sponsorluğunu Arzum ve EVSID ( Ev Ve Mutfak Sanayicileri İhracatçıları Derneği ve SSD(Saraciye Sanayicileri Derneği) üstlenirken, Başkan Şener Söğüt de program sonrasında ARZUM Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, EVSID Yönetim Kurulu Başkanı Burak Önder, SSD Başkanı Cemal Aydın ve desteğini esirgemeyen EVYAP yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Söğüt ayrıca Edremit Belediye Başkanı İsmail Say'a pişmaniye takdim ederken, kendisi de Van'ın çerçeveli bir tablosunu hediye etti.

PROF. DR. DURSUN İÇİN ÖZEL KÖŞE

“Kocaeli-Van Dostluk Parkı”nda gerçekleştirilen ve Körfez Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin dikiş-nakış sergisinin de açıldığı Lezzet Şöleni sonrasında Körfezli heyet Van'ın tarihi değer ve güzelliklerini gezdi. Van Kelesini, Van ile özdeşleşen Van Kedi Evi'ni ve 2 bin 524 eserin yer aldığı Van Müzesi gezildi. Müze gezisi sırasında duygusal anlar da yaşandı. Körfezli olan ve yaşanan kaza sonrasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Haluk Dursun için müze içerisinde hazırlanan köşede hatıra fotoğrafı çektirildi, dua edildi.  

BİZLERDE GÜZEL İZLER BIRAKTI

Körfezli heyet daha sonra Van Gölü'ndeki Akdamar Adası ve burada bulunan Akdamar Kilisesi'ni ziyaret etti. Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Van'ın tarihi, dokusu ve sıcakkanlı insanları ile güzel izler bıraktığını belirterek, "Lezzet Köprüsü için geldiğimiz Van'da Gönül köprümüzü de kurduk. Van Büyükşehir Belediye Başkanımız'a, Edremit ve Tuşba Belediye Başkanlarımıza, Van Ticaret Odamızın değerli yöneticilerine, programda emeği geçen proje ekibine ve Van halkına teşekür ederim" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38