Bilgievleri’nin kültür gezileri başladı

Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nin öğrenci ve velileri, İstanbul’a düzenlenen kültür gezisine katıldı

Bilgievleri’nin kültür gezileri başladı

Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nin öğrenci ve velileri, İstanbul’a düzenlenen kültür gezisine katıldı

19 Şubat 2014 Çarşamba 12:21
Bilgievleri’nin kültür gezileri başladı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin okul sonrası eğitim desteği veren sosyal projesi Bilgievleri, kültür gezilerine başladı. Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgievi’nin öğrenci ve velileri, İstanbul’da tarih yolculuğuna çıktı.

KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde 12 noktada hizmet verdiği Bilgievleri çatısı altında düzenlediği ücretsiz etkinlikler ile çocukların kişisel gelişimlerini desteklemeye ve geleceklerine yön vermeye devam ediyor. ”Geçmişini Bilmeyen Geleceğini İnşa Edemez” sözünden hareketle yola çıkan Bilgievleri Koordinatörlüğü, kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde İstanbul, Bursa, Çanakkale illerine planlanan gezileri başlattı.

 

TARİHİN İZİNİ SÜRDÜLER

Gölcük Barbaros Hayrettin Paşa Bilgevi’nin öğrenci ve velilerinden oluşan 45 kişilik grup, İstanbul gezisinde Minyatürk, Panaroma 1453, Eyüp Sultan Camii, Sultan Ahmet Camii ve meydanını gezdi. Türkiye’de marka niteliğindeki yapıların maketlerinin sergilendiği Minyatürk parkı ile başlayan gezi, İstanbul’un fethinin üç boyutlu olarak anlatıldığı ve Türkiye’nin ilk panoramik müzesi olan Panorama 1453 Müzesi ile devam etti. Müzede yaşadıkları ile adeta tarihin yeniden canlandığını hisseden kafile, duygusal anlar yaşadı.

 

UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞANDI

İslam dünyasının en kutsal yerlerinden biri kabul edilen Eyüp Sultan Camii ve Türbesi ile devam eden gezide, öğrenci ve veliler Hz. Muhammed’in bayraktarlığını yapan Eyüp-El Ensari Türbesi’nde dua ettiler. İstanbul’un en dinamik ve turistik cazibe merkezlerinin başında gelen Sultan Ahmet Meydanı ve camisinin ziyaretiyle son bulan gezi programı Bilgievi kafilesine unutulmaz bir gün yaşattı.

 

VELİLER TEŞEKKÜR ETTİ

İlk defa gördükleri yerler ve öğrendikleri bilgiler ile Kocaeli’ye dönen Bilgievi kafilesi, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Bilgievi yöneticilerine teşekkür ederek, ‘’Bizim için çok faydalı bir gezi oldu, İstanbul’un fethinin hangi şartlarda olduğunu, nasıl bir mücadele verildiği öğrendik. Bunları daha önce gitmeyen arkadaşlarımızla paylaşmak için sabırsızlanıyoruz’’ dedi.

Son Güncelleme: 19.02.2014 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38