banner28

Dönemeç, Çarşamba günü İzleyici karşısına çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezon oyunuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor

Dönemeç, Çarşamba günü İzleyici karşısına çıkıyor

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezon oyunuyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor

03 Mart 2014 Pazartesi 13:35
Dönemeç, Çarşamba günü İzleyici karşısına çıkıyor
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yeni sezon oyunlarından Dönemeç, 5 Mart Çarşamba günü perdelerini açıyor.

 

TANKRED DORST’TAN BİR BAŞYAPIT

Ünlü Alman yazar TankredDorst’un kaleme aldığı, Behçet Necatigil’in dilimize kazandırdığı “Dönemeç” isimli oyun, Tatbikat Sahnesi’nde izleyici karşısına çıkacak. Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Aysel Yılmaz’ın yönettiği ilginç ve düşündürücü oyunda Meltem Özsavaş, Çiğdem Sarıhan Benli, Volkan Dinç ve Sarper Saydam rol alıyor. Tekinsizlik hissiyle kuşanmış, adeta saklanıyormuş gibi duran, insanlardan uzak bir coğrafyada yaşayan iki tuhaf kardeş ve kaderin bir cilvesi ya da bütünüyle rastlantısal olarak buraya yolu düşen, beklenmedik bir yabancının ilişkilerinin konu edildiği oyunun büyük ilgi görmesi bekleniyor.

 

AYSEL YILMAZ YÖNETİYOR

Yönetmen Aysel Yılmaz tarafından “Zamanın, mekanın; gerçek ve gerçek üstünün bir Araf duygusu içinde hissedildiği, farklı ve biraz da düşündürücü bir oyun” olarak nitelenen Dönemeç’in sanat danışmanlığında Tarık Keskiner bulunuyor. Halen yoğun şekilde provaları süren oyunun koreografisinde Ferdi Yıldız, dekor ve kostüm tasarımında Rona Topçuoğlu, ışık tasarımında Erol Dinçdemir, ses tasarımında ise İlker Sevüker görev alıyor.

 

YAZARIN HAYATI

1925’te doğan, 6 yaşında babasını kaybederek yetim kalan, 17 yaşında okuldan ayrılıp zorunlu olarak Alman ordusuna katılan, 1947’ye kadar İngiliz ve Amerikan ordularının elinde tutsak yaşayan, La Buffonata, Ben Feuerbach, Sur Dibinde, Ne Yapılmaz ve FernandoKrapp Bana Mektup Yazmış gibi eserleri sahneye aktarılan TankredDorst, 1964GerhartHauptmann, 1970 Floransa, 1983 BayerischeAkademie der Künste Edebiyat,1989  Mülheim En İyi Oyun Yazarı, 1990 GeorgBüchner, 1996 EtaHoffmann ve 1998 Zürich Kenti MaxFrisch ödüllerinin de sahibi.

 

Son Güncelleme: 03.03.2014 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38