banner28
banner23
banner36

Kadınlar Korosu’ndan muhteşem 8 Mart konseri

Büyükşehir Kadınlar Türk Müziği Topluluğu anlamlı günde birbirinden güzel eserler seslendirdi

Kadınlar Korosu’ndan muhteşem 8 Mart konseri

Büyükşehir Kadınlar Türk Müziği Topluluğu anlamlı günde birbirinden güzel eserler seslendirdi

11 Mart 2014 Salı 11:50
Kadınlar Korosu’ndan muhteşem 8 Mart konseri
 Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı bünyesinde kurulan Kadınlar Türk Müziği Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle muhteşem bir konser verdi. SDKM Büyük Sahne’de gerçekleşen konserde, Kadınlar Türk Müziği Topluluğu performansı ile göz doldurdu. Konseri izlemeye gelen hanımlar koronun şarkılarına eşlik ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.


KONSERİ  PROTOKOL EŞLERİ İZLEDİ

Şef Ayşen Cengiz’in yönettiği konseri Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca, Vali Yardımcılarının eşleri Dilek Ünlüsoy, Sema Kara, Safiye Etil, Reyhan Çakır ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel’in eşi Hülya Yarımel, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, İzmit Kaymakamı’nın eşi Mine Kaymak ve çok sayıda davetli izledi.

KADIN BESKETARLARIN ESERLERİ

Türk Müziği Kadınlar Korosu Başkanı Gül Güner’in açılış konuşmasının ardından başlayan konserde Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Türk Müziği Topluluğu, Türk musikisine birbirinden güzel eserler veren kadın bestekârların eserlerini seslendirdi. Büyükşehir bünyesinde kurulan topluluk başarısı ve eserlere olan hâkimiyeti ile dikkat çekerken, eserleri büyük bir başarı ile seslendirdi.


SELÇUKLU FİRUZESİ BÜYÜLEDİ

Konserin ilk bölümünün ardından konuklar, SDKM fuayesinde Büyükşehir Belediyesi Güzel Sanatlar Eğitim Merkezi Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Atölyesi eğitmenlerinden Deniz Sarıbay ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Selçuklu Firuzesi” adlı koleksiyonu gezdi. Eserleri inceleyen konuklar “Selçuklu Firuzesi” koleksiyonuna hayran kaldı.


KOROYA KATILDILAR

Ardından konserin ikinci bölümüne geçildi. Koro, bu bölümde yine Türk hanım bestekârların eserlerini icra etti. Konserin son eseri ise konukların katılımıyla seslendirildi. Vali Topaca’nın eşi Sevim Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, koroya katılarak “Kız sen geldin Çerkeş’ten” adlı eseri birlikte seslendirdi. 


KORO’YA BÜYÜK ALKIŞ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde verdikleri anlamlı konserle büyük ilgi gören Büyükşehir Belediyesi Kadınlar Türk Müziği Topluluğu konser sonunda izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.


BAYAN TOPACA’DAN TEŞEKKÜR

Sevim Topaca da koro şefi Ayşen Cengiz’e çiçek vererek, koronun başarısını kutladı.  Sevim Topaca ayrıca tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, “Kadınlar günü bana göre sembolik bir gün. Kadınlar her gün değer ve kıymet verilen bir varlık olmalı. Kadın her şeyden önce anne ve her alanda olmalıdır. Kadın önce evindeki görevini en iyi şekilde yerine getirmeli. Çünkü toplumun mimarı kadınlardır. Bizim yetiştirdiğimiz evlatlarla toplum şekillenecektir” sözleriyle konseri izlemeye gelen dinleyicilere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 11.03.2014 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38