Musikiseverler unutulmaz anlar yaşadı

Büyükşehir Konservatuarı’nın düzenlediği konserde Prof. Dr. Turabi birbirinden güzel 22 ilahiyi seslendirdi

Musikiseverler unutulmaz anlar yaşadı

Büyükşehir Konservatuarı’nın düzenlediği konserde Prof. Dr. Turabi birbirinden güzel 22 ilahiyi seslendirdi

03 Mart 2014 Pazartesi 15:23
Musikiseverler unutulmaz anlar yaşadı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk musikisinin değerli eserlerini Kocaeli halkıyla buluşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Konservatuarı, Türk Din Musikisi’nin en önemli bestekârlarından Zekai Dede’nin günümüze ulaşmış ilahilerinden oluşan bir konser düzenledi. Belediye Konservatuarı Türk Din Musikisi Bölüm Başkanı ve eğitmeni Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi tarafından seslendirilen 22 ilahi dinleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Leyla Atakan Kültür Merkezi Dr. Şefik Postacıoğlu Salonu’nda gerçekleşen konsere Kocaelili musikiseverler yoğun ilgi gösterdi. Prof. Dr. Turabi’ye konserde Büyükşehir Belediye Konservatuarı bünyesinde kurulan Ferahnak Türk Müziği Topluluğu; klasik kemençede Uğur Özcan, udda Mesut Cengiz, kudümde Melek İnan, bendirde Güray Göbekçioğlu, kanunda Uğur Akbaba, tanburda Şahin Çamlı ve neyde Barış Görgin olmak üzere eşlik etti.  Prof. Dr. Turabi konserde, Zekai Dede’nin uşşak, rast, mahur, acem, hüzzam, suzidil, hicaz, acemaşiran makamlarına ait 22 adet ilahisini seslendirdi.

 

MUSİKİSEVERLERDEN BÜYÜK ALKIŞ

İlahileri büyük bir başarı ile seslendiren Prof. Dr. Turabi ve eserleri icra eden Ferahnak Türk Müziği Topluluğu, konser sonunda izleyenlerin alkışlarıyla karşılandı. Konseri izleyenler arasında yer alan Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı İsmail Civelek, Prof. Dr. Turabi’ye çiçek vererek, kutladı.

Son Güncelleme: 03.03.2014 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38