banner28
banner23
banner36

Şehir Tiyatroları’nda yeni sezonda yeni projeler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonda tiyatro severlerin karşısına yeni projelerle çıkıyor.

Şehir Tiyatroları’nda yeni sezonda yeni projeler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonda tiyatro severlerin karşısına yeni projelerle çıkıyor.

09 Kasım 2017 Perşembe 12:54
Şehir Tiyatroları’nda  yeni sezonda yeni projeler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni sezonda yeni projelerle tiyatro severlerin karşısına çıkmaya devam ediyor. 2017-2018 sezonunda Keşanlı Ali Destanı ile perdelerini açan Kocaeli Şehir Tiyatroları’nda, 20 yılda 125 oyun sahneledi. Şehir Tiyatroları bu sezonda 2 yeni çocuk oyunu ve Milli İrade Destanı Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması’nda birinci olan “Hikâye” adlı eseri sahneleyecek. “Uykudan önce tiyatro” projesi ile çocuklara, aileleri ile birlikte canlı performans izleme fırsatı sunacak.

“UYKUDAN ÖNCE TİYATRO”

Kocaeli Şehir Tiyatrolarının yeni sezonunu değerlendiren Genel Sanat Yönetmeni Fatih Sevdi, Bu sezon çocuk seyircilerimize yöneleceğiz. Geleceğimizin onlardan geçtiğini iyi biliyoruz. Geçmiş dönemlerdeki en büyük eksiklerimizden bir tanesi çocuk seyircilerimizle yeterinde ilgilenememiş olmamızdır. Bu sene sahneleyeceğimiz, önemli bir klasik olan çocuk müzikalinin provaları devam ediyor. Daha önce yapılan, uykudan önce tiyatro projesini bu sene tekrar hayata geçireceğiz. Uykudan Önce tiyatro projesinde sahnelenecek olan çocuk oyunlarını aileler, çocukları ile birlikte seyredecekler” ifadesini kullandı. Yeni sezonda çocuk oyunlarına ağırlık vereceklerini söyleyen Fatih Sevdi, Aralık ayında çıkacak olan çocuk oyunundan sonra 2018 yılı Şubat ayının sonunda yeni bir çocuk oyununu daha sahneleyeceğiz.

“HİKÂYE” SEYİRCİYLE BULUŞACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Milli İrade Destanı Tiyatro Oyunu Yazma Yarışması’nda birinci olan Firdevs Aylin Tez’in, “Hikaye” adlı eserini sahnelemek için çalışmalara başladıklarını belirten Fatih Sevdi, “oyunun çalışmaları başladı. Yarışmanın kuralı gereği birinci olan eseri sahneleyeceğiz. 2018 yılı Şubat ayı sonunda Hikâye adlı oyunumuz seyirciyle buluşacak” ifadelerini kullandı. 

YENİ VE ESKİ OYUNLAR SAHNELENİYOR

Kocaeli Şehir Tiyatroları, 20. yılında, “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyunla sezonu açtı. Şehir Tiyatroları’nın 20 yılda 125 oyun sahnelediğini hatırlatan Fatih Sevdi, yeni sezonda Keşanlı Ali Destanı ile birlikte geçmiş sezonlardan devam eden Yalancı yalancı, Çıkmaz sokak çocukları, Ferhat ile Şirin, İyi geceler anne, Kurdele ya da artı sonsuz, Jan Dark, Fareler ve insanlar hakkında oyunlarının seyirciyle buluşmaya devam edeceğini belirtti.

OKUMA TİYATROSU

Genel Sanat Yönetmeni Fatih Sevdi, Kocaeli Şehir Tiyatroları’nda daha önceki yıllarda gerçekleştirilen okuma tiyatrosu projesini Aralık ayından itibaren yeniden gündeme taşıyacaklarını belirtti.  Sevdi: “Okuma tiyatrosunu daha önceki yıllarda sadece 27 Mart haftasında yapıyorduk. Şimdi biz bu çalışmayı bütün sezona yayıp, her ay en az iki hafta olmak koşuluyla seyircilerimize okuma tiyatrosu sunmayı planlıyoruz” dedi.

TİYATRO OKULU

Geçtiğimiz senelerde gerçekleştirilen tiyatro okulunu tekrardan hayata geçirmek için yönetimle istişarelere devam ettiklerini söyleyen Genel Sanat Yönetmeni Fatih Sevdi,” tiyatro okulunun altyapısını tamamlayıp daha geniş bir müfredatla hayata geçirmeyi planlıyoruz. Şehir Tiyatrolarındaki oyuncularımızın katılacağı teorik ve pratik ders müfredatının haricinde, dışarıdan gelecek usta oyuncu ve yönetmenlerle gerçekleştirilecek olan atölyelerde konuklar deneyimlerini paylaşacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38